Koh Tao + Koh Pha-ngan - Tips till barnfamilj (två 3 åringar) ?

Av Vinpau
25 juni 2013 15:45
Visningar: 1375
Hej. Vi har hyrt hus på Koh Samui 2 veckor i februari 2014.
Totalt vill vi vara i Thailand 4 -5 veckor så det återstår att planera resterande tid.

Koh Tao och Koh Pha-ngan verkar det vara enkelt att ta sig till från Samui. Har någon tips på charmiga boende som passar oss med två små vildingar? Det ska vara fräscht och rent men gärna genuint och mysigt.

Och vart mer kan man ta sig från Samui utan att det blir jätte krångligt? Något hett tips? Jag vill helst undvika långa färder i bil med tanke på barnen.

Alla tips och tankar är välkomna:)
6 aug. 2013 20:31
Hej!
Vad roligt att läsa om er resa, jag och min man planerar att göra en liknande resa som ni vid exakt samma tidpunkt. Dock med en då snart 3-åring och en 8-månaders. Undrar om du har tips på att hyra hus på Koh Samui?
7 aug. 2013 21:03
Hej, var aldrig på Koh Pha-ngan, men väl på Koh Samui förra året. När under februari månad ska ni åka Vinpau...? Där finns flera ställen på Koh Samui som säljer båtbiljetter där emellan. Vet inte om ni känner till det men i mitten på februari månad 2014 så hålls Full Moon party på Koh Pha-ngan = MYCKET (GALET) FESTANDE med tusentals människor.... Träffade på folk som varit på ett sånt party när vi var på Koh Samui och dom var neddränkta i kroppsfärger b.la...
Tänkte mest att det kanske är bra att känna till i synnerhet om man reser med små barn och man hade tänkt åka dit under tiden den hålls.. :) + att det kanske inte är så lätt att få tag på boende om man inte är ute i riktigt god tid förstås... :)
Av Ma0w
12 aug. 2013 03:10
Hej! Rekommenderar Sunset cove resort på koh phangan, supermysigt familjedrivet hotell med god mat, infinitypool och barnpool och bara en trappa med 5 trappsteg ner till en mysig stranden där det ligger fler hotell/restauranger. Man bor i en egen bungalow, inte jättemodernt men inte heller sunkigt och då bodde jag och sambon i den "sämsta" bungalowen,. Ao chao pao har jag för mig att området hette :)

Det är smidig att ta sig från samui till phangan, dock hade jag sån otur att väskorna blev försenade i 5 timmar så vi hann precis med sista båten från samui.. Och den båtturen var från helvetet, alldeles bläck svart ute på en relativt liten båt med superhöga vågor.. Hoppas ni inte har likadan otur :-)

Läste nu att nån varnade för full moon, vi var där under full moon och märkte inte ett dugg av något festande.
Beror nog alldeles på vart man bor :)
Av Camnor1
13 aug. 2013 13:07
Har varit på Phangan i 10 år i rad och vi bor på norra delen av ön (mellan Haad Mae & Chaloklum) och märker inte av fullmoonpartyn mer än att det kan vara mer folk än vanligt om man tar sig ner till huvudorten på ön el. ska åka över från Samui just dagarna innan.
Västsidan & nordvästra har lugna & fina stränder där många med barn håller till. T.ex Haad Salad & Haad Yao. Undvik Haad Rin där partyfolket håller till.
Det går flera båtturer mellan Samui-Phangan ca 30-40 min.
Hoppas ni får en fin resa!!
Av Dalpha
4 okt. 2013 03:58
Det finns mycket att upptäcka på Koh Phangan. Vi bor hör sedan flera år och vi har barn i 9, 7 och 4 års åldern. När det gäller boende så finns det många trevliga stränder, där man kanske dock ska undvika Haad Rin under denna tid på året. Den stranden besätts med många ungdomar som gillar att festa. Annars är Koh Phangan som är Thailands femte största ö en utmärkt familjedestination om man gillar lugn, natur och långa vita stränder utan försäljare.

Vi har vår resort i Baan Tai som är belägen på västra sidan av ön. Härifrån har man nära tillgänglighet till affärer, restauranger och aktiviteter. Annars kan jag rekommendera Haad Salad och Haad Yao (west) för barnfamiljer. Även Thong Nai Pan är mycket trevligt om man har lite större budget, då öns lyxhotell håller till här.