Färdmedel

Av T0mpan
13 sep. 2015 17:38
Visningar: 238
Jag och min sambo åker till Sri Lanka vid årsskiftet. Vår tanke är att ta oss in i landet från Colombo mot Kandy/Sigiriya och sedan ner mot Nuwara Eliya/Yala. Därefter åka längs kusten upp mot Colombo. Vi vill gärna åka både tåg, buss och taxi. Är det svårt att hitta taxi i mindre orterna i inlandet? Vilka sträckor är värda att prioritera med snabbare taxi och vilka är bättre att åka tåg/buss?
15 sep. 2015 21:47
Både Colombo-Kandy och Kandy-Nuwara Eliya är fantastiska tågresor! Kan rekommenderas, även om det inte går speciellt fort. (men det gör inget om du frågar mig)
Av T0mpan
16 sep. 2015 07:48
Vi tänkte stanna till vi Pinnawala Elefanthem (som kanske de flesta gör). Vår tanke är att ta en taxi därifrån upp till Sigiriya. Hur lätt är det att hitta taxi i närheten av Pinnawala? Är det möjligt eller bör vi ta tåget vidare till Kandy? Sedan ta taxi från Nuwara Eliya/Ella ner till Yala. Hur enkelt är det att hitta bilar med chaufför från Ella och söderut?
16 sep. 2015 16:39
En för oss "vanlig" taxi, alltså en bil, kan kanske vara lite svårare att få tag i på små orter. Däremot finns det ju tuktuks överallt. Beror ju lite på hur mycket packning ni har, och hur pass långt ni vill åka i en ganska obekväm och trång (men charmig!) tuktuk.

Vi bodde i Ella några nätter förut, då ordnade vi taxi därifrån till sydkusten med hjälp av hotellet vi bodde på. Så enklast är nog att ni hör med ert boende om taxi. Men prova även på stan, kan tänka mig att det blir billigare om man inte går genom hotellet.