Phuket, Kata beach (forsränning, snorkling, utflykter, restauranger?)

3 okt. 2013 16:11
Visningar: 1687
Åker till charter till Phuket, Kata Beach nu i oktober/november för att fira mamma som fyller 50. Det blir allas första gång i Thailand och jag vill gärna ha både tips och antitips kring saker såsom:

- Kan man forsränna någonstans?
- Var finns det bästa snorkelvattnet?
- Vilka turistfällor, förutom Patong, bör vi undvika?
- Var hittar vi de mysigaste restaurangerna?
- Vilka närliggande öar, stränder rekommenderas att göra en dagsutflykt till alternativt spendera ett par nätter på och hur tar man sig dit? (är inte så sugen på Phi Phi).

Andra tips eller antitips?
6 okt. 2013 11:12
Hej!
Nu är det några år sedan jag var på den sidan av Thailand, men av det jag hört av personer jag träffat så har Kata exploderat när det gäller nya hotell. Men även om det är trångt på Kata Beach så finns det fortfarande pärlor kvar. Strax söder om Kata Noi ligger en liten vik som heter Yanoi Beach, osäker om stavningen. Ta en taxi dit. Bra snorking direkt från stranden och en liten restaurang med bra mat. Vill ni ta ett par nätter på en ö, så är Koh Raicha ett underbart ställe att besöka. Går säkert att boka på vilken resebyrå som helst på Kata. Dit är det speedboat som gäller. Tar ca 1 tim. Bra snorkling och en underbar atmosfär på stranden, när alla båtar för dagsutflykter lämnat viken. Corall Island är också ett tips. Går dagsutflykter dit. Båda nämnda öarna ligger söder om Phuket. Du nämner själv vad ni absolut skall undvika. Patong! Vedervärdigt ställe på alla tänkbara sätt!!! En annan turistfälla vi gick på, var en trip till James Bond Island. Undvik! Ett annat bra sätt att hitta fina stränder, är att boka en egen longtail direkt på stranden. Är ni några stycken så kostar det inte mycket.
Lycka till med resan!
Seastone
8 okt. 2013 14:51
Tack för bra tips Seastone och Sierra.

Någon som har tips om forsränning?
8 okt. 2013 17:17
Kolla in phuketguiden.se. Där finns ett förslag på forsränning. + andra förslag på utflykter.
Seastone