Kyoto, Hiroshima

Av Flux72
1 sep. 2016 22:01
Visningar: 655
Hej!
Har tre dagar i Kyoto innan Tokyo väntar. Funderar på att ta en av dom och åka till Hiroshima över dagen. Är det rätt tänkt, eller ska man stanna i Kyoto alla tre dagarna? Verkar finnas hur mycket dom helst att se i Kyoto. Vad hinner man på två dagar? Eller rättare sagt vad får man inte missa? Kommer att bo ganska nära fushimi - inari.
Av Hawaii
1 sep. 2016 23:20
Ja, det är ju helt personligt och beror på hur mycket du vill "pressa in". Att göra en dagsutflykt till Hiroshima är helt genomförbart. Runt 2 timmar med Shinkansen i varje riktning. I princip kan du hinna med både Peace Memorial Park (i centrum) och en utflykt (tåg och båt) till Miyajima (helst 4-5 timmar där), men det blir som sagt en lång dag.
Och Kyoto - Fushimi Inari är ett "måste" och på samma dag kan du ledigt ha tid att besöka Kiyomizu-dera och de 2 gränderna Ninen-zaka och Sannen-zaka. Den andra Kyoto dagen skulle jag föreslå tåg till Arashiyama, med bambu skogen, aporna uppe på berget och Tenryuji Temple. Efter det har man också tid att ta sig till Golden Pavilion (tåg ett par stationer och sedan buss). Tycker själv också mycket om områdena i centrala Kyoto. T.ex. den lilla gränden Pontocho, precis väster om floden. Många små trevliga restauranger. Svårt att hinna med allt på 2 dagar...
2 sep. 2016 07:10
Håller med om ovanstående.
Jag tycker att det vore synd att stressa förbi Kyoto, finns absolut sevärdheter för 4 heldagar där.
Men det beror ju på hur gärna man vill se Hiroshima också.

Kyotos måsten beror ju på vilken tid på året man åker. Olika trädgårdar är som vackrast olika tider på året.

Förutom det som resan är nämnt, så missa inte den vackra trädgården bortanför bambuskogen, zen-trädgården i närheten av gyllene pagodan, gion, filosofens stig inkl silvertemplet.

Har skrivit om alla nämnda platser här:
http://4000mil.se/index.php/japan/
Av Flux72
2 sep. 2016 07:48
Hej och tack för svar! Vi åker i slutet av oktober. Hoppas på lite höstfärgade träd. Nån särskild trädgård som är fin på hösten? Ja, egentligen är det miyamjia som drar mest, verkar ju helt fantastiskt! Kan inte bestämma oss om det är värt en heldag från Kyoto bara... Vi reser också med två tonåringar och tror dom finner Hiroshima intressant.
2 sep. 2016 12:30
Alla trädgårdar i Japan är gjorda för att antingen vara som vackrast under körsbärsblomningen eller i höstfärger. Eftersom vi var där under körsbärsblomningen vet jag inte vilka som är bäst för höst.
Google kan ge svar antar jag. Tror att silvertemplet kanske hörde till höstträdgårdarna...?
Av Desires
4 sep. 2016 18:34
Vi var där på hösten (1995)
Finns hur mycket som helst att uppleva i Kyoto! Det mest kända templet där är Kinkakuji, vackert m templet täckt av bladguld.
Många fantastiska plantskolor att besöka i det området!
Titta in på mitt inlägg om Japan här http://www.desires..se/#post100
Av Bibby
4 sep. 2016 18:40
Aldrig varit i Kyoto, känns sådär lagom intressant.

Varit i Hiroshima, total besvikelse efter att ha besökt Nagasaki.