ToR Tokyo eller Osaka

Av Hoflan
7 aug. 2016 11:45
Visningar: 691
Planerar resa till Japan med sikte på Tokyo och Kyoto. Är det bäst/billigast att flyga Tokyo ToR med ToR Shinkanzen till Kyoto eller flyga in/ut från Onaka och vidare?

Tänker att en eller ett par nätter ska tillbringas på ett värdshus/ryokan - är det lämpligt i tex Hakone eller annan ort vid Fuji?

Alla tips om ovanstående tas tacksamt emot =)
Av Sq7700
7 aug. 2016 12:52
Bäst är väl att boka "multi-city"-flygbiljetter från platsen du påbörjar din resa, t.ex. Stockholm-Tokyo och Osaka-Stockholm. Många flygbolag erbjuder den här tjänsten, kolla t.ex. Finnair som flyger till många destinationer i Asien via Helsingfors. I sådant fall behöver man inte åka fram och tillbaka med Shinkansen.

När jag var i Japan i somras bodde vi på ett ryokan i Kyoto som var trevligt. Du kan se mer på min blogg: https://fredriksresor.wordpress.com/2016/07/24/med-shinkansen-genom-japan/
Av Dirgis
8 aug. 2016 09:34
Reste i Japan . Vi landade i Osaka och åkte hem från Tokyo ochi åkte runt med Shinkansen och gjorde break i Hiroschima, Naygoya. Från Osaka besökte vi Kyoto och andra platser kring Osaka. Från Hiroschima åkte vi ett dygn till ön Miayima med ett fantastiskt Roykan där vi bodde. Åt fantastiska rätter med ostron
Av Hoflan
11 aug. 2016 16:45
Tack för svaren! Har nu bokat flyg och hotell men funderar över Shinkanzen-biljett Kyoto - Hakone och sedan ett Hakone Freepass. Kan man köpa tågbiljetter på flygplatsen i Osaka?
Av Dirgis
11 aug. 2016 17:04
Jag köpte biljett på stationen där jag klev av tåget från flygplatsen. Ett Shinkansen respass gäller i hela Japan och man väljer hur länge det ska gälla .