Tokyo-Kyoto

2 apr. 2016 22:13
Visningar: 4899
Hej
Jag kommer att resa till Tokyo under början av maj
Jag skulle gärna vilja besöka höjdpunkterna i Tokyo och ta mig en dagstur till Kyoto med Shinkansen. Sammanlagda tiden är 4 dagar.
Finns det några rekommendationer över höjdpunkter man inte bör missa?
Hur kan man på ett billigt sätt åka till Kyoto över dagen?
Har letat efter free-walkning tours men har bara kunnat hitta att de går under söndagar? dessa är fantastiska för att kunna orientera sig till en början i staden och få en överblick på vad man skullle vilja upptäcka vidare på. Finns någon rekommendation på något annat rekommenderat gratis tur i Tokyo?
Kan man resa som ensak kvinna i Japan, är det säkert?
Kan man klara sig med bara engelska i Japan?
Tacksam för alla råd
Av Hawaii
2 apr. 2016 22:42
Om jag bara hade haft totalt 4 dagar i Japan hade jag nog tagit 2 dagar i Tokyo och 2 i Kyoto. Du kan ta dig med Shinkansen mellan de 2 städerna på 3.5 timme.
Tokyo: Tsukiji Fish Market (de ska stänga den nuvarande marknaden i nov. 2016 och flytta till nytt läge), Ginza och centrala Tokyo med Imperial Palace (som man inte kan komma in i), Ueno Park (fina muséer) och Asakusa Kannon Temple i närheten.
Kyoto - min favorit definitivt Fushimi Inari-Taisha med tusentals röda portar ("torii"), och ett par km norrut templet Kiyomizu-dera (fantastisk upplevelse) med de 2 berömda gränderna Ninen-zaka och Sannen-zaka. Tar du 2 dagar i Kyoto, ta en utflykt till Arashiyama med den berömda bambuskogen plus Iwatayama Monkey Park. Ganska lätt att därifrån ta sig norrut till Kinkaku-ji Temple (=Temple of the Golden Pavilion), sevärt på sitt sätt eftersom det är så berömt, men nerlusat med turister.
Ett av våra favorit-ställen att äta: den smala gränden Pontocho, precis väster om (och parallelt med) floden i centrala Kyoto. Massor med små mysiga restauranger.
Av Hawaii
3 apr. 2016 04:02
Citerat från Gunillad:
Jag skulle nog tagit en dag i Tokyo och tre i Kyoto.
Det var faktiskt min första tanke men var tveksam att föreslå det... Men en heldag i Tokyo, och sedan Shinkansen till Kyoto nästa eftermiddag och 2 heldagar i Kyoto hade jag nog gjort själv om jag bara hade 4 dagar.
3 apr. 2016 09:30
Det var faktiskt min första tanke men var tveksam att föreslå det... Men en heldag i Tokyo, och sedan Shinkansen till Kyoto nästa eftermiddag och 2 heldagar i Kyoto hade jag nog gjort själv om jag bara hade 4 dagar.
Ja det är ju alldeles för lite tid hur man än vänder och vrider på det.
Men Kyoto, åtminstone under körsbärsblomningen (vilket detta i och för sig inte är), är en av livets stora reseupplevelser för mig.
3 apr. 2016 12:02
Hej,
Det är så sant att tiden är väldigt knapp och jag försöker hinna med och få ut så mycket som möjligt av resan.
Har också tänkt på att ta en övernattning i Kyoto för att kunna uppleva den japanska kulturen men det kan bli tight med mitt retur flyg istället då jag flyger ifrån Tokyo.
Ligger de flesta sevärdigheterna i Kyoto eller behöver man åka utanför staden för att se höjdpunkterna?
körbärsblomning kommer ha passerat när jag kommer vara där tyvärr, jag är ett par veckor sen bara, de första dagarna i maj har japanerna vårlov istället.
Av Desires
3 apr. 2016 12:52
Tycker nog också att du skulle stanna i Kyoto 2 dagar...De finaste upplevelserna fick vi där!
(OBS! Jag var där så tidigt som 1995!! - Så ovanstående som kommenterat har kanske de mest aktuella tipsen.....)

Ett par Tokyo-tips:
1. Asakusa...i gamla Tokyo är ett väldigt trevligt område.
2. Buddisttempel Sensoji är det äldsta templet i Tokyo (vissa delar är från år 637).
3. Världens största fiskmarknad - Tsukiji som ligger i centrala Tokyo

Kyoto
1. Kinkakuji eller Gyllene paviljongens tempel. Förutom bottenvåningen är själva paviljongen helt täckt i bladguld. Kinkakuji är en del av det historiska Kyoto och finns med på världsarvslistan.
2. Kiyomizutemplet har blivit en symbol för Kyoto, härifrån har du också en fin utsikt över staden! Templet - från 1600-talet - är placerat på pålar högt upp på en kulle.
3. Vandra nedför på Kyotos charmigaste kullerstensgator, Ninenzaka och Sannenzaka.
4. Bo på ett Japanskt värdshus...– ryoka eller minshuku
5. Besök en bonsai plantskola, Koju-en är den mest kända av de två bonsai plantskolorna här. En taxi kan ta dig hit på ca 10 min från Kyoto järnvägsstation, eller promenera ca 15 min,

Foton o fler tips http://www.desires.se/#post100
3 apr. 2016 16:03
Hej
Fantastisk länk!!! blir lockade att själv skriva om mina tidigare reseupplevelser.
Jag kommer bo i Asakusa just pga att den rekommenderas starkt men den ligger 30 min från centrum enligt resesiterna. Listan är lång över vad jag vill göra i Tokyo men känner mig lite optimistisk då jag inte vet något om avstånden och hur ofta kollektivtrafiken går för att veta vad man kan hinna se men ändå ha buffert ifall att man gått vilse...

Men försöker omvärdera även boendet då avstånden till flygplatsen och centralstationen kräver byten och jag måste tänka strategiskt vad som tar minst tid och är mest optimalt.
Det är därför jag bl a tänkte på att ta dagstur till Kyoto med avgång tidig morgon och ankomst sen kväll.

Transporterna är oftast den största utmaningen när tiden är knapp, jag vill inte att tiden kommer gå förlorad på att bara transporteras. Har hittat hyperdia som kan kanske vara hjälp till detta men kan inte hitta avgångarna till centralstationen från asakusa.

För kan man klara sig att se alla dessa sevärdigheter till fots i Kyoto eller är en tur på plats nödvändig för att ha möjlighet att kunna täcka dessa platser som du har angivit?
Hur ofta går skinkansen? hur ofta går tunnelbanan och till vilken tid och finns det någon tidtabell till skinkansen? det är också en viktig del för att kunna pyssla ihop att hinna med till flygplatsen.

Mycket planering krävs för att få ihop bitarna.
Av Desires
3 apr. 2016 17:01
Tyvärr kan jag ej hjälpa dig så mycket med transportproblemen, känner tyvärr ej till hur det är i Japan nuförtiden (jag var där 1995!) o har lite ont om tid f.n. Jag reste i jobbet då, så vi hade ordnat alla transporter i förväg och hade egen busstransport mm.
Men de som svarat tidigare här i denna tråd, verkar vara mer uppdaterade vad gäller detta!

Men jag googlade alla fall på Shinkansen och fick upp följande sidor http://www.shinkansen.co.jp/jikoku_hyo/en/
http://english.jr-central.co.jp/shinkansen/, www.Shinkansen.jp

Hoppas någon annan här kan hjälpa dig med mer detaljerad info! Japan är ett fascinerande o annorlunda land, det blir säkert fantastiskt för dig!
3 apr. 2016 18:33
Hej
Förslagen som du har fått räcker länge och är mycket bra.
Frågan om du kan resa säkert kan bara besvaras med ja (Japan har mycket låg brottslighet)
Engelska språket är väl inte Japanernas starka sida direkt.
Försök att satsa på Kyoto i största möjliga mån.
Av Emolis
3 apr. 2016 18:48
Var i Japan i somras och kollektivtrafiken (tunnelbanan) i Tokyo går ofta och snabbt, så du hinner se en hel del av Tokyo under dina dagar om du är ute efter att maxa upplevelser.
Ensam kvinna i Japan är absolut inga problem och du kommer klara dig utmärkt även om japanerna verkligen inte pratar någon engelska. De är väldigt hjälpsamma och ser de att du verkar vara vilse kommer de fram och försöker hjälpa dig.
Höjdpunkterna i Tokyo är många och beror förstås på vad du är intresserad av. Vi stannade en vecka och våra höjdpunkter var Asakusa med sina gågator. Där finns även Sensojitemplet, som vi dock tyckte förstördes lite av den enorma mängden turister. Gillar du tempel rekommenderar jag istället Meijitemplet i Harajuku, framförallt i kvällstid när det är lite lugnare. Harajuku och Takishitagatan är annars en upplevelse. Glöm inte att äta deras speciella crepes som säljs lite överallt där. Akihabara med sina manga- och elektronikbutiker är ett annat måste tycker jag.
Kyoto över dagen låter mastigt, det tar drygt 3 timmar med Shinkansen och då ska du ju tillbaka med. Ska du ta dig runt till sevärdheterna i Kyoto får du åka mycket buss som tar tid. Tunnelbanan går tyvärr inte till så många av sevärdheterna. Guldtemplet är klart överreklamerat tycker jag, är det tempel du är ute efter finns massor i området kring Gion och HIgashiyama och har du bara en dag i Kyoto är det där jag hade lagt tiden. Där finns även små gator med butiker och tehus och har du tur kan du få se en riktig geisha.
Av Hawaii
3 apr. 2016 20:51
Glömde en del "detaljer" i mina tidigare inlägg, och de har redan delvis berörts, men i alla fall:

Ensam kvinna som reser runt: definitivt inga som helst problem.

Engelska - helt riktigt att engelskan inte precis är en av de flesta japaners "styrka", men å andra sidan är de ENORMT villiga och hjälpsamma, och på ett eller annat sätt kan man alltid göra sig förstådd. Inget att bekymra sig om.

Kyoto - en del av de platser och sevärdheter som jag nämnde ovan ligger en bit utanför centrum och man måste anlita buss, tunnelbana och/eller tåg. Det är i princip bara den riktigt centrala delen av Kyoto som är "gångbar".
3 apr. 2016 21:26
Hej
Tack snälla alla er för att ni har tagit er tid och delat era erfarenheter av er resa till Tokyo-Kyoto
Jag har nu satt mig in i transport delarna för att se vad som är möjligt och rimlig med tanke på flygresan från Tokyo.
Har ändrat om de ursprungliga planerna och försöker rikta in mig för 2 dagar i Kyoto och resterande 1 1/2 i Tokyo.
Jag har hittat Japanican som har ett erbjudande http://www.japanican.com/en/tour/review/VJOPENTK1/ som kan vara ett alternativ för mig (men dyrt). Är det någon som använt de och har erfarenhet av deras paket? vad innehåller det dagliga passet för något?
Shinkansens första avgångar från Kyoto till Tokyo är runt 7 tiden och sista runt 21 så det var inte möjiigt att bo en natt till i Kyoto och bör istället ta sista tåget tillbaka till Tokyo för att ha möjlighet att kunna åka med flyget vid 10-tiden.
Har hittat en ryoka som såg charmig ut i Kyoto och har bytt boendet från Asakusa till Uemo för att ha närmare till stationen/flygplatsen/tunnelbana för att vara mer tidseffektiv.
I Kyoto om man väljer att åka till Guldtemplet, Kiyomizutemplet, bambiskogen, Gion och Hlgashiyarna hur kan man ta sig dit med kollektivtrafiken? hur åkte ni? för de ligger väl inte i staden Kyoto eller hur?
Av Hawaii
4 apr. 2016 06:55
Har ingen erfarenhet av Japanican. Vi ordnade allting själva när vi väl var där, och det tyckte vi var enkelt.
Gion ligger centralt i Kyoto,alla de andra platserna ligger en bit utanför.
Arashiyama (bambuskogen) - västerut. Ta ett lokaltåg några stationer. Finns flera stationer i Kyoto där du kan ta tåget. Bäst att fråga när du är där - beror ju mycket på var du bor.
Guldtemplet - lite nordväst. Buss går bra.
Kiyomizu-dera & Higashiyama i sydostlig riktning. Buss och/eller tunnelbana funkar bra.
Men missa inte Fushimi Inari - en av höjdpunkterna tyckte vi. Lokaltåg från Kyoto Main Station några stationer till Fushimi Inari stationen. (Se till att komma på rätt lokaltåg - vissa av dem stannar inte där). Detta går bra att kombinera med Kiyomizu-dera och Higashiyama på samma dag. Förmiddag och eftermiddag respektive t.ex.