Utflyktsmål i Tokyo med bad och natur

Av Kvilla
26 sep. 2015 20:27
Visningar: 1019
Ska åka till Tokyo i sju dagar för första gången i november och ska boka hotell. Funderar på om man bara ska boka fem dagar så man kan exempelvis kanåka någon annan stans också. Vill ni hjälpa mig komma med tips på något härligt ställe man kan besöka en natt eller två i närheten av Tokyo? Om man kan kombinera spa och naturupplevelse så är det great.
Av Hawaii
26 sep. 2015 21:42
På ett par timmar kan du vara uppe i bergen. En dryg timme med Shinkansen Tokyo Station till Nagano och sedan lokaltåg till Yudanaka, ung. 45 minuter. Bodde på Shibu hotell när vi var där för några månader sedan och kan rekommendera det. En trevlig liten by med en hel del "public baths" och Jigokudani Monkey Park ligger ganska nära. "Monkey Park" är ganska missvisande - aporna är helt vilda (men vana vid människor) och kan röra sig helt fritt i skogen där de bor.
Vi bodde på InterContinental Tokyo Bay ett par km från Ginza. Vi var inte ute efter ett lyxhotell men priset var oslagbart för vad vi fick för pengarna och vi tyckte läget var bra - lite avsides men ganska centralt i alla fall. Plus (viktigt i Japan) - stort rum!
27 sep. 2015 03:13
Hakone är ett typiskt sådant utflyktsmål för en citybreak från Tokyo.

Själv skulle jag aldrig besöka Japan utan att även ha besökt Kyoto. Vackraste turistmålet och onsen kan du hitta även här.

Om du väljer japanska alperna så kolla bara upp innan så att det inte hunnit bli för mycket vinter ( du vill ju ha fantastiska höstfärger!)

Läs gärna min reseberättelse com Japan här:
http://www.4000mil.se/?p=92