Önskar tips om Koh Bulon!!

7 okt. 2010 20:29
Visningar: 970
Hej!
Vi är en två barns (7 o 11 år) familj som åker till Thailand i november. Har fått tips om Koh Bulon och Pansand resort. Försökte boka ett Lidihouse men de var slut, fick nu erbjudande om ett Libong house. Vet någon hur de är? Får man plats fyra?

Har någon koll på vad bussen från Bangkok till Trang kostar? Har inte bestämt oss för flyg eller buss?

Hoppas på svar fort!!!!! Tack snälla!!
Av Sierra
7 okt. 2010 23:30
Jag har varit på Bulon på en dagstripp från Lipe i vintras och kollade runt och tycker att ni skall titta in på Bulone Resort som ligger ganska nära Pansand. De barnfamiljer jag såg på ön bodde på Bulone Resort som är en lite gemytligare anläggning med en familjär atmosfär. Där finns även Family Seaview bungalow som skulle passa er familj.
http://www.bulone-resort.com/
8 okt. 2010 12:25
Tack för tipset !
Jag ska kolla upp det så får vi se hur vi gör.
Det känns ju ganska viktigt med hyffsad standard eftersom vi har barn.
8 okt. 2010 17:29
Hej!
Vi bodde några nätter i vintras på Pansand. Vi bodde i ett hustyp som heter Laoliang. Helt ok, men vi är bara 2 vuxna. Tveksamt om ni får plats 4 pers.Maila o fråga. Det ligger stugor/hyddor längre upp i skogskanten som jag gissar är Libong. Vet ej standarden på dessa, men såg inte ut att vara större än Laoliang. Resorten är, i mitt tycke, helt underbar med fantastisk personal. Bra mat i restaurangen till helt ok priser. Att rosta sitt frukostbröd över kolgrill är bara det en upplevelse! Vi kommer att återvända dit till vintern för att fira nyår. Passerade Bulon Resort vid strandpromenad, men var inte uppe kollade hur det såg ut på närmare håll. Koh Bulon är en pärla om man önskar avkoppling och gott om plats på stranden.
Lycka till med resan!
8 okt. 2010 18:59
Hej Seastone!
Jättebra tips!
När vi har kollat alla bungalows så är det så svårt att få klart för sig hur stora/små de verkligen är.
Jag har mailat ang bokn och storlek igen men har ej fått svar ännu.
Vore skönt att få klartecken att allt är klart, så vi bara kan njuta av att det bara är tre veckor tills vi åker!
Av Brjn
8 okt. 2010 20:57
Hejsan!
Har två år i rad bott på Pansand resort. Vi är två vuxna 50+ och Bulon och Pansand resort har blivit vårt favoritställe. Vi åker dit i februari igen i elva dagar. Vi bodde i Lidi bungalow första gången och den bungalowen är något större än Libong. Lidi bungalow har en liten hall och så är badrummet något större. Libong är ett enda stort rum och man kan få plats 4 sängar men man får räkna med att det blir trångt. Det hade det även blivit i Lidi också för själva rummet där sängarna står är inte större.

Bulong resorts bungalows har jag inte någon erfarenhet av. Har bara varit där och besökt deras restaurang. Är trevligt även där men jag tycker det är mysigare på Pansand resort. Vill man ha mer barnfamiljer omkring sig så är Bulon resort bättre. Tyvärr så har havet ätit upp stranden på Bulon resort. Märkte en stor skillnad mellan de två gångerna vi varit på Koh Bulon.
Britten
9 okt. 2010 07:43
Det var bra att höra lite detaljer!
Bokade ni via Pansands egen mail eller Hotels2thailand?
Jag skickade förfrågan till deras egen mail först, fick svar en vecka senare.
Då hade jag redan hunnit boka via Hotels2Thailand.
Det är svårt när det tar dagar innan man får svar.
Av Brjn
10 okt. 2010 21:30
Vi har alltid bokat Pansand resort via deras hemsida. Mailar man till dom reserverar dom en bungalow så betalar man när man kommer dit. Ni får räkna med att bungalowerna har låg standard samt kallvatten i duschen (men det gör inget för det är ändå lite ljummet). Bägge gångerna har vi flygit inrikes till Krabi och sedan tagit taxi till Koh Lanta. Där har vi sedan landat efter den långa resan i 4-5 nätter innan vi tagit båten vidare neråt.
Britten
11 okt. 2010 21:08
Nu är det fixat!
Fick bekräftelsen på bokningen igår så det känns skönt, det blev ett Lidihouse i alla fall.
Vi ska vara några dagar i Hua Hin först och sedan till Koh Bulon.
Fick tips av Sierra att ta tåget .Eftersom tiderna passar bättre än flyget så blir det tåg till Trang och flyg åter till Bangkok. Ska väl hinna på nån shoppingrunda och flodbåt innan det blir dags för hemfärd till mörka Sverige igen.
Nåväl, det ska bli ett härligt äventyr hoppas vi!
Blir det fler resor så blir det nog direktflyg till Krabi som ni haft. Det verkar vara smidigast.
Tack för all hjälp!