KL-Borneo-Singapore-Bali

Av Helllen
27 juni 2011 22:58
Visningar: 653
Hej alla glada!
Nu närmar sig den efterlängtade semestern på 5 veckor, å det det blir runt i Asien i år igen. Nu vill jag bara höra med er proffs om var vi ska ta vägen på de olika ställena. Vi börjar med 10 dagar på malaysiska Borneo där vi vill hinna med både djungel, berg och stek på stranden. Tips på boende runt om KK mottages gärna.
Vidare drar vi till Singapore i 3 dagar, mest för att vi inte hittade flyg från Borneo till Bali på en gång, men även för att uppleva lite storstad mellan slappa dagar på stranden. Vad jag förstår är prisnivån jämförbar med Svedala, men det kanske finns platser där man kan komma undan lite billigare? (tacksamt för en ryggsäcksresande student) All info mottages varmt.
Nästa anhalt; Bali med omnejd. Drömmen jag haft ett par år... Se, göra, äta, sova, helst utan FÖR många andra =) Föredrar tips från beresta och ärliga människor som upplevt dessa ställen på plats och inte någon tursitbibel som Lonely Planet... Ingen skulle vara gladare än jag och min sambo om vi fick tips inför våra härliga veckor i världens finaste Asien...

Tack på förhand!

Heléne
Av Macho
4 juli 2011 10:55
Hej.
Vi var på Gili Trawangan utanför Bali nu i mars.
Det var ett skönt ställe. Lite laidbackkänsla.

På Bali bör ni besöka Ubud och då framförallt risfälten som ligger på gångavstånd ifrån centrum.
Det är en riktigt skön känsla att gå omkring där i ett par timmar. Luncha kan man göra på ett ställe (Organic farm), tror jag att det hette. Det ligger mitt bland risfälten.

Om ni missar Sanur så är det ingen miss.UNDVIK.

MVH Macho