Thailand-Kambodja-Vietnam och eller Burma?

7 jan. 2014 13:42
Visningar: 2766
Jag och min sambo åker till Bangkok i slutet av mars och är osäkra på vars vi vill. Det vi vill få ut av resan är sol, vackra miljöer, lite historiska upplevelser och gärna någon vandring i berg och djungel.
Vi kommer troligtvis vara på resande fot i cirka 2 månader. Men det är så mycket med planering av budget, resväg, visum osv. Så kom hemskt gärna med era bästa tips :)
7 jan. 2014 14:29
Thailand och Vietnam är VISA on arrival, tror du får 30 eller 31 dagar i Thailand och Vietnam är 14 eller 15 dagar. För längre vistelser i båda dessa länder måste visum sökas i förväg.
Kambodja måste du ansöka i förväg om jag förstått det hela rätt.

Jag har själv funderat på en liknande resa.

Personligen så är jag emot att korsa min egen resväg så jag skulle nog försöka planera en resa som tar mig åt ena eller andra hållet, alternativt i en cirkel/halvmåne beroende på varifrån ni tänkte resa hem.

Men jag tänker att ni kan dela upp tiden ni är borta 20/30/50 (Thailand/Kambodja/Vietnam) ungefär. Börja i Thailand, dra er ner längs kusten mot Pattaya osv, sen in i Kambodja, Siam Reap, Phnom Phen, sen in till Vietnam med Phu Quoc, HCMC, upp längs kusten och slutligen avsluta i Ha Noi kanske?

Jag sitter själv i liknande funderingar men under kortare tid tyvärr då jag inte har så mycket tid att ta ut men tänker mig mestadels Kambodja och Vietnam och inget Thailand då jag redan varit där.

EDIT: Missade att du skrivit Burma med som ett och/eller. Jag säger som jag skrev överst, planera din resa så du inte korsar din egen väg, det betyder oftast att du spenderar mer tid med att transportera dig än med att faktiskt uppleva landet du befinner dig i.

Ni kan ju göra en "loop" om ni använder Bangkok som start/slutpunkt. Något såhär tänker jag: Thailand - Burma - Laos - Vietnam - Kambodja - Thailand.
7 jan. 2014 14:53
Tack för ditt svar! Precis som du har jag förstått att i Kambodja måste vi visum som man kan fixa på plats eller innan, tycker personligen att det känns säkrast att ordna det innan avfärd.

Vad roligt med en liknande resa :D

Ja det låter som en väldigt bra idé att planera resan så att det inte blir för mycket fram och tillbaka. Vi kommer troligtvis att avsluta vår resa i Bangkok.

Vi kommer att vilja åka så billigt som möjligt, och jag antar att det blir med buss?
Hur mycket pengar bör man spara ihop?
7 jan. 2014 15:01
Buss eller apostlahästarna är nog billigast. :)
Ja du, hur mycket pengar du behöver beror helt och hållet på vilken standard du vill ha på ditt liv när du är där. Om det duger med en loppbiten madrass i en kartong bakom hotellet så lär du inte behöva många kronor alls men vill du ha rinnande vatten och queensize bed, aircondition och roomservice så lär det bli dyrt.
När jag reste runt i Afrika så räknade jag med 1500 SEK i veckan, men då bilade vi och hade taktält så boendet var ju i princip redan ordnat (även om hotell där nere var väldigt billigt generellt).
Jag och min kompis "lyxbackpackade" i Thailand för 2-3 år sedan, då lade vi ungefär 5000 i veckan. Kanske lite väl tilltaget men räkna kanske med 3000-4000 per vecka?
7 jan. 2014 15:05
Vi kommer att försöka bo så billigt som möjligt för att kunna uppleva mer och spendera pengarna på utflykter etc hellre än ett supernice boende. Har du någon aning om vilken av kusterna i Thailand som är billigast att leva på? Öst eller väst? Öst är kanske iofs bäst om vi åker vidare till Kambodja därifrån..
Av Bengtar
7 jan. 2014 15:30
Det är visa on arrival som gäller i Kambodja. 25 dollar är kostnaden för såväl inresa som utresa. 15 dagar.
Ta med två passkort.
7 jan. 2014 15:39
Tack Bengtar! Jag läste något om att när man åker in i Thailand att man måste visa upp sin hembiljett, vi har tänkt boka den eftersom.. Vet ni något om det?
7 jan. 2014 15:47
Tänkte lite mer på detta med visum. I Thailand exempelvis, börjar visumet gälla EFTER de 30 dagar jag får stanna utan visum? Eftersom visumet blir förbrukat då jag lämnar landet... Bökigt med visum :D
Av Hille2
7 jan. 2014 16:03
Nix. Du får välja, 30 dagar eller visum.
7 jan. 2014 16:13
Ok men hur löser vi det då om vi ska resa från Bangkok och sedan till ex Kambodja/Vietnam och sedan ta flyget hem igen från Bangkok? Enda som går är det med ett visum med fler ut/inresor..?
Av Hille2
7 jan. 2014 17:26
Ni får 30 dagar när ni kommer med flyg till Bangkok. Om ni åker ut ur Thailand innan den tiden har gått är det inga problem. Sedan när ni kommer tillbaks till Thailand kan ni stanna i 30 dagar om ni kommer med flyg och i 15 dagar om ni kommer över land/sjövägen. Ska ni vara kvar i Thailand längre än 30/15 dagar någon av gångerna så behöver ni ett visum. Tänk också på att ni måste ha en utresebiljett ur Vietnam inom 15 dagar när ni åker dit.

Bengtar, undrar vad du menar. Har du betalat 25 dollar både när du åkt in i Kambodja och när du rest därifrån? Det har då aldrig jag gjort. Men kanske jag missuppfattar dig?
Av Bengtar
7 jan. 2014 19:18
Ja, Hille, det var min faktiska kostnad. Platsen var Sien Reap hösten 2010.
Av Hille2
7 jan. 2014 22:00
Varför fick du göra det?
Eller flög du så att det är utreseavgiften du menar. Precis som vi får betala i Thailand och flera andra länder, fast oftast inbakat i biljetten?
8 jan. 2014 11:33
Hm det lät skumt.. För om vi köper ett visum så antar jag att det gäller för både in samt utresa till och från Kambodja?
Undrar även om någon har tips på sevärdheter i Kambodja, vi vill helst undvika Sihanoukville då det verkar som ett knarkarställe och något sådant är vi inte intresserade av. Men vi vill ju gärna vara vid vackra stränder, så något kustställe :)
Av Hille2
8 jan. 2014 14:19
Självklart gör det det. Men man får räkna med att någon vill tjäna en extra hacka vid varje passage av gränsen, tyvärr. Däremot om ni lämnar landet med flyg så har de en utreseskatt, precis som många andra länder.
9 jan. 2014 19:02
Hej
Stämmer exakt som Hille 2 skriver, inresevisum 25 $ och 25 $ flygplatsskatt vid utresa från Kambodja.
Men låt inte det avskräcka dig från att besöka Kambodja.
3 mars 2014 14:23
Om du väljer att korsa gränsen mellan Kambodja och Thailand med buss, så kan du tänka på att ALDRIG köpa Visa innan du har lämnat Thailand. Det finns gott om skojare vid gränsstationerna som utger sig för att vara Visa säljare.

Vi valde att köpa att visa över nätet, enkelt och smidigt och vi gjorde det i lugn och ro hemifrån.

Vill också tipsa dig om att ni väljer att resa med buss/minivan olika sträckor så rekommenderar jag dig att ni väljer buss. Dels är det billigare och dels får du plats.

Minivan är snabbare men tänk dig själv att dela minivan med 14 sittplatser där alla sittplatserna är sålda och alla har med sig en väska.

hör av dig om du vill ha mer tips, vi bussade oss från Bangkok-Siem reap-Phnom Penh- Ho Chi Minh. Flyg till paradisön Phu Quoc. Flyg Phu Quoc-Bangkok. (mellanlandning Ho Chi minh)
Visum Thailand, Malaysia, Bali, Vietnam och Kambodja
Thailand Jakobovic, 29 dec. 2018
Updaterad av Jakobovic för 28 veckor sedan
8
Hej! Jag och min flickvän ska resa runt lite till de här olika länderna under loppet av 2 månader. Vårt reseupplägg ser ut ungefär såhär nu: 3 veckor i Thailand (tar oss ner från bangkok till öarna Ko tao och de öarna där) och sen tar oss till phuket för att flyga till Kuala lumpur. 1 vecka runt ...
Thailand, Kambodja, Vietnam på 3 veckor?!
Thailand Fannyravn, 29 nov. 2017
Updaterad av Strip för 1 år sedan
10
Hej Jag vill resa runt lite i Thailand, Kambodja och Vietnam under 3 veckor i februari. Har börjat göra lite research på flygrutten men... Ska man flyga till och från Bangkok eller ska man kolla på nån annan flygplats? Vill egentligen inte resa tillbaka till Bangkok på hemresan. Vill egentligen ...
Thailand/Kambodja/Vietnam 3½vecka
Thailand Mattiy, 25 aug. 2016
Updaterad av Louisechf för 2 år sedan
2
Hej! Jag har 3½ veckas semester kvar som jag tänkt utnyttja nu till vintern och det ser ut att blir Bangkok-Koh Chang-Siem reap-Phnom Phen-Shankouville-Phu Qouc-Ho Shi Min City-Bangkok. Hinner man denna rutten på 3½ vecka om man flyger mellan länderna. ... Louisechf: Hej! Jag och en ...
Backpacka i sydost Asien i 6 månader, tips & råd. (Thailand, indonesien, Malaysia, Kambodja, Vietnam, Laos
Thailand Mimminilssons, 19 nov. 2015
Updaterad av Vidrar för 2 år sedan
11
Hej kära vänner! Det är så att jag och min pojkvän ska ta sex månaders semester och backpacka runt i Asien. Det är första gången i Asien för oss båda. Vi planerar att åka från Sverige till Bangkok 16 februari och bokar även då en hemresa 8 augusti. Planen är att vi stannar i Bangkok i tre ...
Backpacking i Thaiand, Laos, Vietnam, Kambodja, filippinerna, Malaysia, Indonesien, Bali
Thailand Petpat, 22 juni 2016
Updaterad av Petpat för 2 år sedan
17
Hej! Vi är två tjejer som den 29 e november åker ner till Asien. Vi har bokat vår biljett till Bangkok och kommer från Thailand ta oss runt lite som vi vill under cirka 3-4 månader. Vår budget är rätt tajt (cirka 35 000) Tror ni detta kommer gå? Behövs mer pengar? Men vi har tänk leva så ...
Hyra bil i Bangkok och köra till Vietnam via Kambodja, sen tillbaks till Bangkok genom Laos.
Thailand Patdri, 20 aug. 2016
Updaterad av Patdri för 2 år sedan
6
Hej. Vi är en familj som ska på en liten rundresa Thailand, Kambodja, Laos och Vietnam för att sen återvända till Bangkok. Vi har köpt biljetter för ca 1 månads vistelse i dessa länder. Vi landar i Bangkok. Tänkte köra därifrån och neråt via Angkor osv och sen mot havet. Sen runda allt och köra ...

Om Thailand Asien

Stora delar av Thailand är rena paradiset för oss svenskar. Här finns underbar mat, sol och tusentals vita sandstränder omgivna av palmer.

De stora badorterna ligger i södra delen av landet, här finns bland annat Phuket, Krabi, Khao Lak och Phi Phi-öarna. I östra delen av Thailand ligger populära resmål som Koh Samui, Rayong och Koh Chang. Utanför de vackra sandstränderna finns oftast mycket spännande dykvatten där du kan simma bland tropiska fiskar och koraller.

Många väljer att kombinera sin solsemester med några dagar i huvudstaden Bangkok. Det här är en av världens mest myllrande storstäder med sevärda byggnader, tusentals restauranger och shopping i världsklass.

Vart du än åker i Thailand så finns det ett boende som passar dig, här finns allt från superbilliga hyddor direkt vid stranden till femstjärniga lyxhotell där du kan bli bortskämd.

Det finns tusentals museer runt om i Thailand om både historia, arkeologi, krig och konst. Men det märkligaste av alla ligger i Pattaya; Bottle Art Museum. Här finns fler än 300 flaskor fyllda med små skepp, palats, tempel och andra fantastiska skapelser.

grönt är skönt!
3 / 26
Eftermiddagssiesta på Phi Phi
4 / 26
Lugn och ro...
5 / 26
Longtail i kvällsbrisen
8 / 26
Chicken Island
10 / 26
Ingen Trängsel På Koh Lipe
11 / 26
Hotel California, Dolphin Bay
12 / 26
Vacker park vid Sankampaeng Hot Spring
14 / 26
Morgonljus, Railay Beach West
15 / 26
Fiskehamnen i Khao Takiap
16 / 26
Sjö i djungeln
17 / 26
Min bästa strandbild
19 / 26
A walk in Paradise
20 / 26
Strand på Phi Phi Islands
23 / 26
Poolen på Railay Village Resort
24 / 26