Stränder med bra snorkelvatten?

Av Viiicky
17 jan. 2010 22:43
Visningar: 2304
Vi är en familj (två vuxna och två 4 åringar) som kommer åka runt 3,5 veckor i södra thailand i februari. Vi vuxna älskar att snorkla och skulle gärna vilja ha tips på bra stränder (elller dagsturer till mindre öar med bra stränder), där den ena föräldern kan bada med barnen på stranden medans den andre av oss snorklar bland koraller och fiskar utanför. Vi kommer att besöka Ao nang, Koh lanta och Koh lipe. Så snorkelvänliga stränder i närheten av dessa tre ställen mottages tacksamt.

/Vicky med familj
Av Karten
18 jan. 2010 14:02
Hej, tyvärr så vet jag inga stränder med fina rev för snorkling i direkt anknytning till Ao Nang och Lanta men för två år sedan var vi iväg på en endagars tur (4 island tour) från Koh Lanta. Turen gick ner till Koh Hai, -Mook och -Kradan. Tyvärr så var snorklingen från båt vilket inte är det ni är ute efter.
Lunchen fick vi på Koh Kradan och där fanns det lite att se direkt utanför stranden.

Vid östra delen av Pattaya Beach på Lipe finns det en del att se annars är det samma där att man åker ut med båt på endagarstur och snorklar från båt.

Däremot så var vi för två år sedan på Koh Bulone som ligger norr om Lipe och direkt utanför Bulone Resort finns det bra snorkling.

//joakim
18 jan. 2010 14:35
Från Koh Lanta kan man göra en dagsutflykt med speedboat till Koh Rok - fantastisk snorkling nära den kritvita stranden! På Koh Rok kan man inte övernatta (annat en natt i hängmatta) eftersom ön är fredad. Det finns dessutom vilda & nyfikna varaner på ön som vaktas noga!

Förra julen åkte vi på utflykt till fyra öar från Koh Lanta och vi hade vårt lunchstopp på Koh Ngai - det var kanske 100 meter ut från stranden som korallreven började men också jättefint! Lite djupare vatten och därmed större fiskar än vid Koh Rok. På Koh Ngai finns det olika resorts som har övernattning.

Här är en bra länk som ger en översikt över öarna utanför Koh Lanta och vilka som har övernattning: http://www.andaman-island-hopping.com/overviewcentral.htm
18 jan. 2010 18:18
Har precis kommit hem från resa i södra Thailand, där vi besökte Lipe, Bulone, Lanta o Ao Nang. Från Lipe tog vi en 4.a öar stop longtail som innehöll både snorkling o landstigning på Koh Hingam, den berömda stenön. Underbar dag! Finns som ett "färdigt" utflyktspaket. På Lipe`s sydöstra del finns en härlig o glest befolkad strand med kanonsnorkling. Utmärkt med View Point på lipekartan. Instämmer i tipset om att besöka Koh Rok från Lanta. Kanonsnorkling! På denna utflykt finns det möjlighet att gå iland på den största ön medan båten gör ett besök utanför den mindre för snorkling, dvs barnen behöver inte följa med till detta stopp där snorkling sker från båten.
Ha en underbar resa!
Seastone
Av My53
19 jan. 2010 11:04
Jag är nyss hemkommen från bl.a Lipe och vi bodde på Moutain resort och nedanför på stranden var det fin snorkling med både koraller o massor med fiskar. Var även vid view point o där finns en liten ö som man kan simma ut till o runt den är det jättefint o djupare också.Sedan bodde vi 4 nätter på Koh Adang som ligger en kvart med longtailbåt från Lipe.Finns ett antal bungalows och man kan även hyra tält(vilket vi gjorde två nätter då alla bungalows var upptagna.Det var helt ok faktiskt.Man kunde hyra sängkläder så att det inte blev så hårt.Kan nog t.o m vara spännande för barnen)På den stranden var det ännu bättre snorkling tycker jag.Inte så djupt men massor av fiskar o fina rev. Även från den ön kan man hyra båt för snorkeltur men då tror jag att man snorklar från båten. På Koh Adang är det riktigt lungt med bara en restaurang (med god mat till ok priser) o ett par vandringar man kan göra dels till toppen av ett berg med utsikt dels genom djungeln till ett vattenfall. Hoppas ni får en trevlig resa! My
Av Sej
23 jan. 2010 16:49
Koh Phangan kan man bo på t ex Salad Beach och hitta fin snorkling vid norra udden av stranden. Många av snorklingsturerna på Koh Phangan stannar där.
Detsamma gäller också för för Mae Haad beach. Där kan man vada över till Koh Maa där det finns fin snorkling.
Kolla boende här: http://www.sawadee.com/hotels/kohphangan.html