Tips på hotell i San Francisco, San Diego och New York

Av Aida78
4 maj 2015 14:19
Visningar: 657
Hej alla!

Åker till Kalifornien nu i höst med min man och planerar resan för fullt. Utresa den 21/9 och hemresa den 5/10.

Utresa från Cph till LA. I LA ca 4-5 dgr. körning i highway 1 mot SF 2 dgr, evt se Yosemite. Las vegas 1 dg evt se grand canyon soluppgång 1 dg övernattning, route 66 san Diego ca 2 dgr därefter flyg till NY 3 dgr och retur till Cph.

Är det realistiskt med vad vi har tänkt oss och de antal dagar vi har i USA? I LA bor vi hos vänner så där har ingen problem med boende :-).

Söker tips på bra hotell i SF, San Diego och New York. Tar även emot tips på vad de olika stadsdelarna i San Francisco och San Diego har att erbjuda.

Gällande prisläget är det mellan/nedre mellanklass som är av främsta intresse då vi hellre lägger pengarna på utflykter, mat, dryck m.m. men tar gärna emot tips på bra bilutflykt), mat/dryck men vill även passa på att slappa lite på stranden när vi ändå är i San Diego.

Tacksam för alla tips vi kan få! :-)
Av Marulk
4 maj 2015 20:02
hjälper dig gärna med det jag kan men tror du får precisera lite mer.
'mot SF 2dgr' - menar du då 2 övernattningar längs med Hgw 1 eller är det 2n i SF o vad är det du vill göra i SF. Boende område efter vad ni har intresse att se, Även om kommunikation fungerar utmärkt i SF tillskillnad mot i LA. Att köra från LA till SF kräver minst 1 övernattning
'ev se Yosemite' - Årstiden är nog inget problem, tror knappast att det är snö redan början av oktober.
Har ni planering att bila från SF till LV via Yosemite och kanske då även via Death Valley? Isf lär ni behöva åtminstone 2 övernattningar längs vägen om ni inte ska sträckköra (kräver ändå minst 1n) och då missa många sevärdigheter längs vägen.
'soluppgång i Grand Canyon' - GC är precis som den heter STOR, vilken del har ni tänkt besöka?
'Route 66' - denna väg har sett sina bättre dgr. Helt klart sevärt men den tar tid att köra. räkna inte med att hinna köra hela vägen från vad jag tror blir ert utgångsläge Flagstaff. Men man kan köra en bit o därefter ta av ut på I40.
En bra karta med översikt (som man inte får på samma vis i GPS) är en bra investering inför reseplanering
Av Hawaii
4 maj 2015 21:19
Det går givetvis att utföra resan på det sättet och på de dagarna, men personligen tycker jag att du försöker hinna med för mycket på en 2 veckors resa som inkluderar Kalifornien OCH 3 dagar i NYC. Väldigt mycket körande i Kalifornien, Nevada och Arizona och jag tror att ni får ut mycket mera av resan om ni koncentrerar er på kustremsan i CA: SF, LA och SD. Spara Yosemite, LV och GC till en annan resa. Om ni inte redan har bokat flyget, varför inte flyga till SF i stället för LA och sedan köra söderut, LA och SD. Sparar ni många mil och mycket värdefull tid på.

Det finns en annan ganska aktiv tråd med CA och SD tips:
http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/upplagg-pa-var-kalifornien-resa-38132
Hjälper dig gärna med mera tips ang. SD. Vad är ni mest intresserade av?
Av Aida78
4 maj 2015 21:27
Tack för hjälpen Marulk :-)! Tar emot alla tips vi kan få och hur vi på bästa sätt kan få mest ut av vår resa.

Har funderat på att hoppa över NY och istället hålla oss till Kalifornien och LV i inkl Palm Springs och även passa på och se GC. Kan man ta sig till GC via LV?

Vi tänkte övernattning 2 dgr i SF och på vägen dit evt övernatt antingen i Monterey/Carmel och även se Santa Barbara. Route 66 tänkte vi precis som du skrev bara köra en bit på den :-)
Av Aida78
4 maj 2015 21:28
Tack Hawaii ska kolla in denna diskussion. Är enig med dig att vi tar oss an för mycket för resan. Därför tänkte jag att vi hoppar över NY.

Vi har ännu inte bokat resan utan vill ha tips innan vi bokade något. Anledningen till vi flyger till LA är i första hand besöka våra vänner och umgås med dem några dagar :-). Men som du skriver så ger det mening och kolla flyg från Cph till SF också :-).
Av Aida78
4 maj 2015 21:31
Hawaii om vi hoppar över Yosemite National Park, Grand Canyon och Las Vegas, tycker du det är realistisk med att flyga från LA till NY och ha tre nätter i NY också innan hemresan?
Av Hawaii
4 maj 2015 21:44
Citerat från Aida78:
Hawaii om vi hoppar över Yosemite National Park, Grand Canyon och Las Vegas, tycker du det är realistisk med att flyga från LA till NY och ha tre nätter i NY också innan hemresan?
Enormt personligt beslut och beror ju på mycket annat. Och ni kan ju utan vidare ta alla 14 dagarna enbart med SF, LA och SD och skippa allt det andra och ha en fantastisk resa och hinna med mycket i CA i ganska lugn takt. Hur viktigt är NYC? Och ni kan ju besöka vännerna i LA oavsett om ni först flyger till SF eller LA. Och med tanke på att SD har mycket att erbjuda brukar jag alltid rekommendera att ha minst 3 dagar där.
Av Aida78
4 maj 2015 22:11
Tack Hawaii! NYC är mest för shopping och att passa på och besöka medan vi är där.

Har du bra tips på hotell i SF och SD som du kan rekommendera? Även sevärdheter skulle uppskattas :-)
Av Aida78
4 maj 2015 23:31
Lett_o_resglad, Tack för tipsen :)!! Underbar blogg och många bra tips...! Har antecknat ner en hel del inför resan :-)!!
Av Hawaii
5 maj 2015 04:22
San Diego hotellet i resglads blog ligger ganska bra till i många avseende - lätt att ta sig runt. Men du har c:a 4 km till närmaste bra strand (Ocean Beach), Å andra sidan, den ligger vid Liberty Station, med en hel del trevliga restauranger mycket nära till. Och bara c:a 10 minuter med bil till centrala SD och lätt att ta sig till andra platser också. MEN om det är viktigt att bo nära stranden får du leta hotell i Mission Beach, Pacific Beach (Bahia eller Catamaran t.ex.) eller Ocean Beach. OB har i princip bara ett hotell (men precis vid stranden och piren), men inte direkt topp kvalité. MB och PB blir dyrare. Så beror mycket på hur viktigt läget är och hur mycket du vill betala. Och ang. shopping - går ju utmärkt i LA och SD också!
Av Aida78
10 maj 2015 21:19
Så är våra biljetter bokade och vi har kommit halvvägs med planering av vår resa:-). Tips på övernattning tas tacksam emot mellan San Francisco och Los Angeles.
11 maj 2015 12:58
Vi övernattade i San Simeon och Ventura. Vi åkte från San Francisco mot Los Angeles. Sträckan från SF till San Simeon kanske blev i längsta laget (ca 33 mil). Vi stannade en hel del men vi tyckte inte det gjorde något för vi bara åt och sov i San Simeon. Sträckan ner till Ventura var inte riktigt lika lång, då åkte vi dessutom in till danskstaden Solvang.

Så här i efterhand kanske man skulle haft en natt till, men vi är nöjda med det vi fick uppleva.
Av Aida78
11 maj 2015 13:45
Citerat från Helene63:
Vi övernattade i San Simeon och Ventura. Vi åkte från San Francisco mot Los Angeles. Sträckan från SF till San Simeon kanske blev i längsta laget (ca 33 mil). Vi stannade en hel del men vi tyckte inte det gjorde något för vi bara åt och sov i San Simeon. Sträckan ner till Ventura var inte riktigt lika lång, då åkte vi dessutom in till danskstaden Solvang.

Så här i efterhand kanske man skulle haft en natt till, men vi är nöjda med det vi fick uppleva.
Hej Helene, tack för tipset! Solvang får vi absolut lägga på vår lista (maken är nämligen dansk:-)) ska absolut kolla upp hotellen i San Simeon:-)!!!