Tips Malaysia, Borneo, Bali och Laos?

27 dec. 2012 18:59
Visningar: 583
Om tre veckor åker jag och en vän mot Asien och planerar stopp i ovanstående länder. Nu letar vi tips på platser, boende, transfer, att tänka på... Lite allt möjligt helt enkelt =)

Allt välkommet!
28 dec. 2012 02:44
leta lite i dem äldre trådarna så kommer du hitta mycket! :)
28 dec. 2012 17:06
Hej,

Vi var på Bali 2010, och åker ni dit kan jag rekommendera att inte missa staden Ubud.
Passa på att bo här någon natt (det gjorde inte vi). Utanför konstnärliga Ubud ligger flera små hantverksbyar. Stanna till i de olika byarna och handla med souvenirer (roligare att köpa direkt här än på Kuta).

Indonesiens spakultur är inte heller fel, passa på att unna er massage :-)

Och dessutom, passa på att se en aktiv vulkan, ett av alla Balis fina tempel, eller åk till Lombok, alt. Gili öarna (dessa missade vi- så man får ju en aledning att åka tillbaka) :-)

Hoppas ni får en toppenresa!!
29 dec. 2012 19:27
Förutom Bali som naturligtvis är mycket fint måste jag oxå slå ett slag för Kuala Lumpur och Taman Negara regnskog och naturligtvis Langkawi som är ett drömställe med många sevärdheter
Av Jami
2 jan. 2013 15:00
BALI :
Ubud i Bali är ett måste! jag var där i somras totalt 6 dagar av 3 veckor och hittade på massor med saker tex forsränning ( 300-350´), hyrde en egen guide( 450-500')
Åk ut till Gilli island ( 250´T& R) dom kommer säkert säga 600' ; Var bestämd!...och se till att ha en öppen biljett om du ska tillbaks till samma hamn om du inte har bestämt datum, transport till hotell ingår båda vägarna. Se till att ha färsk vatten på rummet vilket inte är självklart på ön!

Skippa Kuta / legian och seminak - smutsigt , och charmigt och galet mkt australienare, "phuket röra"

Om du dyker rekommenderar jag Lembongan - där hittar du bla Mantor, Klump fisk

Ät på Warung som är billigare restauranger och oftast godare.
Bo på Homestay ; egen bungalow/ rum och frukost- mer gemytligt och hemma hos känsla på hög nivå men mkt billigare än hotell.

Bali är dyrare än Thailand.