Tips 1.a resan till filippinerna

11 jan. 2011 22:34
Visningar: 1572
Hej!
Jag och min vän ska väldigt snart göra vår första resa till filippinerna. Ska bli otroligt härligt och är väldigt förväntansfull.
Har läst på en del om landet och dess öar och kan inte säga annat än att det verkar vara underbart.
Vill ha så många tips som möjligt av er som redan upplevt det, ös på bara :). Vad får man inte missa?, vart ska man vara?, goda råd! Vart ska vi bo?
Vi kommer utgå ifrån Cebu city. Ska sedan besöka Boracay, Bohol (panglao), Siquijor, Negros?, malapascua, Palawan? Vad säger ni om Negros och palawan? Vet inte riktigt hur vi bäst ska lägga upp rutten. Bra förslag? Vi kommer vara i Filippinerna 2mån.
Denna resan tänkte spenderas en del på stranden, i vattnet (bada & snorkla), en del äventyroch aktivitet, djur och fin natur, en del bar och mycket avslappning. Vi har ingenting emot en del turister men inte heller några dagar av ensamhet och fina solnedgångar. Boendet får gärna vara fräscht, så man kan sova gott :)
Mycket tacksam för svar, vill ha mina drömmars semester :D
29 jan. 2011 22:24
Boracay har en fantastisk strand och kanonfin standpromenad på kvällen men ingen snorkling att tala om. Måste ut med båt. På Alona beach (Panglao) kan du simma ut ca 200 m till ett kanonrev med enormt fina koraller och förståss många fina fiskar. Rekommenderar att bo hos MIckebulan, Alona studios, även om det är 500 m till stranden.
Sebastian