Mor och dotter vecka i Egypten, men var?

29 dec. 2009 21:33
Visningar: 612
Jag och min dotter på snart 14år skall ut och resa i en vecka i Egypten. Vi är som två Stig-Helmer;-) Jag båtluffade i Grekland med min man 1999, men då hade jag med mig honom. Nu skall vi två ta en skön avkopplande semester, en härlig mor och dotter vecka. Det säkraste kortet att resa om man vill ha garanterad sol och inget regn verkar ju vara Egypten. Har kollat runt i massor men blir inte klokare var i Egypten man skall åka! Vi är ute efter att slappa vid poolen,kanske gå på en marknad om det finns. Gärna om det finns någon mysig restaurang vid hamnen(om man vågar äta ute och inte får magsjuka?) Jag tänkte välja ett lyxigt all inclusive hotell till oss. Men det vore ju roligt att även pröva på riktig mat från Egypten! Hur funkar det att åka ner två tjejer sådär? Kan man i huvudtaget gå omkring på div.marknader utan att bli påhoppad om ni förstår hur jag menar;-) Har ju hört massor av hemska skräckhistorier...Skulle vara roligt att rida kamel eller rida på häst i öknen. Delfiner vore en dröm att få se!!! Någon som kan tipsa om ett bra ställe? Förmodligen åker vi i slutet av januari! Jag är gravid oxå, om det nu gör ngn skillnad;-) Kram på er från Stig-Helmer;-)
Av Monca
6 jan. 2010 17:52
Hej!

Ni gör ett bra val när ni väljer Egypten. =) Har tidigare varit i Sharm el Sheikh och tyckte det var ett trevligt resmål, men är intresserad av att se andra delar av Egypten så jag har bokat in mig två veckor i superlyxiga El Gouna, ett par mil utanför Hurghada. Det är en resort som andas lyx, men är inte mycket dyrare att bo i än Hurghada. Kolla in deras hemsida: www.elgouna.com. Sen vill man inte åka nån annanstans!

Vet mer om ett par veckor om ni vill veta mer om El Gouna, då jag åker dit imorgon. =)

Mvh
Monca
7 jan. 2010 15:21
Jag var med min dotter till Egypten, Hurghada, över julhelgen.
Visst kan försäljarna vara jobbiga men vi upplevde inte de "farliga". Min 14-åriga dotter fick många komplimanger från unga män men inget som var otrevligt.
Jag rekommenderar inte Hurghada. Där finns absolut ingenting att göra förutom bad och sol... vilket i sig är trevligt. Men på kvällstid är det tyst och stilla. Vi upplevde inte själva staden som inbjudande för promenader eller annat. Det är dessutom långt till Kairo och till Luxor, där de finns intressant historia att se.
Vi hade också tänkt testa egyptisk mat men blev varnade för att äta någon utanför hotellen. Ändå blev många magsjuka.
Lycka till med er resa//:)
Av Aph
15 jan. 2010 22:03
Har ni bestämt resemål? Jag är också på väg bevakar sista minuten i slutet av januari, behöver tinas upp!