Undrande mamma

27 okt. 2010 14:14
Visningar: 1260
Vår 15 åriga dotter ska följa sin kompis och hennes familj till Hurghada i mars. Jag har aldrig varit till Egypten. Jag har varit till andra länder, men vår dotter har aldrig varit utomlands. Dom ska vara där 1 v och har all inclusive. Så det är fickpengar som hon behöver ha med sig. Vad ska jag skicka med henne? Kontanter, resecheckar eller kort? Vilket valuta är bäst där? och hur mycket fickpengar behöver man för 1 v? Är det dyrt? Vad kostar det tex om hon vill snorkla? Hur är vädret där i mitten på mars? Finns det något annat som vi bör tänka på inför resan.
Av Forex_bank - Valutaexpert
3 dec. 2010 12:06
Hej, det är bra att hon har med sig lite egyptiska pund för små utgifter som till exempel dricks, små lokala butiker etc. Annars är det amerikanska dollar eller euro som gäller, hur mycket hon behöver beror lite på vad hon kommer att vilja göra.
Av Hathor
3 dec. 2010 13:25
det finn ingen anledning att ha någon annan valuta än egyptiska pund,blandade valörer.
skicka inte med checkar,ett Visa kort kan vara bra med en mindre summa pengar,att ha i reserv.
det finn uttags automater överallt,ofta på större hotell..

att snorkla är mkt billigt,kommer dock inte ihåg ngt direkt pris.
Egypten är ett billigt land för oss turister..

Vädret i Mars är underbart varmt,som sommar i sverige

inför resan är det viktigt att se över vaccinationsskydd.
stelkramp difteri,hepatit A O B ett måste,ev också rabies,de finns mkt vilda hundar o katter som kan vara närgångna,ta aldrig i dessa djur ej heller apor ..
Försäkring..
om man skulle bli sjuk o behöva akut vård är det kontanter som efterfrågas,om man inte har det får man kontakta ambassaden

Man kan bli magsjukman kan ha tur o att inte bli det.
men om de skulle bli så är det apoteket som ska uppsökas,där beskriva problemet så får man de pc man behöver,de finna alltid en med ansvarig person på alla apotek i egypten.

Tänk på att pengarna är fruktansvärt skitiga,kanske de största smittkällan..
ha därför med handsprit ..
För en vecka i detta land ,med ideer om snorkling o handel,så borde 2000 kr vara mkt rimligt..
man får ju lust att handla allt mellan himmel o jord,kanske också göra en utfykt till dom små öarna runt omkring?kolla på akvariet som finns mitt i byn..
en tur till öknen?
Resorna till luxor o kairo kostar lite olika beroende på om man åker i en grupp eller ordnar resan själv.
det går bussar till platserna flera gånger om dagen..

man ger alltid drick för alla tjänster i detta land(backchis

bär anspråkslösa kläder,då blir man respekterad,dvs gå inte med badkläder på stan,då minskar man också dom trakasserier som kan förekomma på all kvinnliga turister,ung som äldre..
fotografera inte människor utan att fråga först...
lycka till
m
Av Ellia
3 dec. 2010 21:20
Valuta att använda i Egypten är EGP (egyptiska pund). Ser inte heller ngn annan anledning att använda ytterligare valuta som här ovan rekommenderades. Det gör det bara onödigt klyddigt ör henne, (att bl.a. hålla reda på växlingskurs osv). EGP funkar överallt. (Möjligtvis kan det vara bra att ha med lite dollar då mga av de större resebolagen vill ha sina utflykter, tex. snorkeutflykt, betald i denna valuta). Tycker också 2000 kr låter som en rimlig summa att shoppa, äta o aktivera sig för under en vecka med AI, o att ett VISAkort med mindre summa är bra som backup.

Tänk på klädseln!
Använd alcogel!
Dricksa!
Glöm inte pruta!