Utflykter

25 sep. 2017 13:31
Visningar: 618
Känns det som att det är ok/säkert att boka utflykter på "gatan" istället för via resebolaget?
Denna gång ska vi bo i Playa Del Carmen. Kan man ta sig till några sevärdheter på egen hand via buss/båt? Sista bodde vi i Cancun och vi såg att till Isla Mujeres gick det båt. Är det pesos som gäller än eller dollar?
Tacksam för bra tips.
Av Jonas73
25 sep. 2017 19:01
Hej,
Från Playa Del Carmen kan ni enkelt ta er med minibuss (colectivo) till Tulum. Såg dessa minibussar när jag var i Tulum i våras. De avgår så fort de är fulla eller cirka var tionde minut. Om ni säger till chauffören kan han stanna framför entrén till ruinerna i Tulum som ligger cirka 2 km innan minibussen kommer till själva centrum i Tulum. Kostar cirka 50 pesos per person för en enkel resa. Man betalar när man kliver av.

Från ADO-busstationen i Tulum kan ni fortsätta med lokalbuss till Coba och besöka ruinerna där. De flesta lokalbussar kör inte fram till entrén till ruinerna i Coba. Be chauffören stanna nere vid sjön i Coba där bussen vänder för att köra tillbaka ut på landsvägen. Det går några bussar från Tulum till Coba på morgonen/förmiddagen och tillbaka från Coba mellan 15 - 17 på eftermiddagen. Det finns även colectivos från Tulum till Coba.

De allra flesta i Mexico förväntar sig fortfarande betalning i pesos.
Av M4sta86
26 sep. 2017 12:22
Hej.
Var nere nu i februari och åker nästa år igen.
Vi bokade inget via huvudgatan utan ordnade allt på egen hand.
Som Jonas säger, ta colectivo till Tulum, Akumal, Xpu-Ha, Cenotes, Xel-Ha, Xplore osv.. mycket billigare..kostar typ 20 spänn till Tulum tex.. bara o fråga om vägen till colectivos eller googla..
De flesta ställena har entre avgift men bokar du med resebolag eller på gatan tar de ut extra avgifter..helt meningslöst..
Om du ska längre turer kanske det är bättre o boka med nån turistbyrå...tex chichen itza, sian kaan osv..