Tacksam för Floridatips!

Av Baretta
4 okt. 2009 16:27
Visningar: 1055
2 vuxna och 4 barn åldrarna 7-15 ska åka till Florida 14-28 december. Vi flyger till Miami hade tänkt stanna där några dagar för att sedan ta buss till Orlando och stanna där 2-3 dagar för att göra Seaword och Disneyworld, sedan tänkte vi ta buss igen längs västkusten och stanna till några dagar någonstans i höjd med Miami, fast på andra sidan. Sedan vidare med buss igen till sista stoppet, Key West. Vi stannar där de sista dagarna och tar sedan båt upp till Miami för att flyga hem. På vår resa vill vi besöka någon nöjespark, typ Liseberg, något vattenland, simma med delfiner, snorkla, dyka, djuphavsfiska, sola och bada och lite shopping. Någon som varit där som har lite tips? Verkar resan rimlig, var gör vi vad bäst och billigast? Behöver tips på boende som ligger med gångavstånd till havet och har pool och är billigt!?? Några restauranger vi bara måste besöka eller något annat vi inte får missa?
4 okt. 2009 22:41
Min första tanke är att ni har tänkt hinna med mycket på 14 dagar. Vi var till Florida förrförra julen och gjorde ungefär samma resa ni tänkt er. Titta gärna på det album jag gjorde från den resan
http://www.reseguiden.se/forum/resor/florida-jul-nyar-2007-2008-589

Vi hade tre veckor på oss och det var fullt upp, så jag tror ni kommer att få det hektiskt. Tänk på att varje gång ni förflyttar er så går det en hel dag. Har ni möjlighet att flyga in till Orlando och sedan resa hem från Miami så skulle ni tjäna in en del tid.

Vad gäller tiden i Orlando så måste ni absolut avsätta en hel dag för varje park ni tänkt besöka. Det är högsäsong när ni är där och det är väldigt mycket folk och långa köer. Om ni stannar tre dagar skulle ni kunna besöka Disney, Sea World och Island of Adventures. Det sista är en av två parker som hör till Universal Studios. Där får ni en riktig nöjespark, typ Lisseberg, som ni ville besöka. Observera, om ni även vill besöka den andra delen av Universal, den delen som är mer inriktad mot filminspelningar, så måste ni avsätta en dag till där. Ni hinner inte båda på en dag, i alla fall om ni vill hinna göra något i parkerna. Ett tips vad gäller de här parkerna är att vara där väldigt tidigt på morgonen för att slippa de värsta köerna. Här är en länk till Universal Studios
http://beta.universalorlando.com/home/home.aspx#

På västkusten skulle jag rekommendera att ni åker till Fort Myers eller någonstans däromkring. Det kan vara lite kyligt i luften längre norrut i Florida vid jultid. Men kommer man ner till trakterna av Fort Myers så brukar det vara varmt och skönt och badbart. Där hittar ni fina bad och långa, vita stränder.

Key West är min favoritplats i Florida, men där är det verkligen allt annat än billigt. Och runt jul-nyår höjs priserna ännu mer, upp till 100% dyrare än normalt kan det bli då. Det är en speciell stämning i Key West. Lite hippiestuk över det hela. Ni kan hitta djuphavsfiske här. Där finns även snorkel- och dykbåtar men själv tycker jag att de inte är av särskilt hög klass. Ska ni snorkla och dyka så är bästa stället att göra det vid Key Largo där John Pennekamp Coral Reef Starte Park ligger. Det är en undervattens-nationalpark och där finns det bästa undervattenslivet. Här är en länk till John Pennekamp
http://www.pennekamppark.com/

Det enda stället jag har erfarenhet av delfinsimning är Theater of the Sea på Islamorada.
http://www.theaterofthesea.com/
Där var i alla fall förr lång kö så förbokning rekommenderades. Men numera finns delfinsimning på flera ställen så det är antaglien lättare att få en plats. Jag skulle i alla fall ringa och boka för att vara säker på att få en plats eftersom ni är där under högsäsong.

Både Key Largo och delfinsim kanske kräver lite planering transportmässigt eftersom ni planerar att resa med buss.

I Miami så är mitt bästta shoppingtips (jag tycker ni ska ta det sist så slipper ni släpa på alla grejor under hela resan) Sawgrass Mills. Det är Floridas största outlet shoppingcenter.
http://www.sawgrassmills.us/