Utflykt till Koh Rok, stränderna på Koh Bulon..

Av Friss
7 nov. 2012 10:49
Visningar: 1050
Hej!!
Planerat att åka till Koh Ngai i december. Sist vi var där tog vi en utflyky yill Koh Rok, hade läst att där skulle vara väldigt fint, men blev lite besviken. Fick bara hoppa av från båten snabbt och simma in till en liten tråkig strand och sen iväg igen. Nu åkte vi ej speedbåt, utan en större båt. Vill ju gärna uppleva det jag sett på bilder och ha mölighet att stanna till längre. Finns det sådana utflykter från Ngai?? Är sugen på Koh Bulon, aldrig varit där. Vet ju att stränderna på Lipe är kanon, men har inte varit där på snart 10 år, blir man besviken idag?? Är stränderna på Bulon likvärdiga med Lipe??
Tacksam för svar:-)
7 nov. 2012 14:18
Hej Friss :)

Thailand på G igen:), vad kul.
Jag kan ju bara prata gott om Koh Rok. Vi har åkt speedbåt båda gångerna och haft ett anta timmar på land, och badstopp runt on..
Sist vi vra där tog vi en promenad runt ön och fick möjlighet att se en hel del av varanerna på ön. :)
När vi åkte speedbåten från Koh Nagi så var vi borta hela dagen och resn dit tog ca 45 min om jag inte minns fel. tror tom ni kan övernatta om ni vill, då i tält:), det skulle jag gjort om jag kom dit igen.

Koh Nagi var väl fint, men vi upplevde att det var svårt att bada där pga av tidvattnet, det var så mycket koraller att det var vårt att gå ut samt att reven var väldigt nära ytan så man nästan slog i när man snorklade.
Vi valde att ta båten över till Koh Muk istället 2 dgr för att det var bättre att bada.

Vi var på Koh Bulon för 2 år sedan och lämnade ön 2 dgr tidigare ( hade bokat 4 nätter) men vi var mer ¨än nöjda efter 2 nätter.
Vi bodde på Pansand Resort och boendet var mysigt men tyvärr var det en hel del problem med vattnet i bungalowsen.
Udden var jätetfin att bada på men under de dagar vi var där var där väldigt mycket maneter. Hm, Koh Bulon var inte vår favorit, men smaken är ju olika.

Lipe däremot är ju min favorit, och slår Koh bulon med hästlängder:) förmodligen har Lipe ändrat sig massor, såg att de lagt upp en ny karta idag, http://www.welovekohlipe.com/koh-lipe-maps/view/koh-lipe-map/ och sedan vi var där 2010 har det hänt en hel del, men Lipe är Lipe:)

Hörs och ses

/ Cilla
Av Hille2
7 nov. 2012 17:17
Sist jag var på Lipe var ungefär fem år sedan. Jag blev besviken redan då...men smaken är ju som baken!
Av Friss
7 nov. 2012 18:29
Hej Cecilia!!
Ja, det blir nog så, inget bokat ännu, men jag håller koll..:-)
Kul att du svarade, hade först tänkt skicka privat till dig, men det behövde jag ju inte.:-).När vi var på koh Hai sist trivdes vi jättebra, hade väl tur med vattnet, blev inte långgrunt förrän sent på em och då var man ganska färdigbadad. Tack för alla tips!!
Av Friss
7 nov. 2012 18:31
Förrästen, hur är det på Koh Muk? Har bara varit i grottan, är stränderna fina??
14 nov. 2012 17:21
Hej,
Nu kom mitt dåliga samvete fram:) Gustaf påminde mig idag:)

VI har varit på Koh Muk 2 ggr, 2006 då firade vi jul där och det var supermysigt, Sedan var vi där nu 2010 då vi gjorde vi en dagsutflykt från Koh Nagi. Vi bodde på Charkies och gillade det bra, de hade bra frukost, fin pool och bra strand, Då fanns det en del bra ställen att äta på och man kunde lätt ta en promenad över till den östra stranden där det ligger en del fina resort. De dagar vi var där var vattnet fint och jag tyckte nog att det var ganska lugnt och skönt där.
men förmodligen har det ändrat sig en del men det beror säkert på året man åker med.

/ Cilla
Av Friss
15 nov. 2012 10:03
Tack för tipsen, nära bokning nu..:-)