Tips på boende i bra område

Av Ily143
16 nov. 2016 10:18
Visningar: 248
Hejsan! Jag har varit i England kanske 6 gånger och jag älskar det där, men jag har alltid bott på Victoria. Men nu är det så att jag ska gå på en kurs som ligger i Stratford och då tycker jag att det är lite för långt att åka från Victoria.

Är det någon som vet ett tryggt och bra område att bo på? och gå själv på, på kvällarna? Nu vet jag att det kan ju hända saker överallt men det är ju områden som är bättre än andra. Jag kommer att vara ensam där 1 dag är en tjej på 20 år. Ville först bo nära skolan men det ligger inga hotell där och läste att Stratford är inte det bäst området att bo på.. Jätte tacksam för hjälp!
21 nov. 2016 12:08
Var i Stratford är kursen? Det är lite utspritt. Vid Westfields köpcentrum finns det hotell med ingång nästan rakt in i shoppingen (Premier Inn bl.a).

Där är det gångavstånd bort till Stratford International varifrån du kommer till St Pancras mitt i stan på fem minuter med snabbtåg så St Pancras vore då ett alternativ.

Annars är ett alternativ jag själv hade övervägt Greenwich. Mysigt område och Docklands LR till Stratford.

Tunnelbanan från t.ex. Holborn och ut funkar ju också men tar lite tid fast den är närmare än Victoria. Det är ganska långt mellan stationerna på Central line österut.
Av Ily143
21 nov. 2016 15:06
Tack så mycket för ditt svar! Jag ska kolla på hotellen som ligger runt Westfields köpcentrum. Skolan ligger tyvärr en bra bit där ifrån, det ser i alla fall ut som det på kartan.

Jag fick mejl på två vägbeskrivningar till skolan igår, den ena där jag åker Central line då måste jag ta buss eller taxi resten utav vägen. Den andra åker jag District line och hoppar av på Bromley - By - Bow och där ifrån är det endast 10 minuters gångväg. Så det verkar som att det är lättare att ta sig dit med District line.

Ska kolla om jag hittar ett hotell i Greenwich och se om det passar så att det inte blir allt för långt att åka :)
24 nov. 2016 15:38
Aha, Bow. Det är ju närmast East End fast postadressen visst är Stratford nu.

Det finns en hållplats på DLR som heter Devons Road och är nära Bromley-by-Bow. Du kan ju kolla var den är i förhållande till skolan. Dock får du byta på Canary Wharf om du ska dit från Greenwich.

Annars verkar det ju funka med District Line så då kan du ju också hålla dig till City och hotellen vid Towern med sin flodkänsla. Eller mer in i City. Exempelvis har Premier Inn bra priser på sina hotell Blackfriars och Monument (bra om du flyger till Gatwick).

Även Hammersmith & City går till Bromley så hotellen vid Liverpool Street station funkar också. City är väl inte roligast i London men du skulle ju inte vara där så länge den här gången.