Tips på rutt i Thailand

12 okt. 2021 20:20
Visningar: 93
Hej! Jag och min kompis har nu äntligen planerat in en Thailandsresa i mitten på februari där vi kommit överens att vara borta i ungefär 1,5 månad. Vi är 20 år gamla och vill i första hand fokusera på fina stränder och fin natur, men på sidan av ändå kunna komma till något ställe som erbjuder lite av festlivet. Vi har därför planerat våran rutt på detta vis:

Vi landar i phuket för att sedan ta en transfer till koh Tao där vi vill stanna i 5 dagar för att sedan fortsätta till koh phangan och tajma full moon partyt. Efter detta vill vi så gärna försöka ta oss till koh lipe då denna ö är ett måste i våran resa. Sedan är vår tanke att stanna på den västra sidan och bland annat besöka krabi och öarna runt om för att sedan ta oss tillbaka till Phuket och resa hem.

Detta är våran nuvarande plan som just nu innebär en del resande. Undrar om det finns någon med erfarenhet och funderingar om våran tid är för knapp för våra förflyttningar kring Thailand eller om det är rimligt. Vi tänker ungefär 3-7 nätter på varje ställe.
Av Fylke74
13 okt. 2021 15:10
Besökte Lipe nyår 2019. Tog oss dit från Langkawi (Malaysia) med båt. Smidigt. Tog dock väldigt långt tid med pappersarbetet när vi kom till Lipe eftersom vi lämnade ifrån oss passet när vi gick ombord. Många anser att Lipe är överexploaterat, jag föredrog stränderna på västra sidan, där var det lugn och ro.