Bästa öarna i trat och transporter

28 maj 2018 09:48
Visningar: 488
Hej
Ska göra en tripp på ca 3 v i Thailand och tänkte börja i Trang

Jag vill helst skippa koh chang och åka till andra öar i trat och undrar om man ändå måste gå av på chang för att byta båt?

Vad har ni för erfarenheter om öarna vilka har bäst stränder/boende , vi kan bo ganska enkelt( myggnät , wc inomhus ) men gärna nära vattnet ?

Det lutar åt taxi från Bangkok till piren som kan ta oss till öarna , jag har läst att det ska ta 5 h , möjligtvis att vi stannar en natt i mae phim.

Är tacksam för tips då vi ej varit åt detta hållet förut / Gisela
Av Sierra
28 maj 2018 13:07
Du menar att ni skall börja i Trat och inte i provinsen Trang som ligger i södra Thailand.
28 maj 2018 13:12
Ja det ska vi det blev ju fel Trat ska vi börja i
6 juni 2018 06:38
Koh Kod (Koh Kut), Koh Mak, Koh Wai är öarna omkring Koh Chang (Trat) Jag bor pa Koh Chang, men tyvär känner jag inte till enkelt boend pa öarna (själv bor jag i högre kategorier). Kolla pa bookings. c o m . där hittar du säkert nagot. Tänk pa att det är lungt pa öarna, de är inga "party-ställen"... men väldigt vackert - vatten som pa Maldiverna :-)

Bäst är att ta batarna fran Koh Chang (fran Bang Bao) Sista färjan till Koh Chang är ca. 19:00. Om du landar pa förmiddagen är det inget problem. Om ni landar senare är det svart. Det finns en billig taxi fran BKK-Flygplats, pa botten vaningen, till ön (ca 700,-- THB / person). Info hittar du även pa: iamkohchang

Istället fär Mae Pim varför inte övernatta i Chanthaburi. Ligger direkt pa vägen.
Thai-Thai, fa turister, kan vara kul att se nagot annat än alla "standard-ställen" :-)
P.S insider-tips: kolla "Gem-Market" & Night market
6 juni 2018 17:15
Tack för alla tips Ceciliah , det ser verkligen vackert ut när jag tittat på foton och filmer därifrån . Lugn och ro passar oss fint då vi senare ska till andra ställen med mer liv och rörelse. Ska även kolla på Chantaburi .