Playa del Carmen utflykter!

11 feb. 2019 12:25
Visningar: 173
Hejsan!
Jag ska åka med familj(fru och två grabbar på 10 och 11 år) till Pdc 15/2 -19.
Vi har mest tänkta att lata oss på stranden och vid hotellet, men även tänkt åka på några utflykter:
Tulum med ruiner och playa paraíso, Akumal för att snorkla med sköldpaddor. Ev. Isla mujeres då jag älskar paradisstränder!? Är det värt att åka dit? eller är det finare vid Tulum så Isla M... blir "onödig"?
Som sagt stränder med superklart vatten är det jag är ute efter mest! Tacksam för tips.
Är inte så sugen på långa turer då jag har barn:)
//Klas
11 feb. 2019 15:35
Södra delen av Tulum är finare än Isla Mujeres. Däremot är vattnet lugnt på IM jämfört med Tulum (om det har betydelse).
En fin strand med väldigt få besökare är Playa Xcacel mellan PDC och Tulum.
12 feb. 2019 07:57
Tack för tipset! :)
Av Lotta29
15 feb. 2019 23:22 (redigerad)
Har precis varit i pdc och Isla Mujeres och rekommenderar verkligen Isla Mujeres, finare strand har jag aldrig varit på. Pdc är mycket livligare och har sin charm men nästa gg hoppar vi nog över det och åker direkt till Isla. Kan rekommendera en utflykt med cenotes och Coba, jättehäftigt. Trevlig resa!
16 feb. 2019 10:24
Citerat från Lotta29:
Har precis varit i pdc och Isla Mujeres och rekommenderar verkligen Isla Mujeres, finare strand har jag aldrig varit på. Pdc är mycket livligare och har sin charm men nästa gg hoppar vi nog över det och åker direkt till Isla. Kan rekommendera en utflykt med cenotes och Coba, jättehäftigt. Trevlig resa!
Var du i Tulum?
Av Kajov
3 mars 2019 01:15
Citerat från Worldofmarie:
Citerat från Lotta29:
Har precis varit i pdc och Isla Mujeres och rekommenderar verkligen Isla Mujeres, finare strand har jag aldrig varit på. Pdc är mycket livligare och har sin charm men nästa gg hoppar vi nog över det och åker direkt till Isla. Kan rekommendera en utflykt med cenotes och Coba, jättehäftigt. Trevlig resa!
Var du i Tulum?
Hej,

Vilken strand är finast i Tulum? Tänkte besöka Playa Northe, playa del dolphins, och playa paraiso. Vill se de finaste stränderna. Någon mer du rekommenderar? Vill helst slippa sjögräs.

/ Karolina
3 mars 2019 11:40 (redigerad)
Södra delen är finast. OM det är sjögräs lär det vara det längs hela kusten. Kanske mindre på Playa Norte och norra delen av Cancun eftersom de vetter mot norr.
Av M4sta86
3 mars 2019 17:23
Som ovan skriver, OM det är sjögräs lär hela kusten drabbas.
Playa Paraiso är vackert men rätt turistigt.
Xpu-Ha stranden är också fantastisk.
Missa inte Cozumel. Fantastisk ö att köra runt på under 1 dag. Södra delarna av ön är beach clubs, kristallklart vatten och inget sjögräs alls då det är skyddat mot havet.
Östra sidan är vild med höga vågor men otroligt vackert, lite småhak längst med kusten där det serveras mat o drinkar men du kan hitta flera hundra meter strand för dig själv.
Av M4sta86
3 mars 2019 17:27
Missa inte att besöka någon Cenote, undvik de kändaste då slipper du hav av turister. Jardin el Edin var vi vid, vi var i stort sett ensamma där under 3-4h. Som mest ca 10 andra som var där.
Va tidigt ute i Akumal, jag såg sköldpaddor, barracuda och stingrays direkt när vi badade, ju fler turister som dyker upp, desto mindre chans att se dom då de beger sig ut på djupet.
Rekommenderar att vara vid stranden absolut senast 10, gärna tidigare.
Hyr inte flytväst, de påstår att det är ett krav men där var typ 1% av de som snorklade som använde dom.

Ang sjögräs tror jag nästan du kan räkna med att det kommer vara en hel del. Senaste 2 åren har det varit en hel del. Var där förra året och då var det en hel del, har några vänner som är där nu.. Och på deras bilder ser det faktiskt värre ut iår.
Utflykter kring playa del Carmen
Mexiko Vosgyan, 28 nov. 2016
Updaterad av Worldofmarie för 2 år sedan
5
Hej Min sambo och jag ska till Mexiko nu om ca två veckor och skulle vilja ha tips på utflykter, gärna med prisuppgifter då vi åker med tui/gamla Fritidsresor men kan inte finna prisuppgifter på hemsidan. Jag är åksjuk och sitter inte så gärna på buss 3-4 timmar in i landet till chichen itza, ...
Playa de carmen/isla de Holebox
Mexiko Lindaysner, 2 okt. 2018
Updaterad av Elllensvensson för 14 veckor sedan
7
Hej! nu behöver jag hjälp! Jag och min sambo ska till Mexico för första gången över jul/Nyår i två veckor. Nu stå vi inför valet och kvalet om vi ska stanna två veckor i bara i playa de carmen eller om vi ska kombinera med en vecka i PDC och en i Isla de Holebox? Vi kommer att åka charter för ...
Mexiko i februari! Holbox-Playa del Carmen-Tulum
Mexiko Inajohansson, 30 jan. 2017
Updaterad av Familytrip för 1 år sedan
7
Hej! Åker till Mexiko i mitten på februari. Vi landar i Cancun o stannar där en natt innan vi tar oss till Isle Holbox, sedan Playa del Carmen och därefter Tulum. Bra restauranger, utflykter, bästa dykställena och tips på andra "måsten" tas tacksamt emot! :) ... Familytrip: Vi var i Playa ...
Playa del Carmen, Catalonia Playa Maroma
Mexiko Juliaelisabet90, 6 dec. 2016
Updaterad av Worldofmarie för 2 år sedan
12
Hej! Ska i februari åka till Playa del Carmen och bo på Catalonia Playa Maroma. Någon som bott där ? Behöver tips hur man enklast kan ta sig runt på utflykter från hotellet då det ligger 2 mil från Playa del Carmen. Vilka utflykter finns i närheten som vi inte får missa ?:) ... Worldofmarie: > ...
Delfiner, Cozumel/Playa del Carmen
Mexiko Annzan, 24 aug. 2014
Updaterad av Delfinen60 för 3 år sedan
5
Hej vi ska åka till Cozumel och Playa del carmen i december, att bada med delfiner är ett måste. Hittar man bra utflyktsarrangörer på båda ställena, ska man åka med resebolaget Apollo i detta fall? Vad ligger priset på ungefär. Mer tips att göra på cozumel emottages gärna. ... Delfinen60: Babbo ...
Frågor om Isla Mujeres, Playa del Carmen & Tulum
Mexiko Andreao, 10 okt. 2013
Updaterad av Micaelas för 5 år sedan
2
Hejsan! Vi är ett par som har tänkt att åka till Mexico i slutet av jan/början på feb 2014. Vi har prelbokat en vecka på Isla Mujeres och en vecka i Playa del Carmen för att kunna göra utflykter därifrån. Tanken var att en tid under veckan där det är mer lugn och ro, lyx och bekvämt och en tid ...

Om Playa del Carmen Riviera Maya, Nordamerika

Sol & bad
Nattliv
Sandstrand
Barnvänligt
Nöjesliv
Shopping
Dykning & snorkling
Vattensport

Det är sällan en lugn stund på sandstranden i Playa del Carmen. Under dagarna fylls den av soldyrkare, badälskare och gäster på de många restaurangerna. På kvällarna fylls stranden utanför klubbarna av dans och party.

Vattnen utanför Playa del Carmen är populära bland både havsfiskare och dykare. Den som gillar att dyka kan också prova de vattenfyllda grottorna Sistema dos Ojos. Här finns ett sammanhängande system med 80 kilometer grottkamrar, många är färgglada och är fyllda med hängande stalaktiter. Ett besök till Mayarivieran är inte komplett utan en utflykt till en övergiven mayastad. Närmaste ruinerna ligger i Tulum, ca 5 mil söderut. Vill du se lite mer kända Chichén Itza så måste du åka ca 20 mil västerut.

Strax söder om Playa del Carmen ligger kulturparken Xcaret där du kan uppleva mexikansk natur och olika folktraditioner. Den mest spännande uppvisningen är ”Danza de los voladores” där fyra akrobater spänner fast sig högst upp på en 30 meter hög stång. De fäster fötterna i långa linor och framför sedan en dans genom att flyga genom luften.

1 / 7
Thinkstock
2 / 7
Thinkstock
Det blir en dag på stranden...
5 / 7