Thailand - Khao Lak med 1,5 åring

21 juli 2018 22:11 (redigerad)
Visningar: 417
Hejsan,

Jag och min sambo bokade precis två veckor till Khao Lak i mars. Det är vi två och vår då 1,5 åriga dotter som åker. Först tänkte vi boka reguljärt iom att vi aldrig bokat charter. Jag har rest en del i mitt tidigare liv, backpackat etc. och då känns det som att reguljärflyg/boka hotell själv alltid har lönat sig. Men när vi kikade runt så fanns det knappt några direktflyg ARN-HKT, helt okej med stopp i Bangkok iof. Men när vi sedan kollade hotellen på hotels/booking etc. så blev totaltpriset betydligt dyrare än via tui/apollo/ving. Så sagt och gjort, vi bestämde oss för att boka den första charterresan i våra 26-åriga liv.

Jag kollade runt på en massa hotell och det viktigaste för oss är att det är barnvänligt och nära stranden (vilket iof alla hotell i Khao Lak verkar vara) men vi bestämde oss tillslut för X10 Khao Lak. TUI hade en direktkärra som gick från ARN kl. 12 på fredagen 8/3 och kom fram 6 på morgonen lördagen 9/3. Apollo hade inga direktflyg utan körde med Qatar via Doha. Apollo var 500 kr dyrare så knapp prisskillnad. Apollo hade en mellandandning i Doha samt att vi även landar klockan 18 istället för 06 på lördagen vilket gör att vi tappar 12h. Så valet föll på TUI. Allt som allt betalar vi ca 30k för resan. Om vi bokat reguljärt hade vi fått betala 12k för flygbiljetter med Thai(mellanlandning i Bangkok) samt 27k för hotellet i 14 nätter.

Jag har nu givetvis en miljon frågor ang. att resa med en 1,5 åring till Thailand men här är ett axplock:
*Är TUIs direktflyg i economy "okej"? Vi flyger tyvärr med deras 767:a, inte den nya 787:an. Är det väldigt mycket sämre än vanliga reguljärflyg (Thai, Qatar, Emirates)? Jag såg nu i efterhand att man kunde bokat Blue Comfort för 1000 kr extra, är det värt det? Om det är mkt sämre än reguljärflygen, är det ändå värt att åka med TUI för att slippa mellanlandningen? Hade det bara varit jag och sambon hade jag nog optat för Qatar då jag har otroligt bra erfarenheter med dom men nu med vår dotter så känns det som man vill undvika mellanlandningarna till varje pris, resonerar jag rätt?
*Har ni några bra tips på hur man genomlider flygresan med småbarn? Ska man ha med sig ngt speciellt? Vår dotter har endast flugit inrikes t/r mellan Stockholm/Ronneby några gånger.
*Hur är Khao Lak? Vi vill bara ha 2veckor där man vaknar på morgonen går ner till frukosten och sen solar och badar hela dagarna. Men jag vill ändå uppleva en del av det Thailand jag upplevde när jag backpackade, d.v.s. sitta på ett billigt thaihak som ligger precis vid stranden och käka pad thai och sippa på en chang med sand mellan tårna, finns det i Khao Lak? Har läst runt en del och fått intrycket av att just det där med strandrestauranger är lite mer sällsynt där.
*Ni som rest mkt med småbarn, vad ska man packa som man inte tänker på? Flytväst läste jag vilket givetvis var ett otroligt bra tips om man ska åka på ngn båtutflykt.
*Andra tänkbara tips på att resa med barn/saker att göra i Khao Lak eller vad som helst mottas
gärna.

Tusen tack för era svar,

mvh

William
23 juli 2018 11:52
Det viktigaste är att skydda barnet från sol och värme. En vuxen som får det för hett säger till, men inte alltid ett litet barn.
Skydd från solen är ett måste naturligtvis, men även från värmen, så gott som det går. Är det 35 grader i skuggan, så är det oxå 35 grader under parasollet.