Thailand, nordväst mot Burma och Vietnam? Eller annat trevligt?

Av Suss58
29 juni 2014 20:25
Visningar: 282
Hej!
Har varit i Thailand 6 ggr, dock inte i norra delen Chang Mai eller i norra delen på västsidan mot Burma,Myanmar. Koh Payam lockar lite. Hur kan man göra en bra rutt? Antar att flyg t BKK är bäst. Flyger gärna med Finnair= snabbt o billigt. Ca 20 dagar är aktuellt i slutet jan- febr -15.
Vill kunna se o uppleva kultur, men mest sol och bad på goa ställen. Är kustvägen i Vietnam fin? Bad i Vietnam? Vill se tunnlarna mm efter Vietnamkriget. Eller är det bäst att skippa Vietnam vid detta tillfälle? Vill ju inte bara resa under ledigheten....
Hur få ihop en bra kombo av detta? Någon som har tips?
15 juli 2014 16:21
Hej.

Kan bara uttala mig om Thailand och koh payam överraskade (om det är det payam som ligger utanför staden Ranong på västra sidan?)

Det var en härlig ö och helt befriad av biltrafik, hyra MC var ett måste om man vill kika runt. Staden Ranong trist så det räckte med att fika där.

Du tar dig lätt ner vidare till koh lak, trots allt negativt snack så finns det hotell där dom inte pratar svenska och vi upplevde kao lak som en positiv stopp. Vi snorklare på similian öarna också,dyrt men väldigt fint.

Sedan är det öppet vart du tar dig vidare, ett bra tips är koh lipe och det är nog det bästa resmålet i Thailand under våra sju sista resor i landet.

Chang mai var också bra, nattåg från bkk och det fanns mycket att se och uppleva.

Ids du läsa reseberättelser så finns några här :

http://ambulanssystern.hhcrew.net

Hälsningar Tom