Okinawa i juni/juli

Av Banarin
25 nov. 2018 10:16
Visningar: 257
Vi är ett gäng på 4 st som tänkt åka till Japan i månadsskiftet juni/juli. Tanken är vi besöka Tokyo och Okinawa (med öarna runtomkring). Någon som varit i Okinawa den tiden? Har läst att vädret kan vara regnigt och tyfoner kan förekomma. Varit till ställen där dom varnat för regn, men då har regnet kommit på kvällarna/nätterna och dagarna har varit soliga.
Av Hawaii
25 nov. 2018 15:12
En tyfon är helt annorlunda. Jag var i Osaka första veckan av juli och en tyfon ute i havet (västerut) betydde nonstop regn i tre dagar med inställda tåg t.ex. Just juni/juli blir det ganska stor risk för en tyfon. Jag besökte Miyako och Okinawa för 2 veckor sedan vilket är den perfekta tiden att besöka Okinawa och de andra öarna.
Av Banarin
25 nov. 2018 18:08
Planen är att vara där i 8 dagar, förhoppningsvis ska vi lyckas pricka in dom soliga dagarna isåfall :) det vi vill åt är framförallt snorklingen men också maten och naturen som finns där.

Höll du bara till i Okinawa (naha?) eller någon av öarna runtomkring? Vi funderar besöka Naga och Ishigaki. Dock långt till ishigaki. Men inget är bestämt.
Av Hawaii
25 nov. 2018 23:11
Se ovan - besökte Miyako och som sagt Okinawa (enbart Naha). Massor med god mat på sido-gatorna till Kokusai dori (huvudgatan i Naha). Snorkling - troligen bäst på en av de mindre öarna (ren gissning!).