Tips för mor och dotter 2v i Australien!?

Av J84k
23 okt. 2011 12:09
Visningar: 442
Hej!

Jag (27 år) och min mamma (65 år) planerar en resa till Australien i November. Vi planerar att vara borta 2v.

Vi vill se lite olika saker men vill inte åka runt till för många ställen på grund av restiden. Vilka platser rekomenderar ni att vi besöker? Hur lägger vi bäst upp resrutten?

Vi vill helt klart se Sydney, men vad mer...? Barriär revet skulle vara kul att åka till också, men inget krav.

Tips önskas!
Av Desires
23 okt. 2011 17:39
Australien är underbart och Syney är definitivt ett måste!

För "bara" 2 veckor där skulle jag vilja rekommendera:
Barriärrevet, ta inrikesflyget till Cairns och stanna där några dagar (flyget är inte så dyrt där), ta en båttur ut till någon av öarna, snorkla, dyk eller bara njut! (vi var på Green Island men det finns många andra, men det är nog den mest närbelägna). Port Douglas är en annan trevlig ord lite norr om Cairns, mer laidback, men det räcker nog med Cairns.

När vi var i dessa trakter tog vi också det mysiga gamla tåget till Kuranda och linbanan tillbaka över regnskogen, verkligen speciellt att åka linbana nära trädtopparna över den fantastiska regnskogen med alla dofter, läten i denna miljö.......
Om du vill kan du läsa mer o se foton här på min reseblogg: http://www.desires.se/#post135

Detta räcker nog för 2 veckor om ni ska hinna vara i Sydney flera dagar också....vilket jag tycker att ni ska! I Sydney finns massor att uppleva! Gå runt i stan och njut av sevärdheter som Operahuset (såklart!), Sydney Harbour Bridge., The Rocks, och ta en båtttur till Manly, mina tips om Sydney här ....http://www.desires.se/#post64

Australien är ett underbart land att resa i, otroligt mycket att se och härliga människor!
Av Asok
25 okt. 2011 15:17
Håller med föregående att ni skall satsa på endast Sydney o Barriärrevet/regnskogen.
Av J84k
26 okt. 2011 10:01
Tack för tipsen!

Mina flyg till/från Australien är möjliga att ändra hur som helst då jag har vissa förmåner genom mitt arbete.
Men jag funderar på om vi ska flyga till Brisbane och vara där några dagar. Inrikesflyg till Cairns och vara där några dagar och sedan inrikesflyg till Sydney och vara där några dagar för att sedan flyga hem därifrån.
Hur länge på ett ungefär skulle ni rekomendera på varje ställe?

Finns det något annat ställe vi borde besöka istället för till exempel Brisbane?

/Johanna
Av Asok
26 okt. 2011 19:33
Vik minst 4-5 dagar var till Sydney o Barriärrevet/regnskogen om ni vill hinna ta in det viktigaste. Man är rätt jetlaggad när man landar så första dagarna är man rätt seg på kvällarna. Har varit i Australien 3 ggr o alltid flygit direkt till Sydney men nästa gång diskuterar vi att börja i Cairns för att korta ner flygtiden lite o kanske ha lite lugnare tempo i början. Var länge sedan jag var i Brisbane men det finns en del att göra/se utanför stan. Annars är Hunter Valley trevligt om ni är intresserade av viner.