Thailand med en 2-åring!

14 mars 2011 12:19
Visningar: 1253
Hej,
Nu skall vi iväg, sitter o kollar priser på flyg mest hela dagarna. Jag o min sambo plus vår minsta son på 2 år skall 2 veckor till sol o bad, lugnt o skönt, god mat o roliga saker för oss alla att göra tillsammans. Vi planerar att dra den 22-25/3 dvs nästa vecka och vi har tänkt oss södra Thailand med typ krabi o öar, men vi vet inte! Det är här ni kommer in.

Ge oss tips på bra boende och vad ni tycker att vi skall göra när man är 2 vuxna o en liten tvååring och naturligtvis om det är något vi skall passa oss för.

Need your help!

Tackar på förhand!
14 mars 2011 13:16
Hej Peteswed!
Var själv i fantastiska thailand nu i jan/feb! var både i ao nang, koh lanta och phuket! Vill verkligen rekommendera lugna Koh Lanta för er! Det är en "svensk" familjeö enligt mig! =)

Det är en lugn vacker ö, och partylivet och restauranger är centrerat till centrumet Saladansom är lätt att ta sig till om man känner för det! På koh lanta bodde vi på ett hotell som hette ocean view resort! ett enkelt och billigt hotell med en liten pool på klong dao beach! Det ligger precis vid stranden, som även de flesta hotellen gör på Lanta. Just klong dao beach är långgrunt, med tanke på er 2åring!
Hotellet ägs av en familj som är supetrevliga! Sonen , kallad Mr. O, äger ett företag som heter south online travel, så han var så vänlig och fixade heldagsutflykter m.m. till bra priser! =) På Koh Lanta är emerald pool, sighseeing och snorkelutflykterna till Koh Rok och de 4 öarna verkligen värda utflykter att göra. Personalen är väldigt vänliga och serviceinriktade och gör allt för att resenärerna ska må bra! När vi åkte till koh rok bl.a. så simmade guiden med småbarnen hela tiden och höll de i handen och visade alla färgglada fiskar, då mamman inte vågade hoppa i! Sightseeingen är även roligt för små barn då man bl.a. stannar på monkeyschool, där man får se och klappa apor. South online travel fixar även transporter till och från Krabi!
Om ni bor på ocean view resort, hälsa Mr. O från Sandra och Eva :) Är ni intresserade av transfer kan jag även hjälpa er komma i kontakt med south online travel :)

Ha en trevlig resa!

MVH//Sandra
Av Henorr
14 mars 2011 20:35
Hej Petesswed

Kom hem från koh samet för några veckor sen. Liten ö men trevliga stränder så ska man bara bada
varför inte, närmare blir det inte.
När våran äldsta son var två var vi på phuket (kata,Karon) det funkade bra det med framförallt kata.
Har även varit på koh samui trevlig ö men den är inte lika barn vänlig höga vågor och lite djupare vatten vid standen.
Vi har även gjort krabi några nätter men vi upplevde att man var tvungen att ta båten ut till öarna hela tiden,
ska man ha semester så kan det vara skönt att ta det lugnt och inte passa en båt tid.

Vi brukar ha flytväst med till barnen , apotekets vätskeersättnings tabletter, allergi tabletter, dålig i magen
tabletter.
Till sist har vi märkt att det är väldigt lätt för barnen att få ont i öronen när dom badar i poolen och dom
älskar att vara där men det kan vara bra att vet .

// Henrik
16 mars 2011 16:49
Hej och tack för era svar!

Det blir Krabi, Koh Lanta för oss och vi åker på tisdag nästa vecka. Vi får hoppas att vädret blir lite bättre bara då det är moln o regn mest hela tiden just nu. Vet någon om det finns elefanter att titta och rida på där (Koh Lanta)? Det är en stor grej för lillgrabben....;-)

/Peter
16 mars 2011 17:19
va kul för er! =)

elefanttrekking finns på fler ställen på Lanta! de borde ingå på Lanta sightseeing tour som går att köpa! Annars kan du bara beställa en tur med elefanttrekking i någon av de rese- och utflyktsaffärer som finns över allt!

trevlig resa! hoppas vädret blir bra!