Moskva

7 nov. 2016 19:22
Visningar: 870
Har blivit påtvingad en 20 dagars semester så jag tänkte åka till Moskva i början av Februari på en ca 4-5 nätter, har tittat runt lite och sett att det kostar runt en tusing för visum,stämmer det eller kan man söka själv på någon av ambasaderna?
Av Sq7700
7 nov. 2016 20:57
Jag sökte turistvisum till Ryssland genom IFS i Stockholm. Detta kostade mig 555 kronor (våren 2014), i dag kostar ryskt turistvisum 350 kronor plus 310 kronor i serviceavgift.
8 nov. 2016 05:06
Tackar för infon!!!
8 nov. 2016 14:10
Jag kan ha fel i detta, det kan ha ändrats sedan jag tittade på det.
Men, man måste ha en inbjudan för att få visum/turistvisum till landet samt visa vart man ska bo under sin vistelse.

Jag tror det är därifrån den berömda tusenlappen kommer också, många resebyråer som hjälper till med visumansökan fixar också inbjudan samt hotel vouchers åt en.
8 nov. 2016 14:13
Hmm, jag detta är värt att kolla upp.
Tack
Av Birgere
8 nov. 2016 14:17
Hm, Moskva i början av februari...inget jag skulle välja frivilligt. Har varit där några gånger på vintern o -25 på dagarna o -30 på nätterna är inte ovanligt.
Av Sq7700
8 nov. 2016 17:35
Inbjudan får man normalt avgiftsfritt av hotellet man bor på. Jag mejlade några hotell jag valde mellan, alla kunde erbjuda tjänsten. Snabbt gick det också när jag väl hade bestämt mig. De ville dock ha ett betalkort som garanti för "no show". Mercure Arbat bodde jag på, bra hotell på utmärkt läge till ok pris.
Av Evoline
8 nov. 2016 17:53
Hej,
Har också vart inne på att åka till Ryssland men med att fixa visum verkar vara ett stort projekt.
Är 660kr det billigaste priset man betalar för visumet?
Papper från hemförsäkring går att fixa, men inbjudan från hotellet, skickar de mail eller brev hem?

Tack på förhand
Av Sq7700
8 nov. 2016 18:50
De nödvändiga dokumenten man behöver från hotellet (inbjudan + hotell voucher) får man via mejl. Kontakta ditt hotell så fixar de det. Alla seriösa hotell bör göra detta.

Försäkringspapper får man från sitt försäkringsbolag. Fråga om ett s.k. "Rysslandsintyg". Intyget ska vara stämplat och i när jag gjorde det fick jag det på posten (Länsförsäkringar).

I samband med min Moskvaresa våren 2014 skrev jag ett blogginlägg om hur man söker ryskt turistvisum, se här:

https://fredriksresor.wordpress.com/2014/03/19/hur-man-soker-ryskt-turistvisum/
9 nov. 2016 00:06
Tackar så mycket för tipsen.
Av Evoline
10 nov. 2016 19:28
Tack sq7700 och nice blogg :-)
4 juni 2019 12:38
Hello,

I am Adams Patrick, I will like to invest in your country. all I want is an honest and reliable person who can be my

partner.please email me on (Logga in för att se e-postadress) for more details.

Best Regards

Adams Patrick US Army Afghanistan.
Visum för mellanlandning i Moskva?
Ryssland Highman, 4 maj 2014
Updaterad av Highman för 4 år sedan
6
Har läst att en del hotell säger säg kunna fixa visum om man bor runt flygplatsen? Kommer att få vänta ca ett dygn på mitt anslutningsflyg till Stockholm. Tips emottages gärna. ... Highman: >Citerat från Asok: >Är du säker på att det var visum hotellet fixade? De måste nämligen skriva ut en " ...
Moskva - Vad bör man inte missa?
Ryssland Schlyter, 16 juni 2012
Updaterad av A_w för 6 år sedan
7
Hej, Planerar eventuellt att åka till Moskva i aug och stanna 3 dagar. Jag har tänkt att boka hotell genom Iventustravel för att komma lättare undan med visumet. Det enda tråkiga är att man får betala överpris för hotell och går miste om många erbjudande som man hade fått om man bokat själv. ...
Flygtid till Moskva?
Ryssland Elena39, 1 juli 2010
Updaterad av Zentra för 9 år sedan
3
vill veta hur länge det tar från göteborg till moskva, räknat i endast flygtimmar? ... Zentra: Runt 2 timmar (detta är då fågelvägen som länken nedanför räknar på) man skall då också komma ihåg att det är inte så flyg flyger och därför är det bästa sättet att få fram riktig tid att gå in på ...
Behöver vi Transit VISA på Moskva Domodedovo flygplats?
Ryssland Andreasgbg, 12 mars 2010
Updaterad av Nisse2ears för 9 år sedan
3
Hej! Jag och min flickvän ska flyga ifrån Köpenhamn till Egypten, via Moskva. I Moskva ska vi inte bara byta flygplan utan även flygbolag, så här kommer frågan! Efter som vi byter bolag så måste vi hämta våra väskor på bagagebandet och ta oss ut i utrikesterminalen och checka-in oss hos det andra ...
Tåg till Moskva
Ryssland Patrick6, 4 apr. 2006
Updaterad av Jen för 13 år sedan
3
Är det nån som har åkt tåg mellan Helsingfors-Moskva . Hur skaffade ni biljetter visum mm ? ... Jen: Hej! Jag var i Ryssland för et tpar år sedan. Visum var ganska krångligt, jag fixade på generalkonsulatet i Göteborg och min mamma i Stockholm, men det var lite klurigt. Det gäller att du har dina ...
mellanlanda 20 h i moskva och gå ut? vilket visum?
Ryssland Victoriajane, 20 mars 2019
Updaterad av Victoriajane för 16 veckor sedan
2
Hej! Jag och en kompis ska om en månad åka till dubai i några dagar och mellanlandar i 20h på moskva sheremetyevo airport. Vi kommer sedan tillbaka dit på hemvägen i ca 12 timmar. Vi vill gärna gå ut och se staden under tiden men vi förstår inte riktigt vilka visumregler som gäller. Räcker det med ...

Moskva Ryssland

Moskva har mycket att erbjuda, som huvudstad i världens största land Ryssland, fylld av historia, kultur och fantastisk arkitektur.

Res till Moskva för att lära dig något nytt, känn historiens vingslag i Kreml eller besök kända och vackra byggnader såsom Vasilijkatedralen. Eller varför inte besöka Bolsjojteatern och uppleva kultur på bästa sätt med en opera eller en balett? Cirkusen i Moskva är en annan populär kulturell upplevelse som kan rekommenderas.
Kreml är Moskvas äldsta del och här finner du flera vackra kyrkor. Moskvas makt styrs härifrån, innanför murarna som byggdes redan på 1400-talet. Passa på att åka tunnelbana när du är i Moskva, eller i alla fall att gå ner och titta på en av stationerna, dessa är kända över hela världen för sin vackra konst och utsmyckning. Moskvafloden som flyter genom staden skänker ett lugn till en annars pulserande storstad, och här finns många fina restauranger, högklassig shopping och ett nattliv i världsklass.
Moskva är också starten för Transsibiriska järnvägen som bland annat går genom Ulan Bator och hela vägen till Peking. En bra start för en jordenruntresa kanske?