Smidigaste, snabbaste, och billigaste resan med hotell till San Diego? : )

Av Mikhem
12 jan. 2013 14:43
Visningar: 567
Hej

Jag har sedan länge varit sugen på att åka till San Diego.
Vilka resebolag har vettiga resor dit, om man nu inte - som jag - vill boka resan på ett ställe och hotell på ett annat, utan som ett paket?

Hur skulle ni kort beskriva San Diego?
Klimatet är härligt, har jag förstått, men hur är "vardagslunken" i den staden? Slappt, ordnat, billigt, dyrt?

/Mikael
Av Hawaii
12 jan. 2013 17:28
San Diego är en stor stad och du kan hitta i princip vad du önskar. Finns allt från ganska billigt till mycket dyrt. Bodde där själv i 10 år och åker ofta tillbaka (torsdag nästa vecka blir nästa resa dit). Downtown är som de flesta amerikanska downtowns. Stora affärsbyggnader, men också en trevlig och annorlunda shopping mall (Horton Plaza). Pacific Beach och Mission Beach är helt "laid back" medan La Jolla precis norrom är mera exklusivt och Ocean Beach precis söderut är lite "surfer/hippie" kombo. Och vädret beror helt på när du reser dit. Just nu har de kalla nätter (kring nollpunkten Celsius). Maj och juni är tråkiga med mycket molnighet. Aug och september är de bästa och solsäkraste. När skall du dit? Och var vill du bo?
Av Mikhem
12 jan. 2013 17:58
Tack för info.

Jag har inga färdiga planer alls, bara ett intresse av att åka just dit.

Är det alltså så kallt där nu? Jag trodde det var snudd på tropiskt klimat så långt söderut.

Hur tar du dig smidigast dit? Varifrån, hur lång restid, vilken kostnad osv?
Av Hawaii
12 jan. 2013 18:11
San Diego (och hela kustremsan av södra Kalifornien) har s.k. Medelhavsklimat (och definitivt inte "tropiskt"). Svala vintrar, när nätterna kan bli ganska kalla, och det är också på vintern som det regnar. Av och till. Många vinterdagar kan vara mycket sköna. Sommaren är torr med minimal nederbörd. Vill man ha värme är som sagt aug/sep bästa chansen, medan juni är en av de tråkigaste månaderna (kallas för "June gloom" p.g.a. av det solida gråa molntäcket som ofta inte bryts upp om man är ute vid kusten). Aug/sep ligger ofta mellan +25C och +30C på eftermiddagarna och alltid varmare om man söker sig inåt landet. Havet är kallt och när det är som varmast (sensommaren) kring +20C.

Från Sverige finns det massor av möjligheter att flyga till San Diego, beroende på vilket flygbolag (eller flygbolags allians) du föredrar. Om det kvittar och du bara letar efter bra pris och bra förbindelser har du många möjligheter. Det finns bara ett flygbolag i dagens läge som flyger nonstop Europa-San Diego: British Airways, och du kan alltså flyga från Skandinavien till San Diego med BA och bara göra ett stopp - London Heathrow. Men det finns också många andra varianter där du klarar det med ett stopp bara. Till sommaren flyger SAS Kastrup-San Francisco t.ex. Och om du väljer ett av de amerikanska flygbolagen från Skandinavien till USA kan du också klara det med ett stopp. Likaså med SAS till Chicago eller Newark och vidare därifrån. Pris varierar enormt beroende på när du reser.

Total restid, inklusive mellanlandning: räkna med 15-17 timmar. Men som sagt, beror ju vilket bolag du väljer.
Av Mikhem
12 jan. 2013 18:21
Bra med en så San Diego-van man här på forumet : )

Jäkligt seg flight bara. Hade hoppats på 10 timmar eftersom jag blir så rastlös av att sitta stilla länge i plan.
Nåväl, vi får se vad det blir av det hela. Nu vet jag ju att det finns en f.d. SD-bo här som kan svara på frågor om stan iallafall.

Tack sålänge.
Av Hawaii
12 jan. 2013 22:29
Den längsta flygningen blir strax över 10 timmar (11 maximalt), OM du flyger med t.ex. SAS till San Francisco eller BA nonstop to San Diego. Så även om totala restiden blir drygt 15 timmar sitter du ju inte stilla hela den tiden. Och om du flyger till New York (eller Washington Dulles med SAS) blir det ju "bara" c:a 8 timmar, sedan amerikansk pass & tull och byte av flyg. Och chans att sträcka på benen.
Av Diddi_z
25 maj 2013 21:59
Aj då är där så kallt i januari?
Kanske ska lägga semestern en annan månad då.
Vi har rest till usa 2år i rad nu men valt Florida o då njutit av värmen.