Hantera fuktig värme

Av Kiffen1
28 feb. 2019 09:08
Visningar: 327
Jag planerar besöka Japan under sommaren (juli-augusti) men hört att det är fruktansvärt varmt och fuktigt där då. Tänker hur man bäst hanterar sådan värme. I somras var det ju extremt varmt men torrt i Sverige, vilket ju inte är riktigt samma sak.

Försöker ju göra resan så behaglig som möjligt. Finns ju saker som man inte kan göra annat än just dessa månader, plus att semesterns placering gör att det blir så här i år. Nästa år är det ju dessutom OS så då är det ju nog lite kaosartat där.

Kan ni rekommendera någon bra deodorant eller antiperspirant man kan ha med sig som kan hantera denna fuktiga värme? Det sägs ju att japansk deo är för klen för oss i väst.

Äter dessutom medicin som gör att jag får lite mer svettningar än vanligt..
Medlemmen har tagit bort svaret
1 mars 2019 03:01
Låter ungefär som New York på sommaren. Det är ju inte direkt behagligt, men man överlever. Det är betydligt fuktigare än Sverige och hettan kan ibland vara tryckande.

Man får vara acceptera läget och man svettas enormt mycket när man inte är i luftkonditionerade utrymmen. Men det gör å andra sidan alla andra också, så alla är lika grisiga. Eftersom man alltid är svettig duschar man minst två gånger om dygnet. Kan rekommendera kläder i linne som är svalt och ”andas”. Betydligt bättre än bomull. Finns också kläder i syntetmaterial som är gjorda för att leda bort värme, typ sporttröjor. I övrigt är det bara att acceptera hur det är.

Se till att dricka mycket vatten. I japanska storstäder finns det automater för dryck överallt (inte dyrt) och fräscha toaletter (gratis!) i nästan alla tunnelbanestationer, så det är bara att dricka vatten i stora mängder.

Skulle i övrigt inte oroa mig allt för mycket. Trevlig resa!
Av Kiffen1
1 mars 2019 05:53
Är väl inte direkt orolig över att krevera av väderleken, det är mest det där med att lukta illa som bekymrar mig. Är inte som att jag har så mycket syntetkläder, det är mest bomull som ligger i lådan, om än några lite tunnare bomullsplagg. Tycker syntet kliar för mycket om man har det till vardags.

Det fanns väl mycket typ sportdrycker och sånt i automaterna, kan sånt hjälpa för alla salter man tappar genom svettningarna?
Av Bibby
1 mars 2019 18:48
Vet inte hur du funkar men vätskeersättning skadar inte, smakar oftast väldigt gott också. Köp på plats, vet ej i Japan men i Thai kostar de 8 Baht, typ ingenting.

Om du luktar lite illa så gör alla det, inget att bekymra sig över tycker jag.

JO ovan sammanfattade det väldigt bra.
Av Saab
5 mars 2019 09:49
Absolut torr. Finns på alla apotek. Du slipper lukt och fukt.