Tips om Sydamerika

14 juli 2019 18:27
Visningar: 130
Hej!

I Oktober ger jag mig iväg på en ca tre månaders lång tur till Sydamerika och och uppskattar alla tips påvägen. Vore kul att få höra om någon av er gjort en liknande resa och hur ni har upplevt det.
Vi kommer att landa i Rio i mitten av Oktober och har ca 2-3veckor i Brasilien. Tanken är då (såklart) att börja i Rio för att sedan ta sig upp längs kusten för att i Brasilien, avsluta med en tur på Amazonasfloden. Vad jag förstått så bör man ta ett stopp i Bland annat Salvador, Natal, Fortaleza och Sao Luis. Någon mer stad man absolut inte får missa och vad rekommenderar ni i dessa städer?

Från Brasilien kommer vi sedan att besöka Peru och såklart även Maccu Pichu. Hur billigt har ni kommit undan med flyg mellan dessa två?

Har ni tips på vad man inte bör missa på skriv! Hittills är Brasilien, Peru, Ecuador och Costa rica med på listan men jag är öppen för annat! Kanske öarna vid Centalamerica, Colombia, Bolivia? Vad är era erfarenheter?

Planerar resan utifrån en budget på allt som allt cirka 60.000
Av Brassen
17 juli 2019 17:21
Ska ni åka norrut efter kusten från rio så rekommenderar jag Porto galinha för bad, Olinda för mysig stad och som
är med på världsarvslistan ( Har bra adresser till ställen i Olinda) och bäst av allt är Jericoacoara för total avslappning.
29 juli 2019 19:16
åh tack för tipsen! exakt, vi kommer åka kusten. de platserna ska jag absolut kolla upp
14 aug. 2019 12:01
Hej Johanna :)
Jag är precis hemkommen från Sydamerika, har varit i Peru 5 månader (studerat) men har också hunnit besöka en del andra länder bland annat Brasilien, Peru, Ecuador och Costa Rica som du skriver att ni har med på listan. Av de fyra är Costa Rica favoriten så ta inte bort den från listan hehe, så fort man kommer utanför huvudstaden så är det vackert överallt i hela landet, tröttnade aldrig på omgivningarna! Skulle också rekommendera Bolivia, speciellt Salar de Uyuni, det är helt magiskt. Vi kombinerade Bolivia samtidigt som vi åkte till Lake Titicaca i Peru (vid staden Puno) och tog sedan buss in i Bolivia till La Paz och var där några dagar innan vi åkte vidare till saltöknen. När jag åkte till Ecuador så reste jag med Ecuadorhop som man kan åka med runt om i landet, helt fantastiskt bolag, guiden vi fick genom hela resan blev som en vän och vi hittade på aktiviteter tillsammans i de olika städerna på dagarna och tog ett glas vin på kvällarna. I Peru finns också massa fina ställen att se..