Syd-Afrika

Av 368577
10 mars 2006 14:07
Visningar: 1139
Vilken typ av resa är den bästa för att få ut så mycket som möjligt av ett besök i Syd-Afrika.
Kan någon tippsa om en resa dit, som inte svider för mycket i plånboken.
Jag vet att det är ganska billigt att turista i landet, men vilken är den bästa arrangör eller bästa flygbolag, som kan ta oss dit.
Av Q52
18 mars 2006 14:25
Kan livligt rekommendera tåg! Speciellt om du reser ensam, lite trist att sitta bakom ratten i detta fantastiska land! sök på *shongololo* så hittar du hemsidan på nätet. Reguljärflyg till Cape eller Joburg, resan går i båda riktningarna. Har gjort resan två gånger....funderar starkt på en tredje! Finns singel-eller dubbelkupé, halvpension med lagad frukost o middag ombord. Dagarna går åt till utflykter med minibuss (finns med ombord) med skickliga guider som chaufförer. Nästan varje dag finns 3-4 olika vägval, beroende av egna intressen. Vill minnas att det tar c:a 15 dagar och man kan gott lägga till några i slutet av resan, varför inte i vindistriktet? Man slipper att packa upp o ner (tvättservice finns på tåget) vilket man får göra vid en bussresa. Man blir snabbt bekant med de c:a 100 medpassagerarna (mest tyskar och holländare) och personalen.
2 apr. 2006 20:45
Min dotter var i Sydafrika i januari med klassen. De flög från Stockholm via Amsterdam med KLM. De var 16 dagar i Kapstaden och bodde på St. Johns Waterfront Lodge, ett vandrahem som låg centralt i Kapstaden vid Waterfront. Kenneth som har Cape Adventures är en svensk kille som guidar turister och skräddarsyr efter önskemål.
Av Pampoen
22 apr. 2006 23:01
Hej!
Jag har varit i Sydafrika 3 gånger. 1 gång reste vi t/r Stockholm-Johannesburg. Hittade billiga biljetter på Travelpartner. Då flög vi med Iberia. De var helt ok. Man kan även boka flyg till Kapstaden om det är dit man vill. Vi bodde hos familj och vänner när vi var där. Men vi har även kampat och bott på vandrarhem/youth-hostel när vi varit i Kapstaden. Det är betydligt billigare än i Sverige! Det går även att hyra lägenheter! Det går att hitta på internet och då sparar man en massa pengar på att boka allt själv! Priserna skiljer sig ganska så mycket beroende på när du åker. Kolla http://www.shangrilaholidayflats.co.za. Det ligger utanför Durban och bör ge dig en liten ide om hur det ligger till prismässigt. Vi har bott i samma hus och det ligger precis vid stranden!! Det bästa är att hyra bil så att man kan röra sig fritt, eftersom bussar och så inte är att lita på. De har otroligt bra vägar så det är lätt att ta sig fram. Vi bilade från Pretoria till Knysna och Kapstaden med lite stopp på vägen. Var även på vingårdar och drack vin. Man kan även boka gruppresor dit. Det finns t.e.x Jambo Tours, Sydafrikaresor m.m. Men jag har aldrig åkt på en arrangerad resa. De har lite olika paket beroende på vad du vill se. Jag tror att Jambo Tours har med den där tågresan!!! om du vill resa själv med bil så går det bra att åka på safari med vanlig bil. Väl inne på området så brukar man kunna boka en tur med en "riktig" safaribil om man vill komma lite närmare. Hoppas detta hjälpte dig lite... och att ni får en underbar semester :)
Av Gongken
9 maj 2006 16:53
Jag tycker helt klart att ni ska bila runt i landet. På så sätt kan ni se det ni vill se i egen takt. Det kan vara bra att använda sig av en resebyrå eftersom det kan vara svårt att veta vart man ska ta vägen. Jag har åkt med Sydafrikaresor. De har mycket billiga köra-själv-paket med bra upplägg. Vill man inte köra som de säger att man ska kan man även be dem skräddarsy efter egna önskemål. Det gjorde vi och fick det precis som vi ville ha det. De hjälpte oss med flyg, boende, hyrbil och allt. Vi fick vägbeskrivningar och bra tips om vingårdar och parker vi kunde besöka. Mycket nöjda!!! Om man inte vill bila själv finns det flera bra guidade turer som man kan ta.