Tåg till Moskva

4 apr. 2006 07:51
Visningar: 6247
Är det nån som har åkt tåg mellan Helsingfors-Moskva . Hur skaffade ni biljetter visum mm ?
Av Foxy
6 apr. 2006 19:24
Hej!
Jag har inte åkt tåg, men buss mellan Helsinki o Moskva. Det var rätt smidigt, tog en natt. Visum skaffar du enklast genom att ta hjälp av en resebyrå som jobbar med Ryssland-resor. Låt dem boka hotell åt dig första natten så får du från hotellet den "inbjudan" man måste ha för att få visum. Resebyrån kan ge dig blanketterna du måste fylla i och skicka till ryska ambassaden. Jag vet att det är roligast att fixa allt själv, men just i det här fallet underlättar lite hjälp en hel del..
Lycka till, hör av dig om du vill ha Ryssland och transsibiriska-tips!
//Foxy
8 apr. 2006 11:33
JAg jobbar i en resebyrå, och själv jobbar just med Ryssland. Tåget som du pratar om vet jag inte så mycket om med det enklaste är nog flygga ditt. Visum kan jag jälpa dig mig så att du slipper allt besvär med ambassaden. Om du vill veta mer om Ryssland fråga gärna, ska försöka hjälpa dig ;)) annars kolla där: www.4ast.se
Av Jen
25 apr. 2006 14:13
Hej!
Jag var i Ryssland för et tpar år sedan. Visum var ganska krångligt, jag fixade på generalkonsulatet i Göteborg och min mamma i Stockholm, men det var lite klurigt. Det gäller att du har dina biljetter och kan fixa en adress i landet (om det inte har förändats sedan jag var där).
Jag flög från Stockholm till St Petersburg med pulkovo air och det var himla billigt. Sedan åkte vi tåg mellan St Petersburg och Moskva, jag köpte biljetter i Sverige (SJ Utland), men jag rekomenderar dig att köpa biljetter på plats.

Annars är det bra med en schysst guidebok, så att man kan förstå skyltar osv. Titta på kyrkorna, de är underbara, lika den kända tunelbanan!! Museum är oxå fina.

Hör av dig om du undrar något annat,
Jenny