3 månader i Asien (Thailand, Kambodja, Laos, Vietnam, Malaysia & Indonesien) Budget?Tips?

22 sep. 2012 14:05
Visningar: 15241
Vi är två tjejer i 20-års åldern som i slutet av januari - slutet av april ska ut och resa i Asien.

Vi har en budget på 50-60 000 som ska täcka alla våra kostnader.

Ett resealternativ är:

Att flyga till Thailand(Bangkok) sedan ta sig via buss/tåg/flyg till Laos, Vietnam & Kambodja. Sedan åka längst den thailändska kusten söder ut mot Malaysia och sedan flyga till Bali och i slutet av april Bali- Göteborg.

Är det någon som gjort en liknande resa? Tror ni att pengarna räcker eller måste vi korta ner tiden alt. välja bort fler länder.

Vi vill se storstäder, natur/kultur, paradisöar, tempel m.m

Igår var vi hos Kilroy där vi preliminärbokade:
28/1 Göteborg- Bangkok
11/4 Singapore- Bali
25/4 Bali-Göteborg
Dessa flyg kommer att kosta 12000. Vi tycker det är ett bra pris, vad tycker ni?

Hur mycket kostar det per dygn att leva i Asien?

Hör gärna av er med tips om platser i dessa länder!

Tack på förhand/Agnes och Malin
Av Dino_81
23 sep. 2012 08:48
Priset för resan låter bra. Jag skulle dock boka t/r till Bangkok vilket man kan få från 6000:- med Thai och då är det direktflyg. Sedan bokar ni de andra sträckorna separat. Värt att kolla upp iaf.

Att leva i Asien är billigt, men det beror givetvis på hur man vill bo och uppleva. Har man tajt budget går det att bo i princip hur billigt som helst, från någon hundralapp/dag inklusive mat.

I Kambodja rekommenderar jag Siem Reap och att ni besöker de närliggande templen från Khmer-tiden. Phnom Pehn är också värt ett besök. Det går bussar från Siem Reap till Phnom Penh och sedan vidare till Ho Chi Minh staden. Rekommenderar Mekong Limousine Express Bus. Har för mig att resan Siem Reap - Phnom Penh kostar ca. 11 US dollar.

Köp guideboken om Mekong från Lonely Planet, då får ni en bra guide för Laos, Kambodja och Vietnam. Där hittar ni mycket matnyttigt.

Malaysia är också fint, prismässigt ungefär som Thailand. Kuala Lumpur har väldigt billiga lyxhotell. Vi tog buss från Kuala Lumpur till Singapore. Det går också tåg, men det tar längre tid. Singapore är betydligt dyrare än Malaysia. Det finns flera fina öar på Malaysias östkust, bla. Tioman och Perhentian.

Ett litet tips på vägen!

Trevlig resa!
Av Dino_81
23 sep. 2012 08:53
Lonely Planet har även en bok för Malaysia/Singapore/Brunei.

Om ni vill se mer av Malaysia är flyget över till Borneo ett alternativ. Vi funderade på det men tiden räckte inte till tyvärr. Det får bli nästa gång.
Av Yfjz
23 sep. 2012 15:37
Hej,
Jag var förra året i Kina, Laos, Vietnam, Kambodja, Thailand (och en snabbis i Malaysia). Jag var borta 4 1/2 månad och min budget hamnade ungefär på den siffran ni har som budget så tror säkerligen ni kommer kunna hålla den. Vi började i Kina då det var billigast att flyga dit. Sedan åkte vi buss igenom alla de andra länderna och även mellan länderna. Det var många timmar på bussar men det kostade inte mycket alls och vi kände inte att vi hade någon brådska. Man får även se mycket av lokalbefolkningen när man åker buss, var inte alltid det var andra turister på bussarna.

Hör gärna av er om ni undrar något över de länderna jag varit i, ger gärna tips! :)
Medlemmen har tagit bort svaret