Thailandstips, tack :-)

3 sep. 2012 23:13
Visningar: 390
Åker till Thailand i 2 veckor i början av nästa år.
Landar i Bangkok där vi även åker hem i från sedan.
Då vi bara har 2 veckor så tänkte vi ta oss till 2 ställe och nu behöver jag tips och råd vart ni tycker man ska åka vidare till???
Vill helst inte att det ska behöva kosta för mycket, alla tips mottages tacksamt!
Behöver inte vara de "klassiska" ställena bara det är fint och värt det :-)
4 sep. 2012 14:21
Granntjejerna i din ålder gillade Koh Samui & Koh Phangan och partajande... Till Koh Samui flyger du snabbt och hyfsat billigt med inrikesflyg från Bangkok och till Koh Phangan tar du färjan. Tycker väl själv att Koh Samui är "sådär"... och föredrar själv Koh Lanta - men då bör man gilla lugn & ro!
4 sep. 2012 17:54
Hej!

Håller med om att Koh Samui och grannöarna är helt suveräna :-)

Men tycket själv att det är lite i dyraste laget ca 8000 bath tur/retur att flyga Bangkok - Koh Samui.
http://www.bangkokair.com/eng. Visst det är smidigt och snabbt 1h direkt flyg, men om man är några stycken så rinner det i väg snabbt!!

Ett annat alternativ att ta sig hit. är istället att ta flyget med Air Asia från Bangkok (Don Muang Airpost) till Surat Thani en kostnad under 3000 bath tur/retur. sedan båt från piren i Donsak sista biten till Koh Samui...men då får ni räkna med ca 1h med buss eller taxi från Surat Thani till piren i Donsak..sedan en båt tur på 1,5h till Samui....(Total priset med flyg/buss och båt blir runt 4000 Bath).
http://www.airasia.com/ot/en/home.page

Bra länkar om Koh Samu: http://www.kohsamui.nu/resor http://www.kohsamuihotell.com/kommunikationer/

Varför inte kombinera ert besök med några dagar på Koh Samui...Chaweng eller Lamai om ni vill ha mycket med restauranger och människor eller ca 15 minuter bort med taxi till Mae Nam eller Bo Phut om ni söker efter ett ställe som är betydligt lugnare. Sedan tar ni båten (20 min) över till Koh Phangan...tex Haad Rin Nok (mycket med folk) eller tex Haad Yao (lite folk)... här är ca 30 min mellan dessa ställena med taxi!

Hör av dig om du vill ha tips på boenden :-)

Mvh/Muangthai
9 sep. 2012 20:08
Tack för grymma tips.

Om man vill vidare med exempel airasia och färjorna räcker det att man bokar det när man väl är där, eller behövs det innan?
Har du några tips på hotell i Bangkok?
Hört talas om någon skybar, vad vet du om den :)?
Av Camnor1
9 sep. 2012 20:33
Hej!
Jag har åkt till Phangan i många år och jag brukar boka flyget i förväg med air asia. Väl framme på flygplatsen i Sura Thani köper du biljett som inkluderar både buss/taxi till piren & båtbiljetten. Det gäller vare sig du ska till Samui eller Koh Phangan.
Kan väl rekommendera dessa öar.
Ha en underbar resa vart du än bestämmer dig för!
9 sep. 2012 22:45
Vi var på Phangan för några år sedan och kan stark rekommendera salad hut, vet inte hur det är idag men låg längre norrut och en bit ifrån de stora turistkomplexen. Ändå bara ca 20-30 min till det stora partylivet.