Transfer på Sri Lanka

Av Brjn
16 okt. 2013 11:08
Visningar: 1701
Hej erfarna Sri Lanka resenärer!

Jag skall åka till Sri Lanka i februari 2014. Nu undrar jag om någon av er har erfarenhet av transfer från flygplatsen till Tangalle?

Vad får man räkna med att få betala? Vilket är att föredra; skall man förboka innan man åker eller boka på plats när man landat? Har googlat på det men det kan skilja rätt mycket på priset. Mitt svenska säkerhetstänk undrar också om det finns säkerhetsbälten i bilarna? Är ju en lång resa till Tangalle med hysterisk trafik som det brukar vara i de länderna.
Britt-Inger
Av Ivan
16 okt. 2013 22:04
Har inte tagit transfer till Tangalle. MEN:
För oss lovade hotellet i Bentota, Lihiniya Surf Hotel, att det skulle finnas en pick up för oss när vi landat med Emirates i Colombo.
Det var en privatbil som skyltade för oss. Hotellet betalde men tips var förstås givet. Var dygt 5 mil ner till Bentota.
Fanns sedan där många med egna bilar/vans som raggade kunder för utflykter.
Prövade en som kunde ordna hotell om vi var på längre turer.
Han hette Bandi, men man fick kolla vilka hotell han föreslog under rundresorna.
Hans provis från hotellen baserades ju på hotellkostnaden. Det var bara att säga ifrån och begära nedgradering på boendet. Blev ändå tillräcklig bra.
Bilen var också OK. En ganska stor Van som hela baksätet riviits ur.
Där var ist placerat på två säten från businessklass. Vi satt bekvämt!
Man skall helst inte köra själv på Sri Lanka.
Denna gång stannade vi bara tio dagar på Sri Lanka. Sedan fortsatte vi med Sri Lankan Air till Maldiverna
Efter ett par fantastiska dykveckor där blev det Emirates hem via ZRH. De flög inte till ARN som nu.
Hoppas att ni får en fin Sri Lanka vistelse.
Av Brjn
17 okt. 2013 15:49
Tack Ivan för dina erfarenheter från Sri lanka. Vi skall bo på Patini Bungalows i Tangalle i 16 nätter och på Palm Villa i Mirissa i 8 nätter. Kommer alltså inte flytta på oss så mycket men tänker göra en del utflykter därifrån. Ingen transfer ingår men Patini Bungalows kan visst hämta mot ersättning om vi vill. Vi får väl se hur vi gör om vi tar en taxi från flygplatsen istället. Är ju lång väg dit ner men dom har visst öppnat en ny highway i år så man inte behöver ta sig igenom Colombos trafik och det kortar visst resan en hel del. Tacksam för mer tips!
4 jan. 2014 23:51
Hej!
Vi var i Mirissa och Tangalle i mars förra året och i Tangalle bodde vi 7 dagar på Patini bungalows.
Helt underbart ställe.Värdarna helt underbara. Vi tog en taxi in till Colombo där vi stannade två nätter.
Vi gjorde upp med chauffören om ett pris till Mirissa. Vi ville åke kustvägen och betalade ca, 500 SEK Colombo-Mirissa. Han stannade vid några intressanta ställen bl.a. ett sköldpaddsreservat.
Hans-Erik
Av Brjn
6 jan. 2014 18:19
Hej!
Tack för ditt svar. Kul att du var nöjd med Patini Bungalow. Läser man på Tripadviser verkar ju alla vara nöjda med stället. Skall bli jättekul. Nu gjorde vi till slut upp med Patini bungalows att dom skickar en Van som hämtar upp oss. Det kostar oss 15500R ca 800 senska hela vägen från flygplatsen till Tangalle. Vägen mellan Mirissa och Tangalle verkar ta ca 2 timmar, det är väl en mindre väg. Vi landar ca kl 15.00 på em så det tar nog minst 5 timmar att komma fram till Patini. Vi hamnar ju i rusningstrafiken i Colombo också. Hur var det för er?
6 jan. 2014 22:07
Hej!

Vi hade inga problem med trafiken för det var helgdagar Full moon festival så alla affärer var stängda.
Vi delade taxi med ett tyskt par från Patini till flygplatsen och betalade 800 sek tillsammans.
Hans-Erik