Utflykter kring playa del Carmen

Av Vosgyan
28 nov. 2016 17:48
Visningar: 1808
Hej

Min sambo och jag ska till Mexiko nu om ca två veckor och skulle vilja ha tips på utflykter, gärna med prisuppgifter då vi åker med tui/gamla Fritidsresor men kan inte finna prisuppgifter på hemsidan. Jag är åksjuk och sitter inte så gärna på buss 3-4 timmar in i landet till chichen itza, men har ni tips på utflykter kring playa del Carmen (dit vi ska) tar jag tacksamt emot dom.

Undrar även hur mycket som kan vara lämpligt att ha med i fickpengar? Vi ska vara iväg 12 dgr med all incl, tänkte ändå kanske äta något i stan någon gång och så kanske 2-3 utflykter beroende på vad det kostar. Räcker 5000kr pp och ska man växla till pesos eller dollar, vilket blir bäst?

Mvh
Viktoria
29 nov. 2016 12:43
Snorkla med sköldpaddor i Akumal. Ruinerna i Tulum. Kostar bara några tior med colectivo. Växla till pesos, inte dollar. Deras valuta är pesos.
Av Lisil
30 nov. 2016 07:53
Jag instämmer med Worldofmarie, Res till Tulum! Där finns vackra ruiner och lugnare delar än Playa Del Carmen. Även gällande pesos. Det går ofta att betala med dollar men till ett betydligt dyrare pris. Även om ni har allinclusive så skulle jag rekommendera att ta er runt och försöka hitta lite genuin mexikansk mat, kanske köpa tacos ur ett stånd. Ön Cozumel ligger alldeles utanför Playa Del Carmen så dit kan man åka över dagen genom att köpa en biljett med färjan. Cozumel är väldigt turistigt och fyllt med amerikaner men vattnet runt ön är fantastiskt för den som gillar att dyka/snorkla.
Av Vosgyan
1 dec. 2016 18:07
Tack för de fina tipsen! Hur mycket kan vara bra att ha med i fickpeng ungefär?
2 dec. 2016 04:14
Citerat från Vosgyan:
Tack för de fina tipsen! Hur mycket kan vara bra att ha med i fickpeng ungefär?
Ta med ett kreditkort så behöver du inte fundera så mycket på summor. Middag på restaurang kostar 40-200 kr, cocktails/vin 30-50 kr.
Ang. vad utflykter kostar, kolla på den specifika hemsidan.