Vart ska man åka på borneo ??

Av Hankens
21 aug. 2015 17:14
Visningar: 1174
Hej, någon som är erfaren av malaysia? sitter och försöker hitta vart man ska åka i borneo men hittar inte mycket,, även tips om malaysias "fastland" är tacksamt :D kommer åka från bangkok ner till bali och tänkte ta oss denna väg! tack på förhand!!
Av Yoyo89
30 nov. 2015 20:28
Hej! :)

Kolla in den här sidan ;).

Jag åkte med Carpe Adventure och jag var med om äventyr varje dag. En fantastisk resa som jag inte kommer att glömma ;. Kanske något fö dig? :)

http://www.carpeadventures.se/search.php?search=1&ddlSearchCountry=3X&ddlSearchCity=0&ddlSearchCategory=0&ddlSearchDays=1-365&start_date=&end_date=&btnSubmitSearch=Sök

/Johanna
Av My53
1 dec. 2015 16:19
Det går alldeles utmärkt att fixa en resa själv med buss och/eller inrikesflyg på Borneo. Mabul på östsidan är fantastiskt för snorkling men jag vet inte om UD släppt på rekommendationerna att inte resa dit, det har ju varit lite oroligt på östkusten. Malaysias fastland är fantastiskt och massor att se och uppleva. Vart du ska åka beror ju också på vilken årstid.
Av Yoyo89
1 dec. 2015 20:26
Ja, det går bra att boka sin egna resa med :). Jag provade också på att ha en "personlig guide." Helt enkelt en guide som för bar just dig och du kan själv skräddarsy din resa precis så du vill utan att någon annan ska bestämma eller ha en åsikt ;)
25 dec. 2015 01:42
Kota kinabalu är en cool stad! Nationalparken Mulu är också ett fint ställe för den som är intresserad av djur och natur. Där kan du bland annat se miljontals fladdermöss flyga ut ur grottorna, vandra både kortare och längre sträckor mm. Verkligen en upplevelse. I övrigt kan en tripp till Brunei vara kul, ligger också på borneo.
Av Ninniw
2 jan. 2016 18:11
Hej hej!
Vi kom hem efter 4 v i Borneo sept -15. En helt fantastisk resa med massa underbara upplevelser.
Beroende på vad du är ute efter finns det massor att rekommendera!
VI var Kota Kinabalu, Matanani Island, Danum Valley, Sandakan Sköldpadde ön, Kinabatang river, Lankayan mfl ställen.
Berätta vad du är ute efter så kan jag tipsa dig på de ställlen vi var på!

Trevlig resa
Av Jekkoo
4 jan. 2016 22:35
NinniW

Vi planerar också att åka till Borneo i sommar. Många av de platserna du nämner har vi också tänkt oss. Är inte vana långresenärer så vill gärna höra lite mer om er resa. Hur var Kota Kinabula? Gjorde ni någon djungelsafari?
Hur var sköldpaddsön?

Vi tänker lite äventyr i början för att sen varva ner på en mysig paradisstrand. Är Lankayan att rekommendera? Svara gärna:)
26 feb. 2019 08:41
Hej
Vi är två par över 60 som gillar att resa på egen hand. Väljer nu mellan Sri Lanka och Borneo för en 3-4 veckors resa och min fråga är vilket är bäst? Någon som varit på bägge ställena?
Av Hawaii
26 feb. 2019 09:09 (redigerad)
Jag har besökt både Borneo (Kuching och national parkerna i närheten) och Sri Lanka. "Bäst" är ju enormt subjektivt och beror helt på vad ni vill se och göra. Både Borneo och Sri Lanka är ju fantastiska destinationer. Jag håller f.n. på att planera resa nummer 2 till Sri Lanka och rent allmänt tror jag att med 3-4 veckor kan nog Sri Lanka vara en mera givande upplevelse.
Av Erik777
26 feb. 2019 17:35
Fundera på vad ni vill se och göra. Borneo är gigantiskt. Jag har bara varit längs med norra kusten. Min uppfattning är att Kota Kinabalu är mycket trevligare än Kuching och att det mesta man kan vilja se nog finns i Sabah. Brunei kan vara värt en dag bara för att säga att man varit där :) Har aldrig varit i Kalimantan, men vad folk säger är att den Indonesiska delen är betydligt mer orörd och mindre exploaterad än den Malaysiska. Åk flyg så mycket som är möjligt, åk bara buss, båt och bil när ni verkligen måste och det inte går att flyga.
Borneo
Malaysia Analeina, 18 mars 2019
Updaterad av Erik777 för 15 veckor sedan
19
Nu är det äntligen spikat! Tre veckor månadskiftet augusti/juli spenderas i Malaysia med avslutning på Borneo. Det enda som är bokat hittills är safari på Kinabatang floden (inkl orangutang center i Sepilok) och därefter dykning vid Mabul/Sipadan. Borde vi se nåt mer på Borneo? Berget har vi valt ...
Resa till Borneo
Malaysia Karolinpersson, 11 apr. 2018
Updaterad av Erik777 för 1 år sedan
5
Hej! Jag och en till tjej har tänkt att åka till Borneo i juni. Vi hade tänkt att åka till Kota Kinabalu för att därefter åka runt en del och upptäcka ön. Vill dock höra lite om säkerhetsläget för tillfället, läste på UD det råder avrådan i Sabah. Är det någon som har varit där nyligen och vill ...
Vädret på Borneo/Sabah över jul och nyår?
Malaysia Suzannet, 4 nov. 2017
Updaterad av Suzannet för 1 år sedan
6
Hej! Vi funderar på att åka till Borneos norra delar över jul och nyår för dykning/snorkling och naturupplevelser. Hur är vädret där då, blåser det oftast för mycket för att få bra sikt och inte bli sjösjuka på turen och kommer vi troligtvis att kunna gå upp på Gunung Kinabalu? Håller tummarna ...
UD:s avrådan om att inte åka till Mabul, Borneo
Malaysia Link93, 14 aug. 2017
Updaterad av Famlofquist för 1 år sedan
4
Tja! Hur ska man egentligen förhålla sig till UD:s avrådan gällande området kring Mabul? Någon som varit där nyligen och har någon uppfattning? Har läst trådar från Januari men hur är det nu? ... Famlofquist: Hejsan, Nästan precis hemkommen från Borneo och Mabul. Vi valde att åka fastän UD ...
Borneo & Scuba Junkie
Malaysia Famlofquist, 14 nov. 2016
Updaterad av My53 för 2 år sedan
3
Hej hej, sitter och planerar kommande resan till Borneo. Vi kommer att ta oss ner 1 veckas till till Mabl & Semporna för dykning och fina bad. Är det Scuba Junkie som gäller? ta tacksamt emot alla omdöme. efter det tänkte vi ta oss upp till Sandakan, för lite djungel och ö-liv, tips på det ...
Borneo
Malaysia Alfredcoster, 21 sep. 2016
Updaterad av Ixploretheworldcom för 2 år sedan
8
Hejsan. Flickvännen och jag åker till Asien i januari där vi kort och gott kommer börja i Thailand och avsluta i Malaysia under en fem veckors-period. Vi var inne på att vara en vecka på Langkawi och en vecka i Kuala Lumpur när vi befinner oss i Malaysia men efter att ha både hört och läst att ...

Om Malaysia Asien

Shopping, vita sandstränder, klarblått vatten och en grön natur – det här är en kombination som Malaysia kan erbjuda dig. Hit kan du åka för en avslappnade semester eller ha det som ett intressant stopp på din backpackingresa.

Vackra Malaysia består av öar och många av dem är så kallade paradisöar med kritvita stränder så långt ögat kan nå. Några av de mest välkända och populära öarna är Penang, Langkawi, Pangkor och Borneo, som främst är värt ett besök på grund av sina stora regnskogar. Vill du ha sol är Langkawi och Penang, liksom andra ställen på norra sidan av västra Malackahalvön bra val. På Borneo regnar det desto mer men där kan å andra sidan du få se vilda orangutanger, trädleoparder och elefanter.

Ett stopp i den pulserande huvudstaden Kuala Lumpur är ett måste om du besöker Malaysia. Besök till exempel gallerian Mid Valley Megamall som bland annat innehåller ett tivoli, eller marknaden Jalan Petaling i Chinatown för att fynda. Kuala Lumpur är en billig stad att vistas i, inte minst vad gäller högklassigt boende och kollektivtrafik. Staden är dock mer än moderniteter – här finns också flera historiska avtryck från den brittiska kolonialtiden. Malaysia är ett resmål för dig som vill ha mycket av det goda, oavsett om det innebär naturupplevelser, bad eller storstadspuls.