Thailand tips önskas

Av Scenic
9 apr. 2013 14:06
Visningar: 472
Jag blir tokig, sitter och ska försöka planera en rutt till Thailand i början av december. Men behöver få lite förslag på bra boenden och vart jag ska åka.
Förra året gjorde jag chiang mai,bangkok,ko chang och koh sumai.

Nu funderar jag på Krabi (ao nang beach eller railey beach), koh mook, koh lanta, koh phi phi, koh hai.. Så ge mig nu alla tankar och ideér eller helt nya förslag på ställen.

Vi är 5st 24-27år, de behöver inte vara party hela tiden. Tanken är nog att blanda håll i gång och lungt. Vi ska vara borta mellan 3-20 dec.

Min idé var ett bra boende någonstans på ett hyssat bra hotell/lägenhet/bungalows. Sen gärna något billigt bara bungalow på stranden mer eller mindre.

Alla förslag mottages!
10 apr. 2013 10:33
Jag tycker det är väldigt mysigt och fint i sydvästra delen av thailand utmed kusten och på småöarna där. Koh Hai tyckte jag inte va fin men mook var trevlig
Av Sayang
13 apr. 2013 11:42
Koh lipe borde ju va klockrent för er.
Koh mook händer det ju verkligen ingenting,vi var där
4 dagar och det var för länge.
Däremot lipe tycker vi var helt underbart,lagom fart,
fina stränder,mysiga resturanger.
Lite knölig resa ner dit,men det var det värt.
Av _antee
13 apr. 2013 13:50
Du har ju planerat det här alldeles utmärkt på egen hand redan :)
Av Tvivel
14 apr. 2013 08:42
Åh ser att du varit på koh chang! Fanns det många saker att göra där eller kunde det bli tråkigt vi ska i sånnafall vara där i 2v.
Och andra alternativet vi har tittat på är koh samui. Kan du ge mig lite tips ? Vilket tyckte du va det bästa? Vi är 7 vuxna och 2 barn (5,9) som åker.
Mvh Lina
Av Scenic
14 apr. 2013 16:39
Tack för alla svar:)
_antee haha ja,kanske de. men jag får alltid ångest när jag ska kika på boenden. Då blir jag tokig :p Äkta beslut ångest när man vill se och göra så mycket :)

Tvivel, jag jobbade som reseledare på koh chang så jag var där under en längre tid. Jag ÄLSKAR ÖN :) det finns något för alla :) Och jag kan ön utantill mer eller mindre så har du några frågor så kan jag svara och givetvis ge förslag. På koh samui bodde vi inne i chweng och där skulle inte jag rekommendera barn just då det är mycket yngre och mycket festande.Men väldigt trevligt, inte riktigt lika mysigt som koh chang eftersom det är större.Men att bo utanför chweng är jätte fint även för familjer. Så de beror på vad du vill ha ut av er semester :)

Fördelen med Koh chang är att det är billigt att åka slowboat eller speedboat ut till koh kood och koh mak och så. Samt att koh chang är till viss del naturreservat vilket gör att jetskis och störande saker på stranden är förbjudet. Det finns även en enda väg runt ön så det är lätt att ta sig runt och ön är ca 30-40km lång och man tar sig lätt fram. Sen finns det massor av aktiviteter som utflykter, elefantridning, besöka vattenfall, utkiksplatser,olika båtturer där jag starkt rekommenderar thaifun slowboat utflykt med bad och snorkling en heldag. Säljer bra, bättre än 5island tex. detta är endast en båt som tar max 40pers och är även barnvänlig :) kaptenen är en tjej och hon pratar jättebra engelska och kan prata lite svenska och danska.

Så mitt förslag är koh chang och white sand beach KC grande hotel,paradise hoteli cheichet eller centara tropicana i klong prao.Sen att ta några dagar på koh mak (koh mak resort) eller koh kood(koh kood resort) också :)
Nu blev de mycket här :) skandinavisk personal hittar du på lokala "resebyrån" kan ni hitta på evolution tour i klong prao:) Säg gärna till om du vill veta nått mer :)
Av Tvivel
14 apr. 2013 17:29
Tack för väldigt bra tips!
Finns det lite shopping på Koh Chang också? Eller är det Bangkok som gäller?
Hur är vattnet? ( vill ju gärna att det ska vara klarblått) och stränderna är dom fina?
Bra med aktiviteter verkar det ju vara. Finns det marknader också?
Och hur är priserna på mat och så ?

Jättetack !
Mvh / Lina
Av Scenic
14 apr. 2013 19:18
Det finns ju självklart alla dessa marknadsstånd, småaffärer i varje "by" sedan kan man hitta typ tältshopping längsmed vägen. I bang bao som ligger längst ner på ön och är en fiskeby så ligger shoppingen längs en pir. Du kan hitta alla "märken"överallt så de finns gott om sommar kläder. Annars har du ju MBK i bangkok och siam stora shoppingcentrum med äkta saker.

Vattnet är jättefint,stränderna jättebra långa strand promenader. i klong prao är det dock lite mer små krabbor som springer.
Priserna är billigare på koh chang än koh samui, att dricka en chang ute ca 80bath och singha 100bath,en helkyckling 200bath, en middag kan gå på 100-300bath beroende på vart och var man är. På nid´s kitchen som är min favorit restaurang kostade en cocosgryta 80bath + ris 40bath.

Du kan läsa mer på vår blogg om du vill också, jossebellinthai.wordpress.com
Ingen fara :) Kul att kunna hjälpa till!
Mvh Isabelle
Av Tvivel
14 apr. 2013 20:47
Tack! Då vi ska åka i Februari har vet du hur vädret ränder då?

Har varit på phi phi och bott där några nätter men där är det mest fest hela tiden och stranden är inte så fin. Rekommenderar bara att åka förbi och vet stanna någon natt där om du ska åka dit.
Annars är krabi jättefint !
Mvh /Lina
Av Khj87
16 maj 2013 23:35
Tjo Scenic!

Jag va i krabi nu i Vintras, Ao Nang kan jag rekommendera då du o jag är i samma ålder. Jättefint att hänga ute på Railay beach och öarna runtomkring på dagarna. Bra drag på kvällarna med tycker jag med en en huvudgata fylld med restauranger och barer. Fanns även ett Torg eller litet kvarter med nattklubbar som va öppet till morgonkvisten. Blev lite förvånade då vi hade hört att detta va ett ganska lugnt ställe =) Nu jämför jag givetvis inte med festen i Patong osv men det gick ha väldigt kul till sent om man ville!

Öarna utanför Ao Nang är helt fantastiskt fina fast med väldigt mycket turister. Lika så Railey Beach du är inte direkt ensam på stranden.

Phi Phi Var vi oxå på väldigt naturskön ö fast med fullt av turism och fest oxå. Kan rekommendera Bamboo island utanför huvud ön att åka ut över dagen o bada på. Tar 10-15 min med longtailbåt! Helt fantastiskt vatten!

De andra öarna du nämner har jag inte besökt så kan inte uttala mig! Många jag känner säger att koh Lipe ska vara band de bästa i Thailand.

Jag ska åka i December jag med 3 veckor har bara bokat flyg till bkk än. Kanske ska jag prova östra Thai denna gången? Tror du det passar mig är 26 år och behöver inte ha värsta draget fast ändå inte leva något pensionärsliv =)? Några tips? Har kollat lite på Koh Chang ön är ju ganska stor så känns att det borde finnas en hel del att göra? Även att det kanske inte är en party ö? Är December rätt tid för Koh Chang?

Tack på förhand!