Transport medel i Afrika

30 aug. 2017 15:59
Visningar: 192
Hej!

Jag ska åka till Afrika i december och kommer börja i Kapstaden och sedan röra mig norr över mot Namibia eller Tanzania och Kenya och undrar om det är någon här som vet något billigt alternativ att ta sig runt med förutom flyg. Flyg är det sista alternativet. Hur funkar det med buss och tåg? Är det bra eller dåligt?
Medlemmen har tagit bort svaret
31 aug. 2017 00:25
Citerat från Marywood:
Det finns "overland travels". Min kusin gjorde det för något år sedan med en variant på Rosa Bussarna fast med en stadig lastbil omgjord för turister.
Jag har varit i Sydafrika och Tanzania. Sydafrika kräver nästan bil - bussar finns men dåligt utbyggt nät. I Tanzania finns både buss och tåg och väl utbyggt i det stora hela.
Men Afrika är Afrika... Dåliga vägar och andra hinder.
/ M
Är det något man behöver boka i förväg eller det är enkelt att boka/köpa biljett på plats?
Medlemmen har tagit bort svaret
Medlemmen har tagit bort svaret
31 aug. 2017 14:36
Overland travels finns det massor av bolag som erbjuder men det ska man nog boka i förväg.
En del bolag är lokala, andra finns här i Europa och kan vara enklare att ha med att göra.
Exodus är ett som jag och min fru åkte med 2013. Du kan läsa om den resan här: http://www.ixploretheworld.com/archives/category/2013-gorilla-safari
Finns länkar till Exodus och annat intressant i inläggen där.

Sydafrika och Namibia är länder som nästan är enklast att upptäcka på egen hand i egen bil (som man hyr där som sagt).
Ett land som många missar är Botswana som är ett väldigt fint land men mycket bra safari.

Inspiration ifrån Afrika kan du få på min blogg här, det är massor med länkar och sånt inbäddat i texten. 4 månader som jag spenderade med 4x4expedition.se och bilade genom Afrika. Hur coolt som helst!
http://www.ixploretheworld.com/archives/category/2012-africa

Angående tåg i Afrika så verkar det finnas två typer av tåg där. Lyxtågen som man kan åka med som en upplevelse eller de vanliga tågen som tydligen ska vara en upplevelse i sig med, men mindre trevlig. De jag träffat som åkt vanliga tåg i Afrika säger att det går snabbare att ta bussen. Men det är bara hörsägen, jag har själv inte åkt tåg där så jag vet faktiskt inte.
Medlemmen har tagit bort svaret
31 aug. 2017 20:34
Citerat från Marywood:
Spännande resor du gjort Ixploretheworldcom! Ska kolla på dina länkar!

Jag har åkt tåg i Tanzania ett par sträckor, men jag tyckte att buss var mer effektivt. Många timmars försening med tåget..... Det fanns inte olika tåg - lyxtåg och vanliga, utan alla åkte samma tåg. Däremot kunde man välja första eller andra klass. Har åkt båda klasserna och ska man åka andra klass är det bra om man har en cykelkedja eller liknande för att spänna fast bagaget då det händer att folk klättrar in genom fönsterna när tåget stannar på stationerna och stjäl bagaget från vita Mzungo!
/M
Du är så välkommen! :)

Det är något bolag som säljer finare tågresor, jag har inte kollat så noga på dem men de verkar vara i den lyxigare varianten vid första anblick i alla fall.
De här till exempel: https://www.rovos.com/