Thailand i okt-nov (ny diskussion....) med två aktiva pojkar (6,7år), var ska vi åka?

10 jan. 2010 22:30
Visningar: 320
Har surfat runt lite och kikat på mängder av fantastiska platser runt om i Thailand, och har kommit fram till följande;det är så svårt att bestämma sig för vart man skall åka.
Vi är inte så vana resenärer och vill inte åka runt så mkt. Vi vill ha en avkopplande semester, men det får inte bli för "tråkigt" eftersom våra två små grabbar är rätt så aktiva och gärna vill att det ska "hända saker" .
Så; vart åker vi????
Alla förslag emottages med största tacksamhet!
Av Sofieja
12 jan. 2010 12:53
Låter som att ni ska boka ett av charterbolagens familjehotell. De anordnar alltid en massa roliga saker för barn och det finns barnklubbar osv.
13 jan. 2010 10:51
Min plan var att ombesörja resan själv och inte involvera något charterbolag...
Men visst har du rätt charterbolagen har ju en uppsjö av aktiviteter för barnen.
Citerat från sofieja:
Låter som att ni ska boka ett av charterbolagens familjehotell. De anordnar alltid en massa roliga saker för barn och det finns barnklubbar osv.
Av Cani
13 jan. 2010 14:37
Hej!
Vi var i Thailand 2009 i okt-nov första gången. Det var varmt ca 30C i luften o vattnet ca 27-28C, men det kom en skur ibland. Det var inte så att det regnade i timmar utan det var endast skurar. Ömsom sol och ömsom moln, men varmt o skönt ändå. Vi tyckte det var helt ok ändå.

Vi bokade flygstol via Fritidresor direkt till Phuket. Fungerade perfekt.

Första veckan (sista veckan i okt = lågsäsong) bodde vi längs ned i Phuket, Rawai-Nai Harn beach med närhet till Phuket bästa stränder Nai Harn beach.
Denna resort kan jag rekomendera, www.naiharn-greenvalley-resort.com
Billigt för ett stort 2-bäddsrum ca 1000kr/v. Säkert har dom familjerum oxå. Frukost ingår inte, men man kan boka till det. Skulle dock rekomendera att äta frukost på andra ställen som ligger vid sidan om resorten, ca 20-25kr/pers. Härlig trädgård med pool.
Nu har vi stora tonåringar så vi hyrde moppe, med man kan åka tuk tuk eller taxi oxå (kostar nästan ingenting). Detta hotellet ligger inte vid stranden men vill man inte ha massa turister så är detta perfekt.
Här var det inte långt till elefantridning ca 5min med moppe.
Vill man åka ut till någon ö, för snorkling, så åker man ner till Rawai beach och haffar någon som kör en till en ö, vilken man vill. Båtkillen är kvar på ön tills man åker hem oxå.

Andra veckan (första veckan i nov = högsäsong) så bodde vi i Karon beach. Mycket mer turistigt men mysigt ändå. Härlig strand, massor av shopping, mycket restauranger mm. Vi bodde på ett hotell som heter Kata Villa och ligger bara 20m från stranden. Det är dock en trafikerad gata som man ska över innan man är på stranden.
www.katavilla.com ca 1600kr för ett tvåbäddsrum/v, frukost ingick inte men den åt vi alltid på hotellets reastaurang, mycket att välja på för ca 20kr/pers.
Hotellet har en lummig trädgård med pool och restaurang med god billig mat.
Det är inget lyxigt hotell, men fullt dugligt. Dock tycker jag att toalett/dusch skulle behöva en uppfrächning.
Det finns många ställen i byn där man kan boka utflykter, går att pruta oxå.

mvh Carina