Disneyparker mm Tokyo

Av Emolis
27 maj 2015 19:51
Visningar: 220
Snart dags för vår Japanresa och vi funderar på att besöka Disneyparkerna när vi är i Tokyo. Är det någon som besökt dessa och kan berätta lite vad vi har att vänta? Är båda parkerna värt ett besök? Bör vi köpa biljetterna redan i Sverige eller är det bättre att göra på plats, tänker om det brukar finnas extrarabatter som i USA?
Sen har jag ytterligare funderingar gällande tågpassen. Vi åker med 4 resväskor, går de överhuvudtaget att få plats med, läste att det brukade vara trångt på tågen. Någon tipsade om att skicka bagage i förväg, men hur gör man det, via hotellen? Och hur långt i förväg måste man skicka dessa? Svårt att banta ner bagaget då vi reser med två barn och tänker oss att vi kanske shoppar en del..
Av Hawaii
27 maj 2015 20:50
Har ingen erfarenhet av Disney Tokyo. Vi var i Japan i april och hade 7 Day Japan Rail Pass i "Green Cars" (First Class). Definitivt att rekommendera och inte mycket dyrare. Mera plats. Om ditt baggage får plats i overhead compartments i flyget blir det inga problem med utrymme på Shinkansen tågen i Japan. Om det är större väskor än så kan det bli problematiskt. Vi reste enbart med handbaggage vilket underlättade enormt.
28 maj 2015 08:33
Bagage och tåg:
Jag tror faktiskt inte att ni behöver oroa er.
För oss var det i alla fall aldrig något problem att få plats med bagaget. Och då reste vi runt i körsbärsblomningens tid, då det borde vara ovanligt många ute på resa.
Dels finns ju dels hyllor ovanför sätena, dels lite plats i ändarna på vagnarna.
Googla lite på shinkansen så hittar du bilder hur det ser ut.

Om man vill skicka väskorna (gjorde vi en gång, inte pga platsen på tåget utan för att vi skulle kunna göra lite sightseeing på vägen mellan två städer) så ordnar hotellet det. Är dock inte säker på om man får dem samma dag.
Av Emolis
29 maj 2015 19:27
Tack för svar! Fick railpassen idag och börjar få hum om hur vi växlar in dem/bokar säten. Antar att det får ordna sig med bagaget, vi får väl sitta med resväskorna i knät :) Slänger ut en fråga till, någon som ätit på någon rolig temarestaurang i Tokyo och kan ge lite omdömen? Helst hade vi ju velat besöka något Pokemoncafé eller liknande då sönerna är Pokemonfrälsta, har dock läst att cafét upphörde i mars. Nån som vet om det kommer något nytt?