Tokyo i juni, vad får vi inte missa?

29 mars 2019 21:35
Visningar: 443
Vi är ett par i 30-års åldern som planerar besöka Tokyo 3-4 dagar i juni.
Allt är av intresse med tips på vad vi inte får missa!
Vilken stadsdel är en bra utgångspunkt att bo i som turist? Gärna tips på en bra tunnelbanestation att utgå ifrån eller om någon kan tipsa om ett mysigt område med bra restaurangutbud mm. Vi kan tänka oss det mesta i boendeform. Vad gäller capsule hotell så hittar vi inget bra där man kan bo en tjej och en kille i samma säng/eller rum. Helst bor vi i ett dubbelrum med eget badrum med prio på tyst och rent, gör inget om det är litet. Gärna under 1000 kr natten.
Tips på unika temarestauranger, utsiktsplatser, rooftopbarer, karaokebarer, billiga shoppingcenter? Vi är mest ute efter att strosa runt i häftiga kvarter och uppleva matkultur av lägre prisklass.
Av Hawaii
30 mars 2019 14:55
Toppen länk med mycket bra information. Ett par personliga kommentarer: Yamanote Line (JR Rail Line, alltså inte subway) går runt hela centrala Tokyo (ung. en cirkel) och är mycket användbar. Se den gröna sträckade linjen på Subway/Rail kartan i länken. Ska själv till Tokyo om 2 veckor och ska bo i Shinjuku. Tycker om att prova på olika områden när jag besöker Tokyo och allt som är gångavstånd från en station på Yamanote Line passar fint. Samtliga stora stationer har en enorm massa restauranger, typiskt under marken. Köp ett PASMO card vid ankomst Tokyo och ladda upp det med runt 3000-4000 yen eller så. Kan användas i princip på all lokal transport, även på många platser utanför Tokyo. Ett SUICA card funkar på ung. samma sätt, men jag har själv ett PASMO card.
Medlemmen har tagit bort svaret
30 mars 2019 18:06
Tack för tips! Hoppas du får en fin resa.
Av Hawaii
5 apr. 2019 21:47
Och om ni har lite "extra tid" så är Kamakura en trevlig och lätt utflykt. C:a en timme med tåg från Tokyo.