Transport från Trat till Kho Chang och väderförhållande i oktober och november?

Av Catta03
16 sep. 2012 09:19
Visningar: 873
Hej!

Vi ska åka till Bangkok nu i slutet av oktober 2012, vi kommer ta buss från Bkk flygplats vidare till Trat och sen färja eller speedboat, har inte bestämt mig än....Någon som gjort denna rut som kan tipsa det bästa sättet att ta sig till Kho chang, vi ska sen vidare till Koh Maak och Koh Kood. Min man och jag reser med två barn och när jag har läst i gamla inlägg från oktober 2011 så var det meter höga vågor och skit väder! Herregud är det alltid dåligt regn/blås väder i oktober och november??? Jag har otroligt respekt för havet och vi ska verkligen ut på havet och luffa mellan öarna. Är jag ute och cyklar eller?? Det oroar mig verkligen! Har redan bokat alla resorts....Har någon varit ute och luffat mellan öarna i slutet av oktober in i november, brukar det vara höga vågor och dåligt väder eller var det extremt dåligt förra året?
Tacksam för svar!
Av Hille2
16 sep. 2012 13:10
Ja, det brukar kunna vara kraftig sjögång, särskilt i oktober - början av november.
Bästa sättet att ta sig till Koh Chang är enligt min erfarenhet att endera ta bussen som går direkt till färjeläget från flygplatsen i Bangkok, eller densamma från busstationen Ekkamai eller norra busstationen. Ekkamai har flest avgångar. Bijetten kostar ca 250 bath och bussarna är i bra skick. Det är jättestora bilfärjor som går till Koh Chang så där behöver ni inte oroa er för hög sjögång, ni kommer ju inte heller ut på öppna havet.
Till Koh Maak och Kho Kood har jag åkt i början av november när det var riktigt blåsigt - ingenting som jag gärna gör om, det är ju ganska små båtar.
Av Catta03
16 sep. 2012 14:23
Tack för ditt svar!!

Det här känns ju inte bra, varför valde jag just
detta blås hål i världen......
Det kanske är en ide att boka om vår resa??!!
Jag kollade väder och vind innan jag bokade
men fick visst fel uppgifter..
Är det bättre i södra Thailand eller Koh Samui?
Tacksam för mer svar med erfarenheter av väderförhållandet
Trat och Koh Chang området i okt-nov. Vi åker den 27 oktobet.
Jag har verkligen sett fram imot denna resa!

Tacksam för mer svar!!!!

Tack!!!
Av Hille2
16 sep. 2012 22:38
Ett alternativ kan väl vara att besöka Koh Samet + Koh Chang i stället? Det är ju korta resor och ni kommer inte ut på öppna havet.
Jag var inte på Koh Chang i fjol, men har besökt KC med omnejd vid tre tillfällen i november och en gång i oktober. Alla gångerna var det dagar då det var rejält blåsigt men det blev bättre ju längre in i november man kom.