Från Koh Lanta till Koh Bulon med två små barn

13 sep. 2013 22:14
Visningar: 2203
Vi har funderat på att åka och bo fem nätter på Koh Bulon från Koh Lanta. Vi reser med våra två små barn(då 11 månader och 3 1/2 år) och min undran är, dels, är det någon med erfaranhet av Speedboatsen som går emellan och tar två timmar och har rest med barn? Funkar det? Eller ska man hellre försöka med färja som tar betydligt längre tid? Jag menar det kanske är svårt att sysselsätta en 3 1/2 åring(och en ett åring med för den delen) på en skumpig speedboat?
Kanske lättare på en färja? Men tiden på Speedboat lockar ju mer men det kanske är dumt att tänka så?

Sen vore det kul om någon som rest med barn dit (koh bulon)kan berätta lite vad man gjort om dagarna. Blir vår första resa utomlands med barnen och hoppas att en lite mer lugn och öde ö ska passa dem och för att få lite miljöombyte från Phuket och Koh Lanta. Känns lite skrämmande då ön är mindre "bekväm", vilket inte gör oss som vuxna något, det gillar jag, men så har man små barn med sig och vill gärna ha andras erfarenheter om det funkar bra på just den ön?

Blev ett virrigt inlägg men jag hoppas att någon har lite information,erfarenheter och tips:)
Av Sierra
13 sep. 2013 22:51
Normalt är det lugn sjö från mitten av december till början av mars i Andaman Sea varför alternativet med speedboat funkar bra för barnen. Sitt i alla fall långt bak så är det lugnare men då kommer ljudet från motorerna att vara högt varför hörselskydd/proppar är bra. Det är dessuton stopp på vägen vid Ngai och Mook så det är inte direkt Bulon utan ca en tim till Bulon efter Mook.

Det finns ingen transfer mellan Lanta och Bulon med färja. Du kan åka färja med Tigerline till Lipe, övernatta och åka speedboat norrut en tim till Bulon nästa dag.

På Bulon är Bulone Resort det populäraste stället för barnfamiljer där det är fint vid beachen hela dagen och restaurangen ligger nära vattnet. Vid Pansand Resort är det i princip omöjligt att bada när det är lågvatten då koraller och sten kommer i dagen.
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/bulone-resort-koh-bulon-thailand-296404
13 sep. 2013 23:23
Oh vad mycket bra info:))Glömde skriva vi ska dit i början på mars, får hoppas på lugnare vatten ändå då;)) Okey ingen färja, ja då var ju valet enkelt, och eftersom de stannar känns det nog snabbare:))

Bulone resort har jag mailat till om det finns ledigt igår, hoppas på svar, läste en annan tråd tidigare att du rekommenderade den:)) Så tack för den hjälpen också Sierra:)) Kanske du kan svara på en fråga till? Vi tänkte boka bungalow med fläkt bara på Bulon, jag och sambon hade fläkt bara i nov/dec och klarade oss bra. Börjar det bli svalare i Mars i Thailand?

Tack för bra svar!!:))
Av Sierra
13 sep. 2013 23:41
Det finns bara fläkt på Bulon, ingen a/c. Tyvärr blir det varmare i mars......
Av Basguzz
13 okt. 2013 13:14
Hej
Har gjort den resan med små barn flera gånger och min rekommendation att skippa speedboat, om man inte vet att det blir lugn sjö. Det är visserligen bättre att sitta långt bak i båten - men tyvärr vet alla detta så dom platserna brukar gå åt direkt. Så mitt tips är kolla vädret noga och om det går hög sjö - boka om. Resan från Lipe och upp till Bulone går till viss del inomskärs och är något lugnare, åtminsone när vi har åkt. Men Bulone är fantastiskt och väl värt att pröva.
Av Sierra
13 okt. 2013 14:13
Citerat från Basguzz:
Hej
Har gjort den resan med små barn flera gånger och min rekommendation att skippa speedboat, om man inte vet att det blir lugn sjö. Det är visserligen bättre att sitta långt bak i båten - men tyvärr vet alla detta så dom platserna brukar gå åt direkt. Så mitt tips är kolla vädret noga och om det går hög sjö - boka om. Resan från Lipe och upp till Bulone går till viss del inomskärs och är något lugnare, åtminsone när vi har åkt. Men Bulone är fantastiskt och väl värt att pröva.
Det enda sättet att komma till Bulon är med speedboat förutom möjligheten att hyra en egen longtail från fastlandet och Pak Barra pier. Från Lipe till Bulon är det raka spåret med speedboat en tim och det är inte inomskärs. Båten passerar visserligen en liten ö söder om Bulon, men det är 5 min före ankomst.
Av Basguzz
13 okt. 2013 18:35
OK, du har säkert rätt - det är inte inomskärs men dom brukar gå söder om lipe och ost om den stora ön innåt fastlandet om det går sjö, man majorieteten av vägen är över öppet vatten. Mitt tips till en familj med små barn står dock fortfarande fast, går det någon så där sjö - över 1,5-2 m vågor så- åk inte. Under en tur vi gjorde mellan Bulone och Mook 2010 trodde jag inte det skulle gå vägen. Det var i särklass den västa båtresa jag nånsin gjort, och då har jag ändå kört mycket båt själv och är relativt sjövan. Vågorna.var ca 5-6 m och det hade blåst ganska hårt i några dagar, och tidigare var alla resor med speedboat inställda pga vädret och man kan väl lugnt säga att dom inte skulle ha kört den dagen vi åkte heller. Folk ramlade, spydde överallt - vatten sköljde in över båten - det var en riktig mardröm. 2012 åke vi också den vägen, vädret var betydligt bättre men det gick sjö på 2-2,5 m och resa var inte lika skrämmande men ganska otrevlig. Så åk inte om det går sjö.
Av Sierra
13 okt. 2013 19:02
Jag håller med Basguzz.

Det är ingen höjdare att åka speedboat om det är sjö. Detsamma gäller Tigerline´s färjor. Deras färjor tar inte sjön på samma sätt som en stor speedboat då de inte är lika lättmanövrerade och rullar mycket. Sjösjuka med tillhörande magoro och "uppkast" är vanligt.
13 okt. 2013 19:09
Tack för svar! Har nu tänkt om och prel bokat Koh Mook istället. Men dit är det ju också speedboats som gäller fast vägen är kortare. Tyvärr åker vi ju i mars när sjövädret kan vara lurigt, så jag hoppas vi vågar åka när vi väl är på plats...://
Av Sierra
17 okt. 2013 09:24
Citerat från Sierra:
Det finns bara fläkt på Bulon, ingen a/c. Tyvärr blir det varmare i mars......
Bulone Resort har nu förutom bungalows med fan även nya bungalows med a/c:

Beach front bungalow med a/c
Beach second row double room bungalow med a/c
Sea View double room bungalow med a/c