Vietnam, Thailand & Kambodja

Av Tur2007
17 jan. 2010 19:10
Visningar: 2594
Hej,vå veckjor.
jag åker till Vietnam, Kamboda och Vietnam i slutet av januari på en rundresa som är två veckor lång och behöver lite tips från er som besökt de här platserna. Jag kommer att åka från Hanoi till Hue, Halong bay, Hoi an, Ho Chi Minh city, Siem Reap och Bangkok och vi kommer att bo på lite bättre hotell. Men min fråga är vilka vaccinationer rekommenderar ni??? Det har varit väldigt svårt att få bra svar från vaccinationscentralerna i Sverige och min fråga är om ni som besökt dessa ställen, har ätit malariatabletter? De vaccinationsmottagningar som jag pratat med menar att de ställen som ´jag ska till inte har malaria, men av vår "lokalam läkare på företagshälsovården" har jag äntligen fått malarone utskrivet, men vill helst inte ta dem, i och med de biverkningar som finns. Klarar man sig med myggstift och ett impregnerat myggmedel (rekommenderar ni att man tar med sig ett impregnerat myggmedel, fast att vi ska bo på lite bättre hotell som kanske ändå har det?)? Tycket ni att man borde vaccinera sig mot japansk hjärnhinneinflammation om man ska besöka dessa ställen?`

Tack för era svar!
Av Bibby
17 jan. 2010 19:40
Var på en liknande resa nyss och har Havrix men annars tog jag inget, den enda åkomma jag fick var lite bakfylla ibland... ;-)
18 jan. 2010 07:12
Hei

Kona og jeg var i Ho Chi Minh City, Siem Reap og Bangkok ifjor. Jeg har lagt ut reisebrev med bilder, linker og kart på min hjemmeside http://gardkarlsen.com . Kanskju du kan finne noen gode tips der til å begynne med ;-)

Mvh
Gard
18 jan. 2010 21:01
Hej. Inför en resa till Brasilien januari 2006 fick jag en spruta som innehöll något som heter Di-Te Booster, jag har för mig att det var påfyllnad av skyddet mot difteri och stelkramp, 2 sprutor med Havrix blev det också, nu finns ju Twinrix men jag tycker det är lite överkurs med den, sedan blev det 2 doser med Dukoral.
I februari 2007 åkte jag till Kambodja och var där 2 veckor med bl.a. besök i Siem Reap med Ankor som höjdpunkt, helt fantastisk att gå runt bland dessa ruiner, var runt och var kulturell i 4 dagar, sedan blev det sol och bad i Sihanoukville i 10 dagar, inför denna resa fyllde jag bara på med en dos Dukoral.
Nästa vecka bär det av till Vietnam i 9 dagar och sedan Koh Chang i Thailand i 11 dagar, även här fick det räcka med 1 dos Dukoral som jag efteråt läste om här på Reseguiden, att det tydligen är mer eller mindre bortkastade pengar.
Något man absolut inte får missa är handspriten som ska användas både i tid och otid.
19 jan. 2010 01:23
Hej, skulle inte tro du behöver något skydd mot "mygg"sjukorna
det är torra perioden och det verkar som du skall vara inne i civilisationen. Inte så varmt oppe i hanoibukt. Myggen trivs bättre i fukt. Bett kan man få o det kliar men inte mer än hemma. Men det är hur jag tänker.
Av Anna__
19 jan. 2010 21:23
Angående vaccinationerna tycker jag verkligen att du ska ta dig till en vaccinationsbyrå (även om de säger lite olika på olika ställen). Där finns ändå utbildad personal.
Jag vaccinerade mig mot jap. encef. inför Vietnam (Hanoi), i och med att det är en så allvarlig sjukdom OM man får den. Därmed inte sagt hur andra ska göra - de som vet vad som gäller är ju faktiskt vaccinationsbyråer/läkare!
19 jan. 2010 23:22
Jag fick rådet på min vårdcentral att vända mig till infektionskliniken på Borås lasarett, bor i Marks kommun. Man måste ha i åtanke att en vaccinationsbyrå lever faktiskt på att sälja och tjäna pengar på att vaccinera okunniga turister, det gör ju inte en infektionsklinik. Jag fick mina sprutor där och det blev billigare också.
14 sep. 2010 11:20
Har ett gäng Malarone över. Någon som vet vad man ska göra av dom. Är det bara att kasta ?

Tacksam för svar !

Göran / (Logga in för att se e-postadress)
5 okt. 2010 14:55
Hej!

Du bör absolut ta malariatebletter! Biverkningarna varierar stark beroende på hur känslig man är. Jag kände inte av dem överhuvudtaget medan min sambo fick ont i magen ibland, men han tycker absolut att det var värt att ta dem. Finns extremt många myggor i dessa områden, vi reste i Kambodja, Vietnam och Thailand, så vi valde att ta dem för säkerhetskull.

Ett tips I Ho Chi Minh city är att åka till ChiChi tunnels, gamla tunnlar under marken sen krigstiden m.m. Det är verkligen värt ett besök! och passa dig för alla som cyklar runt på sina cyklar och vill erbjuda dig skjuts överallt, de tar extrema överpriser och är väldigt duktiga på att lura av folk pengar. Även taxireor tar de överpris på, speciellt från flygplatsen och in till city denna resa ska inte kosta mycket.

I bangkok så rekomenderar jag Khaosan Road, där finns billiga hotell (om du är ute efter det) och jätte god och billig mat.

Hoppas du får en toppenresa!

Mer restips hittas på min blogg: http://amandadegen.blogg.se/

Mvh Amanda