Vart ska man åka på borneo ??

Av Hankens
21 aug. 2015 17:14
Visningar: 2075
Hej, någon som är erfaren av malaysia? sitter och försöker hitta vart man ska åka i borneo men hittar inte mycket,, även tips om malaysias "fastland" är tacksamt :D kommer åka från bangkok ner till bali och tänkte ta oss denna väg! tack på förhand!!
Av My53
1 dec. 2015 16:19
Det går alldeles utmärkt att fixa en resa själv med buss och/eller inrikesflyg på Borneo. Mabul på östsidan är fantastiskt för snorkling men jag vet inte om UD släppt på rekommendationerna att inte resa dit, det har ju varit lite oroligt på östkusten. Malaysias fastland är fantastiskt och massor att se och uppleva. Vart du ska åka beror ju också på vilken årstid.
Av Yoyo89
1 dec. 2015 20:26
Ja, det går bra att boka sin egna resa med :). Jag provade också på att ha en "personlig guide." Helt enkelt en guide som för bar just dig och du kan själv skräddarsy din resa precis så du vill utan att någon annan ska bestämma eller ha en åsikt ;)
25 dec. 2015 01:42
Kota kinabalu är en cool stad! Nationalparken Mulu är också ett fint ställe för den som är intresserad av djur och natur. Där kan du bland annat se miljontals fladdermöss flyga ut ur grottorna, vandra både kortare och längre sträckor mm. Verkligen en upplevelse. I övrigt kan en tripp till Brunei vara kul, ligger också på borneo.
Av Ninniw
2 jan. 2016 18:11
Hej hej!
Vi kom hem efter 4 v i Borneo sept -15. En helt fantastisk resa med massa underbara upplevelser.
Beroende på vad du är ute efter finns det massor att rekommendera!
VI var Kota Kinabalu, Matanani Island, Danum Valley, Sandakan Sköldpadde ön, Kinabatang river, Lankayan mfl ställen.
Berätta vad du är ute efter så kan jag tipsa dig på de ställlen vi var på!

Trevlig resa
Av Jekkoo
4 jan. 2016 22:35
NinniW

Vi planerar också att åka till Borneo i sommar. Många av de platserna du nämner har vi också tänkt oss. Är inte vana långresenärer så vill gärna höra lite mer om er resa. Hur var Kota Kinabula? Gjorde ni någon djungelsafari?
Hur var sköldpaddsön?

Vi tänker lite äventyr i början för att sen varva ner på en mysig paradisstrand. Är Lankayan att rekommendera? Svara gärna:)
26 feb. 2019 08:41
Hej
Vi är två par över 60 som gillar att resa på egen hand. Väljer nu mellan Sri Lanka och Borneo för en 3-4 veckors resa och min fråga är vilket är bäst? Någon som varit på bägge ställena?
Av Hawaii
26 feb. 2019 09:09 (redigerad)
Jag har besökt både Borneo (Kuching och national parkerna i närheten) och Sri Lanka. "Bäst" är ju enormt subjektivt och beror helt på vad ni vill se och göra. Både Borneo och Sri Lanka är ju fantastiska destinationer. Jag håller f.n. på att planera resa nummer 2 till Sri Lanka och rent allmänt tror jag att med 3-4 veckor kan nog Sri Lanka vara en mera givande upplevelse.
Av Erik777
26 feb. 2019 17:35
Fundera på vad ni vill se och göra. Borneo är gigantiskt. Jag har bara varit längs med norra kusten. Min uppfattning är att Kota Kinabalu är mycket trevligare än Kuching och att det mesta man kan vilja se nog finns i Sabah. Brunei kan vara värt en dag bara för att säga att man varit där :) Har aldrig varit i Kalimantan, men vad folk säger är att den Indonesiska delen är betydligt mer orörd och mindre exploaterad än den Malaysiska. Åk flyg så mycket som är möjligt, åk bara buss, båt och bil när ni verkligen måste och det inte går att flyga.