Thailand i sommar...

Av Arbroe
10 jan. 2014 23:19
Visningar: 4190
Vi funderar på att åka till Thailand i sommar 2 vuxna och 2 barn 3,4 år, tanken är att åka i slutet av juni. Denna period är det väl regnperiod på Thailand men bekanta till oss har varit där och haft det väldigt fint de var på koh samui, koh Tao och koh phangan.
Är det bara där man kan vara för att ha bra väder? Vi är lite sugna på Bangkok, koh Chang, koh kood och koh samet, är det ok där då?

Lite kluvna var vi skall bege oss, har pratat med ticket och de säger koh Chang är det bäst och thailandsresor säger hua hin och koh samui....

Vill ha tips? Gärna på boende, stränder, hur man tar sig dit (funderar på buss till koh Chang) och saker att göra mm

Tacksam för tips!
Av Marilcj
11 jan. 2014 06:47
Vi har en del bekanta som numera är boende i Thailand o många av dom åker till östra delarna "på semester" just över sommarmånaderna typ Koh Chang, Koh Samet, men även fastlandet runt Rayhong.
Hua Hin området är oxå ett rätt säkert kort om man vill ha sol, känt för att vara ett av de områdena m minst nederbörd.
Av Arbroe
11 jan. 2014 09:17
Tack för svar! Så då är det helt ok att åka till koh Chang och koh samet.....läst lite trådar här och de skriver att man inte ska till koh Chang....sen blir man ju lite fundersam när resebyråerna säger olika...
Av Marilcj
11 jan. 2014 10:04
Regnperiodera är ju så olika i landet, Koh Chang m omnejd har ju i regel sin lite senare på året.
De flesta researrangörerna tycker väl inte man ska åka till Thailand överhuvudtaget under våra sommarmånader 😉

Vi träffade en svensk i Hua Hin nu i julas, han tillbringar 6 v var jul i Hua Hin, 1 månad på sommaren där och 1 månad på sommaren i Rayhong och ute på öarna, den stora skillnaden enl honom är luftfuktigheten, den är väldigt hög under sommarmånaderna, sen gillade han öarna sommartid för då är det lugnare!
11 jan. 2014 11:58
Hej,

förra gången jag var i Thailand var under juni-juli och då hade vi superfint väder ute på Koh Samet. Inte en enda regndag faktiskt. Däremot var vi aldrig på Koh Chang.

Sedan reste vi vidare till Koh Tao och där fick vi regn på oss för första gången och vissa dagar var det var mulet (vi var där i ca en vecka). Därefter åkte vidare mot Krabi, Phi Phi och sist till Koh Lanta där vi var de sista veckorna. Där var det väldigt fuktigt och det kom ngn skur då och då som passerade snabbt.

Så vad gäller sol och regn så hade vi mest sol i östra Thailand och mest regn i västra, men trots regnet så var det ju vansinnigt varmt och skönt och oftast passerade regnen snabbt.

Jag tyckte dessutom att det var toppen att resa runt på sommaren för det var väldigt billigt, det gick att pruta på boendet överallt t ex och det fanns en känsla av att det var lite "lugnt".

Koh Samet kan jag verkligen rekommendera då det var vårt favoritställe under den resan. Lagom stor ö, fina stränder och enkelt att ta sig till från BKK.

Lycka till med er reseplanering!

//Erika
Av Hille2
11 jan. 2014 12:02
Jag skulle inte rekommendera Koh Chang på sommaren, de har inte alls samma väder som platserna på den "västra" östkusten. Juni-augusti är den tid på året då det regnar som mest där. Jag har varit där under den tiden vid ett par tillfällen och då har det regnat och blåst enormt mycket. Jag menar alltså att det har öst ner i stort sett hela dagarna och att både stränder, stigar och vägar har förvandlats till forsande gyttja.

http://www.kohchang.se/weather-klimat/
Av Marilcj
11 jan. 2014 13:46
Där ser man hur olika det kan va, som sagt jag har bara hört positivt om tiden maj-juli på Koh Chang o Koh Samet samt fastlandet där medans de vänder i aug-sept.
Av Hille2
11 jan. 2014 14:56
Koh Samet och därikring har annat väder än Koh Chang så dit kan man resa även på sommaren utan att råka ut för ihållande regn. För Koh Chang talar väderstatistiken sitt tydliga språk.
Av Arbroe
11 jan. 2014 14:59
Det verkar som det är lite olika åsikter om koh Chang..... Nu är iaf flyget bokat till Bangkok 20 juni bär det av och 3 veckor framåt.... Nu gäller det bara att bestämma var man ska bege sig....koh samui/koh Tao/koh phangan el koh Chang/koh kood/koh samet....
Av Lampang
13 jan. 2014 15:28
Själv skulle jag inte åka till Koh Chang våra sommar månader.Koh samet kan vara ok. Koh Samui , Koh pangan, Koh tao är ett bättre alternativ än koh chang på sommaren.
Av Hille2
13 jan. 2014 15:35
Det enda man kan göra är att lita på statistiken. Visst kan monsunen vara både för tidig och försenad vissa år men väderstatistiken säger ändå hur det med största sannolikhet kommer att vara.
Av Jdmarr
3 feb. 2014 14:38
Jag har varit i Thailand tre somrar, sammanlagt 11 veckor. Åker dit igen i sommar. Vi har alltid varit på östkusten och haft det suveränt. Nu reser vi med barn och då passar Koh Samui perfekt. Bra boenden, varierad mat och lätt att komma till från Bangkok. Dessutom finns det många utflyktsmål om man inte vill ligga på stranden.