Barnvänliga resmål längs Riviera Maya i Mexiko

Nina
Reseguiden, besökt 28 länder

Foto: iStock
Redo att ta med familjen till Mexikos vita stränder, turkosa hav och underbar mat när minusgraderna kommer krypandes här hemma? Då bör du åka till Riviera Maya - Mexikos barnvänliga sydostkust.
Publicerad 22 oktober 2018

Mexiko mest turist- och barnvänliga plats heter Riviera Maya, och utgör Mexikos Karibiska kust på Yucatán halvön. Den sträcker sig från Cancun i norr (där flygplatsen ligger) till Tulum i söder. Här är 5 barnvänliga pärlor längs Riviera Maya.

Isla Mujeres

På denna barfotaö finns det paradis för både små som gamla. Ett härligt tempo, lite trafik, korta avstånd och vacker natur. Stranden Playa Norte är kanske den mest barnvänliga stranden i hela Mexiko. Stranden är grund och vit med turkost hav. Denna redan av ön är också avskärmad från Atlantkustens vind, så här passar det bättre för de yngsta.

Du finner massor av trevliga restauranger längs stränderna, samt ett tryggt och spännande centrum mitt på ön. De flesta av lokalbefolkningen och turister kör runt med golfbil. Gillar du utflykter? Barnen älskar sköldpaddorfarmen på ön och man kan köra dit i en golfbil. Denna ö finner du 25 minuter med båt från Cancun, så det är en kort resa från flygplatsen.

Charterresor till Isla Mujeres

Playa del Carmen

Ett mecka för familjer. Här finner ni runt 20 hotell (många av dem är all inclusive) som är omringade av vita sandstränder, en avslappnad atmosfär och alla faciliteter ni behöver under semestern. Playacar är kanske det bästa för barnfamiljer, med kort avstånd till centrum.

Om ni vill vara säkra på aktiviteter för de små under semestern så är Playa del Carmen stället. Här finner ni bland annat Xel ha - ett utomhus naturakvarium där barnen kan snorkla hela dagen och se fiskar i olika färger. Man kan också välja att bara koppla av i en badring eller se fiskarna från en båt med glasbotten. I Xcaret ekopark kan ni vandra i en djungel, se stora sköldpaddor, apor, fjärilsträdgård, laguner samt titta på delfiner, sting rays och nurse shark. Barn under 5 år har gratis inträde. Andra aktiviteter är zoo, snorkling och zipline och på kvällen kan ni nöja er med cirkus eller bio.

Charter til Playa del Carmen

Isla Holbox

Den ultimata barfotaön har inga bilar och tar er bort från turistmagneter som Cancun och Playa del Carmen. Det tar två timmar att ta sig hit från Cancun flygplats. Här finner du en underbar atmosfär och på ön är vanliga bilar utbytta till golfbilar. Här finns det heller inga fancy kedjehotell, men små genuina hotell.

Holbox finns det butiker och restauranger längst med stränderna. Tillbringa dagarna på stranden, utforska ön med golfbil, dra på utflykter på havet eller åk på en arrangerad tur till mayaruiner på inlandet.
Charter til Isla Holbox

Cancun

Cancun är ett resmål som har massvis av facilliteter med fina hotell, stora köpcenter och mängder med aktiviteter. Från hotell med bamseklubb till en drös av vattenaktiviteter och utflykter. Det är en kort väg till alla utflyker på Yucatanhalvön härifrån och detta är också byn du landar i när du flyger till Mexico barnvänliga sydostkust.

Här finns det mest turkosa vattnet på hela kusten, i kontrast till Cancuns vita stränder. Det är nästan overkligt! Obs: Det kan snabbt bli djupt när man ska gå ut i vattnet, så de minsta bör hålla sig i bassängen. 25 minuter med båt ligger Isla Mujeres - en vacker ö värd ett besök.

Charter till Cancun

Akumal

Akumal ligger mittemellan Playa del Carmen och Tulum och är en liten rolig strandresort med vita stränder och ett korallrev rikt på färgrikt marinliv - ja, till och med havssköldspaddor. På det gamla mayaspråket betyder nämligen Akumal “Land of Turtles” och namnet kommer från att sköldpaddorna älskar att samlas i havet utanför Riviera Mayas mest fridfulla platser.

I nord finner ni krökta Half Moon Bay, och i lagunen Yal-ku kryllar det av färgrik fisk och andra sännande havsdjur. Akumal Bay är också ett måste för strandälskaren. I Aktun Chen Natural kan man dra på äventyr i grottor och underjordiska floder.

Charter till Akumal


Charter till Riviera MayaErbjudanden Mexiko