Kriminaliteten i Mexiko/Playa del carmen ?

Av Yoas
12 juni 2010 22:20
Visningar: 10437
Min sambo och jag har boka en resa till Playa del carmen den 25 nov - 10 dec. Hur är vädret då nån som vet?
sen har jag läst om att det verkar vara ganska stor risk att bli rånad? Nån som har några erfarenheter eller tips, hur är det borde man vara yttrérst försiktig?
Lite läskigt :/
13 juni 2010 11:15
Hej! Jag och min kompis reste runt i Mexico i Januari, och var bland annat i Playa del Carmen. Jag upplevde ingen kriminalitet över huvud taget. Då var vi ändå två 20-åriga tjejer som reste ensamma. Visst ska man vara försiktig, men så är det ju överallt. Mexico har ju ryktet av att vara lite farligt, men jag tycker inte att det är någon skillnad mot andra ställen jag varit på, t ex turkiet och spanien. Sedan kanske jag är lyckligt lottat och inte sett att det händer saker, det vet man ju aldrig. Vi träffade mycket folk när vi reste, men vi blev aldrig avrådda från att åka till Playa. Det är ganska mycket turister där. Vädret i Januari var jättebra och fint! Vet inte riktigt hur det brukar vara på hösten.

Jag tyckte jättemycket om Playa och jag tror ni kommer få en jättebra semester! Dyker eller snorklar ni kan jag rekomendera att ta färjan över till ön Cozumel!
Av Yoas
13 juni 2010 19:55
det lät ju bra :) jo man får ju vara försiktig överallt.. Vet du hur det var med och ringa från mobiltelefonen ? var det nått problem ? till sverige då:P
Av Azteken
21 juni 2010 15:39
Det är inte ett av de mest drabbade områden i Mexico så jag tror du kan vara ganska lugn, det är dock inte Sverige så du får ha lite koll på grejerna.
21 juni 2010 16:46
Jag har förstått att det är värre (värst?) kring Acapulco. Vet inte hur skrämda amerikaner har blivit, men jag har blivit avrådd att åka dit just nu.
Av Bas_ta
21 juni 2010 19:09
Hej Yoas!
Jag var där vid den tidpunkten förra året och tycker att vädret var perfekt, lite fläktande vindar mest hela tiden om man är vid stranden, men så fort man kommer upp några gator där det är mer vindstilla är det "hett". I allmänhet låg det på ca 30 grader ibland kanske 26, någon kväll kom det in kyliga vindar så att man behövde tröja på sig, men för övrigt var det toppen!
Vad det gäller kriminalitet märkte vi inget av den saken över huvudtaget. Vi var två tjejer som rörde oss fritt både kväll och natte tid, men som vanligt ska man vara försiktig och ha sunt förnuft. Kan varmt rekommendera Playa del Carmen och gör utflykter utanför turistområderna, för att få inblick i mexicanarnas liv och leverne.
Hoppas ni får en underbar resa - jag längtar dit igen, finns otroligt mycket att se där!
Hälsningar Bas_ta